מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פירוק שיתוף במקרקעין בהסכם פירוק שיתוף

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

על-פי הסכם הפשרה (שכותרתו "חוזה לפירוק שתוף במקרקעין"), "הצדדים הגיעו להסכמה ביניהם לפירוק השתוף במקרקעין בדרך של חלוקה בעין של המקרקעין ביניהם בהתאם לחלקיהם במקרקעין" (ב- "הואיל" השלישי במבוא להסכם הפשרה), כאשר "חלוקת המקרקעין בעין בין הצדדים תבוצע בדרך של איחוד וחלוקה (פארצלציה) של המקרקעין, כמפורט בתשריט, ויצירת מיגרש א' ומגרש ב' שיחולקו בעין בין הצדדים, כמפורט להלן, ויהוו חלקות נפרדות לצרכי רישום" (סעיף 3.2 להסכם הפשרה).
...
לאחר שבחן את הסעדים שנתבקשו בכתב התביעה הגיע בית המשפט (כב' השופט יונתן אברהם) בפסק דינו מיום 23.4.2018 לכלל מסקנה, כי הסעדים המבוקשים מצויים בסמכותם של בתי משפט שונים (בית המשפט לעניינים מינהליים ובית משפט שלום) והורה על דחית התביעה; לדבריו: "בחינת הסעדים ההצהרתיים הנדרשים (למעט ההצהרה על הפרת ההסכם) לפי מהותם ותכליתם מלמדת, כי מבוקשות בהן הצהרות לא רק לגבי מצב זכויותיהם של התובעים במישור הבעלות אלא ובעיקר, הצהרות לקביעת מצב תכנוני שונה מזה הרשום במירשם המקרקעין, וזאת לטענת התובעים, נוכח הפירוק ופסק הפירוק שאישר אותו ונוכח הטענה שהמצב התכנוני כיום עומד בניגוד לפסק הפירוק". כב' השופט אברהם הוסיף וקבע בפסקה 34 לפסק הדין: "באשר לסעד האחרון המבוקש הנוגע להצהרה על הפרת ההסכם, הרי משמדובר בהצהרה להפרת הסכם שעניינו איחוד וחלוקת מקרקעין ומשכך, מצוי עניינו בסמכות בית משפט השלום. לא יהיה מיותר לציין כי התובע הודיע כי הגיש במקביל תביעה לבית משפט השלום". תביעה שנייה שהוגשה על ידי התובעים ב- ת"א 48501-07-17 בבית משפט השלום בטבריה, שעניינה פירוק שיתוף בשלוש חלקות אשר נוצרו בעקבות הליך רישום של תשריט איחוד וחלוקה שקיבל תוקף של פסק דין, נמחקה בהתאם לפסק הדין מיום 24.9.2020 לפי בקשת התובעים, שקיבלו את המלצת בית המשפט.
כפי שהובהר לעיל, דעתי אינה כדעתה של כב' השופטת לכמן; אני סבור, נוכח ההפרות הנטענות כנגד הנתבעים בתור מי שלא עמדו בהתחייבויות שנטלו על עצמם בהסכם הפירוק ובעיקר נוכח סעד האכיפה המבוקש מכוחו של אותו הסכם, נתונה הסמכות העניינית לדון בתביעה עסקינן לבית משפט שלום, כפי שציין ובצדק השופט אברהם בפסקה 34 לפסק דינו.
בניגוד לטענתם של התובעים, כב' השופטת לכמן לא הורתה על העברת הדיון בתביעה ב- ת"א 1437-05-21 לבית משפט זה; לפי קביעתה: "בנסיבות העניין, לא מצאתי להורות על העברת הדיון בתביעה לבית המשפט המחוזי. סעיף 79(א) לחוק בתי המשפט אינו מחייב את ביהמ"ש להעביר את הדיון לביהמ"ש המוסמך אלא מעניק לו סמכות לעשות כן לפי שיקול דעתו. אני סבורה שיש למחוק את התביעה חלף העברתה, בהתחשב בפסק הדין שניתן בבית המפשט המחוזי ת.א. 56233-03-17 המצוין לעיל, בדבר הסמכות העניינית של בית המשפט לעניינים מינהליים בנוגע לסעדים שנדרשו שם". בנסיבות האמור, כאשר בית משפט השלום לא הורה על העברת הדיון בתביעה לבית משפט זה, אין תחולה לסעיף 79(ב) לחוק בתי המשפט, לפיו, "בית המשפט או בית הדין שאליו הועבר ענין כאמור, לא יעבירנו עוד". משמצאתי כי הסמכות העניינית לדון בתביעה נתונה לבית משפט שלום ולא לבית משפט זה, אני מורה על העברת הדיון בתביעה לבית משפט שלום במחוז הצפון, אשר ידון גם בבקשה 17 – לתיקון כתב התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

