הבקשות להארכות מועד להגשת ההתנגדויות בשני התיקים הוגשו לאחר שהמשא ומתן האמור לא צלח, ואף אחר שביום 5.11.20 מונה ב"כ התובעת ככונס נכסים על זכויותיו של הנתבע בדירה שבבעלות הנתבע וביום 7.12.20 הוגשה על ידי כונס הנכסים תביעה לפירוק שתוף בדירה האמורה.
הלכה למעשה לא הונח איפוא בפני בית המשפט תצהיר כדין לתמיכה הן בבקשה להארכת מועד והן בהתנגדות [לחשיבותו המכרעת של תצהיר ההיתנגדות ראו ע"א 120-64 שבת נ' לוי פ"ד יט (2) 253 (1964), בר"ע 36/66 נתן גרינברג נ' דוד ו-ישעיהו אלון, פ"ד כ(3) 3 (1966), ע"א 594/85 זהבי נ. מגרית, פ"ד מ"ב (1) 721 (1988)]
חקירתו הנגדית של הנתבע במהלך הדיון לא העלתה ארוכה לתחלואי הבקשות להארכות מועד שכן תחילה שינה טעמו ביחס לעילת אי הגשת ההתנגדויות במועד וגרס כך : "הסיבה לכך, כל מה שהיה לי בהתחלה שקרסתי, לא הייתי מסוגל נפשי לעמוד בזה, הייתי במקום מאוד גבוה בשוק וקרסתי לתחתית. כשהגיעו המכתבים גרתי בירושלים בכניסה פרטית. והחנות לא פעלה כמו שצריך בגלל כל הקריסה ואני אישית חתמתי אולי פעמיים חתימה אישית, אבל הגיעו לחנות הבן שלי אולי חתם והגיעו הרבה מכתבים", אזי ערבב לכדי עיסה תפלה בין הנטען בסעיף 21 ל"תצהיר" לגבי משא ומתן בינו לבין מר אלי פרוש שעל פי אותו "תצהיר" היתרחש עוד קודם למסירת האזהרה לנתבע, ובין אותה טענת משא ומתן המוזכרת בסעיף 5 לעיל שעניינה משא ומתן בין עורכי הדין לאחר מסירת האזהרה, ולבסוף, שעה שעומת עם כך שאף בהתאם לסיכום האישפוז של אביו שצורף לבקשותיו, המדובר בתקופת אישפוז שהתמשכה כחודש ומקצתו ואירעה בחלוף כשנה וחצי ממועד מסירת האזהרה בתיק הראשון, וכארבעה חודשים ממועד מסירת האזהרה בתיק השני, לא נותרו לפליטה בפיו של הנתבע אלא שברי דברים אלה: "לא קבלתי הרבה מכתבים, חתמתי אולי על שני מכתבים. למיטב ידיעתי מה שהגיע עם מעטפה זה לעו"ד הראשון והוא סרוב לערבות האישית הזאת. אחרי זה אתה באת למשרד לקחת את זה משם. אני קבלתי הודעה בדואר, לא בדואר רשום".
על זאת ייאמר לאלתר – כל נתיבות המשפט והצדק מובילים לדחיית הבקשות להארכות מועד ולדחיית ההתנגדויות.
הטענה הנוספת - לכשל תמורה - שמלכתחילה הועלתה באופן שאינו מפורט דיו, ללא פרישת מועדים, הזמנות, סכומים וכיוצא באלה [למידת הפרוט הנדרשת ראו מע"א 170/60 חיים קופלזון נ' ארגון העצמאים נכי מלחמת השיחרור [פורסם בנבו] (1960), ועד רע"א 8123/18 זריהן נ' עמידר החברה הלאומית לשיכון בישראל בע"מ [פורסם בנבו] (2018)], לא יצאה בסופה של חקירתו הנגדית של הנתבע מגדר טענת כשלון תמורה חלקי בלתי קצוב שממילא לא תסכון בעולמה של התביעה השטרית [ראו ע"א 366-89 פיין אלומיניום בע"מ נ' די מטל א.ג., חברה זרה, פ''ד מה(5) 850 (1991)]
הנתיב החדש מישתלב עם אותו מושכל קדום לפיו שטר כמוהו כפסק דין על תנאי ההופך לבר ביצוע אם הוגש ללישכת ההוצאה לפועל ועברה התקופה שבה ניתן להגיש ההיתנגדות, ככל שלא הוגשה היתנגדות [ראו ד' בר אופיר, הוצאה לפועל הליכים והלכות, מהדורה שביעית -2019, חלק שלישי, עמ' 996].
