עם זאת, בהחלטתי האמורה קבעתי כדלקמן:
"לאחר שעיינתי בטיעוני הצדדים שהוגשו לפניי, אינני סבור כי יש מניעה לנהל את ההליך במסגרת תיק פירוק השתוף, שכן המחלוקת העובדתית בין הצדדים מצומצמת ביותר, והמחלוקת העיקרית נוגעת לסוגיות משפטיות (וראו לעניין זה ד"ר יעקב שקד, שופט, פירוק שתוף במקרקעין, 255 (2020)). על כן, אם יגיש כונס הנכסים את הבקשה בשמו ובעצמו (להבדיל מהגשה על-ידי צד חצוני להליך "בהסכמת" הכונס), יהיה מקום לידון בבקשה לגופה ולהכריע בה. "
...
בהחלטתי מיום 28.4.2021 דחיתי את הבקשה, וקבעתי:
"נחה דעתי ששווי המחוברים הובא בחשבון עוד בשלב האיחוד והחלוקה, קרי – כאשר נקבע היקף הזכויות של הבעלים השונים במקרקעין. במועד זה – הוא המועד שבו ניתן משקל לשימוש שעושים הבעלים במקרקעין ולטיב זכויותיהם, וחזקה על גורמי התכנון שנתנו דעתם גם לשווי המחוברים, והא ראיה – החלטת השמאי מתייחסת לנושא מפורשות, וקובעת באיזה אופן יינתן משקל לשווי המחוברים.
עם זאת, בהחלטתי האמורה קבעתי כדלקמן:
"לאחר שעיינתי בטיעוני הצדדים שהוגשו לפניי, אינני סבור כי יש מניעה לנהל את ההליך במסגרת תיק פירוק השיתוף, שכן המחלוקת העובדתית בין הצדדים מצומצמת ביותר, והמחלוקת העיקרית נוגעת לסוגיות משפטיות (וראו לעניין זה ד"ר יעקב שקד, שופט, פירוק שיתוף במקרקעין, 255 (2020)). על כן, אם יגיש כונס הנכסים את הבקשה בשמו ובעצמו (להבדיל מהגשה על-ידי צד חיצוני להליך "בהסכמת" הכונס), יהיה מקום לדון בבקשה לגופה ולהכריע בה. "
ההכרה בזכות הדיירות המוגנת של השותף המחזיק נועדה למעשה רק להגדיל את חלקו ב"עוגת" השיתוף ולהעשירו על חשבון שותפו" (פסקה 58 לפסק דינו של כב' השופט (כתוארו אז) רון סוקול)
ברי אפוא, כי אין לאפשר להררי לעקוף את ההחלטות הקודמות שניתנו בעניינו – הן בקביעת טבלאות האיזון, שעליהן לא השיג הררי בזמן אמת, הן בהליכי פירוק השיתוף, ולקבל תמורה עודפת, על דרך של המשך החזקה במקרקעין כאן, ואין להכיר בזכויותיו כדייר מוגן מכוח הוראות סעיף 33 לחוק הגנת הדייר הנ"ל.
הפועל היוצא הוא, כי הררי אינו זכאי להמשיך ולהחזיק במקרקעין, משנמכרו זכויותיו בהם במסגרת הליכי פירוק השיתוף, ועליו למסור את החזקה במקרקעין לידי הכונס, וזאת לא יאוחר מיום 31.8.2021.