אדלר אף אישר שהוא לא הודיע לעמותה על החלפת רכב הליסינג, כך שלא הוכחה טענתו כי לא היה ברשותו רכב לאחר שהסתיים הסכם הליסינג מול "אסף ליסינג". אדרבא, מתשובתו של אדלר, לפיה כשם שהוא לא נידרש להודיע למעסיק על החלפת מכונת כביסה, כך אין מקום לשאול אותו אם הודיע על החלפת הרכב של "אסף ליסינג", מסתברת המסקנה שהיה לאדלר רכב גם לאחר סיום הסכם הליסינג עם "אסף ליסינג".
אדלר קיבל בכל חודש תלושי שכר שבהם נרשם תשלום בגין אחזקת רכב, והוא לא טען בתביעתו או בתצהירו כי הוא פנה לעמותה בטענה שמדובר ברכיב פקטבי.
במה דברים אמורים?
ראשית, לעניין עצם סמכותו של בית הדין לקבוע ממצא בדבר תום הלב של עובד בהצגת תעודות מחלה, בית הדין סבור שהגם שעל פי תקנות 2(ב) ו-2(ג) לתקנות דמי מחלה (נהלים לתשלום דמי מחלה), תשל"ז-1976, לא נתונה למעסיק שהתעורר אצלו ספק לגבי תוכן של תעודת מחלה להעמיד את העובד לבדיקה רפואית אם תעודת המחלה הנה מאת קופת חולים או מאושרת מטעמה, אין פירוש הדבר שלבית הדין לא נתונה סמכות לקבוע, ודאי לגבי עניינים שאינם תשלום דמי מחלה (שבו עוסקות התקנות כאמור בכותרתן), שתעודות המחלה אינן מהימנות.
בהתאם לכך, בית הדין אינו מקבל את עמדת אדלר, כפי שהובעה על ידו בשיחתו עם שטורך מיום 15.9.19, ובמסגרת הליך זה, כי ניסיונה של העמותה לתהות על אמתות מחלתו, מהוה פגיעה בפרטיותו, וכן דוחה את טענת אדלר כי העמדת שאלות אלה לבירור הנה ביטוי ל"פוגענות" ול"דורסנות" שמאפיינות לשיטתו את היתנהלות העמותה.
חזוק ברור למסקנה זו עולה מדברים שאדלר אמר לשטורך בשיחתם מיום 15.9.19, בהם הוסיף לטעון כי "יש לי איסור מהרופא לדבר.... אני הרמתי לך עכשיו לפני משורת הדין...", והבהיר לשאלתו של שטורך, ששאל "יכול להיות שיום אחד תבוא ותגיד, הרופא עכשיו לפני 5 דקות אישר לי להתנהל", כי "לא נראה לי שזה הולך לקרות כי לא נראה לי שאתם הולכים להשתנות אז זה כנראה לא הולך לקרות". חוסר תום הלב של אדלר בולט והשמוש שעשה לרעה בתעודות מחלה ברור.
לאחר שאדלר מסר ביום 9.9.19 שהוא לא יתייצב לעבודה בשל מחלה, ידוואב העמיד את אדלר על האחריות הגדולה שבתפקידו ובקש "אנא תצור קשר איתי... כדי למונע תקלות". לכך השיב אדלר באמצעות אישתו.
אמנם דמי מחלה מהוים תשלום של מעסיק לעובד עקב "אי כשרו הזמני או הקבוע של העובד לבצע עבודתו, הנובע, על פי רפואיים, ממצב בריאות לקוי (סעיף 1 לחוק דמי מחלה, התשל"ו-1976), ולפי ממצאינו, העדרותו של אדלר מעבודתו בתקופת ההודעה המוקדמת לא הייתה, באמת, עקב אי כושרו הזמני לבצע עבודתו, אך הפסיקה הגבילה את יכולתו של מעסיק לערער, לצורך תשלום דמי מחלה, על תוקפן של תעודות מחלה שניתנו על ידי קופת חולים.
...
השאלות הטעונות הכרעה
להלן השאלות הטעונות הכרעה בהליך:
האם נמסרה לאדלר הודעה בכתב על תנאי עבודה?
בהתאם לכך, האם יש לקבל את תביעת אדלר להפרשי שכר? לעניין זה - האם נכונה טענת אדלר כי שכרו המוסכם היה בסך 15,000 ₪ נטו, וכי פירוט רכיבי גמול העבודה שבתלושי השכר, שאינם מתיישבים עם סיכום זה, ובעיקר – התשלום בגין אחזקת רכב – הינו פיקטיבי ומבטא מניפולציה שביצעה העמותה בתלושי השכר? או שמא כטענת העמותה תלושי השכר של התובע מבטאים את הסכמת הצדדים ופירוט הרכיבים שבהם, לרבות רכיב אחזקת הרכב, הם אמיתיים?
בהתאם לכך – האם אדלר זכאי לדמי נסיעות?
האם יש לקבל את תביעת אדלר לפיצוי לדוגמה לפי סעיף 26א לחוק הגנת השכר?
האם עמדה לאדלר יתרה בלתי מנוצלת של ימי חופשה בגינה הוא זכאי לפדיון חופשה?
זכאות אדלר לדמי הבראה.
לצורך זה, די בעדותם של שטורך (סעיף 74 לתצהירו שלא נסתר), וידוואב (סעיפים 38-46 לתצהירו) ואין בכך שהעמותה לא העידה את אנשי "טרוט" – "אבי" ו"ירון", ששיחות עמהם הוקלטו וצורפו לתצהירי העמותה (ומובהר שדבריהם אינם משמשים ראיה), כדי לגרוע ממסקנה זו.
בית הדין אינו רואה לקבל את תביעות העמותה לפיצויים בגין אבדן שעות עבודה של עובדי העמותה בסך כולל של 115,159 ₪, בהיעדר הוכחה.
סוף דבר
התביעה מתקבלת חלקית.
התביעה שכנגד מתקבלת חלקית.