...
לא מן המותר להטעים כבר כאן כי בדיון שנערך כבר ביום 1.6.20 בפני כב' רשם הוצאה לפועל בתיק הוצל"פ 519510-07-18 ובו כבר יוצג הנתבע בידי עו"ד נמסר על ידי בא כוחו כי "נוהל משא ומתן שלא הבשיל ואני סבור שהתנאים השתנו מבחינת החייב ואנחנו יכולים להגיע להסכמה או פריסה מתאימה", הצדדים קיבלו את המלצת רשם ההוצאה לפועל במהלך אותו דיון לנהל משא ומתן ב-30 יום שלאחר מועד הדיון "על מנת לבחון אפשרות לסילוק החוב", ובהחלטת כב' הרשם בתום אותו דיון נקבע כי "ככל שהצדדים לא יגיעו להסכמות רשאי ב"כ הזוכה להגיש בקשה למינוי כונס נכסים" [ראו פרוטוקול הדיון, נספח ו' לבקשת התובעת מיום 31.1.21].
הלכה למעשה לא הונח אפוא בפני בית המשפט תצהיר כדין לתמיכה הן בבקשה להארכת מועד והן בהתנגדות [לחשיבותו המכרעת של תצהיר ההתנגדות ראו ע"א 120-64 שבת נ' לוי פ"ד יט (2) 253 (1964), בר"ע 36/66 נתן גרינברג נ' דוד ו-ישעיהו אלון, פ"ד כ(3) 3 (1966), ע"א 594/85 זהבי נ. מגרית, פ"ד מ"ב (1) 721 (1988)]
חקירתו הנגדית של הנתבע במהלך הדיון לא העלתה ארוכה לתחלואי הבקשות להארכות מועד שכן תחילה שינה טעמו ביחס לעילת אי הגשת ההתנגדויות במועד וגרס כך : "הסיבה לכך, כל מה שהיה לי בהתחלה שקרסתי, לא הייתי מסוגל נפשי לעמוד בזה, הייתי במקום מאוד גבוה בשוק וקרסתי לתחתית. כשהגיעו המכתבים גרתי בירושלים בכניסה פרטית. והחנות לא פעלה כמו שצריך בגלל כל הקריסה ואני אישית חתמתי אולי פעמיים חתימה אישית, אבל הגיעו לחנות הבן שלי אולי חתם והגיעו הרבה מכתבים", אזי ערבב לכדי עיסה תפלה בין הנטען בסעיף 21 ל"תצהיר" לגבי משא ומתן בינו לבין מר אלי פרוש שעל פי אותו "תצהיר" התרחש עוד קודם למסירת האזהרה לנתבע, ובין אותה טענת משא ומתן המוזכרת בסעיף 5 לעיל שעניינה משא ומתן בין עורכי הדין לאחר מסירת האזהרה, ולבסוף, שעה שעומת עם כך שאף בהתאם לסיכום האשפוז של אביו שצורף לבקשותיו, המדובר בתקופת אשפוז שהתמשכה כחודש ומקצתו וארעה בחלוף כשנה וחצי ממועד מסירת האזהרה בתיק הראשון, וכארבעה חודשים ממועד מסירת האזהרה בתיק השני, לא נותרו לפליטה בפיו של הנתבע אלא שברי דברים אלה: "לא קיבלתי הרבה מכתבים, חתמתי אולי על שני מכתבים. למיטב ידיעתי מה שהגיע עם מעטפה זה לעו"ד הראשון והוא סירוב לערבות האישית הזאת. אחרי זה אתה באת למשרד לקחת את זה משם. אני קיבלתי הודעה בדואר, לא בדואר רשום".
על זאת ייאמר לאלתר – כל נתיבות המשפט והצדק מובילים לדחיית הבקשות להארכות מועד ולדחיית ההתנגדויות.
התוצאה - אני מורה על דחיית ההתנגדויות ועל שפעול הליכי ההוצאה לפועל כנגד הנתבע בתיקי ההוצאה לפועל שמספרם 519510-07-18 , 518601-12-19.