התובעים ונתבעים 1-10 היו בעלים משותפים במקרקעין בחמש חלקות הידועות כחלקות 1,2,3,4 בשלמות וחלקה 6 (בחלק) בגוש 16510, (סעיף 3 לכתב התביעה), בשטח כולל שך 2.791 מ"ר. ביום 7/5/1996 ניתן פסק דין בת.א. (שלום נצרת) 880/94 (להלן: "פסק הדין"), שנתן תוקף להסכם פשרה שהושג בין התובעים ונתבעים 1-10, והוכתר במילים "חוזה לפירוק שתוף במקרקעין", לפיו, חולקו החלקות לשני מגרשים עקריים ודרך פנימית.
...
מכאן, מאחר והסעד המבוקש יש בו כדי לשנות זכויות קנייניות רשומות בפנקסי המקרקעין, אני קובעת כי אין לבית משפט השלום סמכות עניינית לדון בתביעה.
אני סבורה שיש למחוק את התביעה חלף העברתה, בהתחשב בפסק הדין שניתן בבית המשפט המחוזי ת.א. 56233-03-17 המצוין לעיל, בדבר הסמכות העניינית של בית המשפט לעניינים מינהליים בנוגע לסעדים שנדרשו שם. לסיום, אני מורה על מחיקת התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

כך, בס' 20 -21 לתצהיר עדות ראשית קטרינא הוצהר, כי ביום 4/5/1980 חתמו יורשי אמין ז"ל על ייפוי כוח בלתי חוזר, במסגרתו אישרו כי קיים הסכם לפירוק השתוף במקרקעין בין כל השותפים, וכי יורשי אמין ז"ל מכרו את מלוא זכויותיהם במקרקעין למנוח אדיב, כנגד תמורה ששולמה להם במלואה.
...
אני דוחה את טענת הנתבעות לזכות קדימה לרכישת הזכויות מכוח חוק הירושה.
סוף דבר בהתאם לפסק הדין הראשון, פסק דינה של ערכאת הערעור וקביעותי דלעיל, אני מורה כדלהלן: המקרקעין יימכרו כשהקומה הראשונה במבנה, שמעל קומת הקרקע, תפוסה על ידי הנתבעת 1 כדיירת מוגנת.
בראי התוצאה, התמשכות ההליכים, והחלטת ערכאת הערעור מיום 16/7/18 - הנתבעות ישלמו לתובעים הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך כולל של 35,000 ₪, תוך 60 ימים מהיום, שאם לא כן יישא סכום זה הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד לתשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

השאלה שעמדה להכרעה הייתה, האם הסכם זה הנו הסכם שתוף בדבר ניהול המקרקעין והשמוש בהם לפי סעיף 29(א) לחוק המקרקעין, או הסכם לחלוקת מקרקעין אשר סעיף 38(א) לחוק המקרקעין דן בו. כב' השופט ח' כהן פסק, כי הסכם כאמור הנו הסכם שתוף (וניתן לרישום ככזה), תוך שהוא קובע כי זכות החזקה אינה תנאי שבלעדיו אין לקיום זכות בעלות, וכי הסכם שתוף במקרקעין אף יכול לשלול זכות החזקה, אפילו לצמיתות, ובכל זאת אין הוא הסכם לפירוק השתוף.
...
לטענת הנתבע, על פי אותו הסכם התחייבו השותפים שלא להפריע ליתר השותפים בשימושו בחלק שיוחד לו, ואילו הפרה של ההסכם תחייב את המפר בתשלום פיצויים בסך 9,000 דולר ארה"ב. מכאן, לטענת הנתבע, דין התביעה להידחות, שכן הוא מבקש לעשות שימוש בחלקו על פי ההסכם והתשריט, ואילו התובעת היא זו שמפרה את ההסכם בכך שהיא מפריעה לשימושו.
המסקנה העולה מהאמור, כי הנתבע אינו רשאי לקבוע את קו הגבול ולהציבו באמצעות בניית קיר/גדר בתוואי הגבול אשר מסומן בתשריט.
עוד עולה מהמקובץ, כי התובעת אינה מתנגדת לשימוש שעושה הנתבע בחלק "שלו" בחלקה, גם אם השימוש הוא לצרכי חנייה המושכרת לצדדים שלישיים, כל עוד אין בשימוש זה כדי לפגוע בחלק שבו היא מחזיקה ומשתמשת לאורך השנים, לקבוע את הגדול או לחסום גישה.
לאור המסקנה כי לא הוכחה חתימת המנוחה שפיקה על ההסכם, הרי שהתביעה שכנגד נדחית, בהיותה מבוססת על ההסכם ועל טענה להפרתו בידי התובעת.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

לא ניתן היה לעתור לאכיפת הסכם ופרוק שתוף במקרקעין באותה התביעה.
...
" אני מורה על פירוק שיתוף בבית הצדדים ברח' XXX באילת.
אני ממנה את באות כוח הצדדים (עוה"ד להב ועזריה) כונסות נכסים ביחד (להלן-כונסות הנכסים) למכר הבית לצד ג' על פי תנאי שוק של מוכר מרצון לקונה מרצון.
כללו של דבר הבקשה לביטול פסק הדין נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו