מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פירוק שיתוף בדירה לפי חוות דעת שמאית

בהליך תלה"מ שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

השיקול העקרי בעיניין זה הוא העובדה כי כתוצאה ממכירת הדירה צפוי כל צד לקבל כל צד סכום העומד על כ- 800,000 ₪ על פי חוות דעת השמאי.
תביעת האיש לפירוק שתוף בתלה"מ 16376-10-20 אף היא מתקבלת ולכן: הצדדים יפרסמו הדירה למכירה למרבה במחיר באמצעות יישמונים שאינם דורשים תשלום ברחבי המרשתת (כגון "יד 2" וכיוצא באלה) , על מנת למכור הדירה לרוכש שיציע את המחיר הגבוה ביותר ויהיה נכון להשכיר הדירה חזרה לאישה ולילדים, כאשר השיקול האחרון הוא המוביל.
...
לאור כל האמור לעיל, התוצאה היא כדלקמן: תביעת האשה לאיזון הזכויות בתלה"מ 56166-05-21 מתקבלת ולכן: האיש ישלם לאשה 62,000 ₪ תוך 30 יום.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

פתח דבר: לפני בקשת הנאמנת לביטול הענקה במסגרתה מתבקש בית המשפט להפעיל את סמכותו לפי סעיף 96 לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם-1980 (להלן: "הפקודה") ולהורות על ביטול הענקת זכויות החייב למשיבה –גרושתו של החייב (להלן-"הגרושה") בדירה הידועה כגוש 10778 חלקה 11 תת חלקה 14 ברח' הרופא 46 חיפה (להלן- "הדירה") ולאחר ביטול ההענקה להורות על פירוק שתוף זכויות החייב והמשיבה בדירה ולהורות על מכירתה כפנויה.
ביום 1.6.16 הוגשה הודעה מטעם הנאמנת לפיה חוות דעת השמאית שנתקבלה לעניין הדירה מעריכה את שווי הדירה בסך של 1,700,000 ₪ וכי יתרת המשכנתא הרובצת על הדירה לטובת בנק הפועלים עומדת על סך של 417,764 ₪ נכון ליום 17.5.16 והמשולמת כסדרה.
...
לפיכך ולאור כל האמור לעיל אני קובע כי מחצית הזכויות בדירה הרשומות על שם החייב מוקנות לקופת הפש"ר ובהתאם רשאית הנאמנת לנקוט בהליך של פירוק שיתוף לצורך מימוש זכויות החייב.
עם זאת, ולנוכח הסכמתה הקודמת של גרושת החייב, לוותר על תביעתה בדין קדימה למזונות, ולשלם לקופת הכינוס סך של 200,000 ₪ כפדיון זכויות החייב בדירה, אני סבור כי ישנה הצדקה לקיום דיון נוסף שבו תילקח בחשבון החלטתי לעיל, ושבו יעשה ניסיון אחרון לגבש הסדר מוסכם בין הגרושה, החייב, הנושים והנאמנת.
לפיכך, אני קובע דיון נוסף בתיק ליום 5.6.2019 בשעה 9:30 ולדיון יתייצבו כל הנושים אשר הגישו התנגדות להסדר הראשון שאושר על ידי ובדיון האמור תידון אפשרות פדיון זכויות החייב בדירה על ידי הגרושה וכן תידון שאלת הוצאות הבקשה לביטול הענקה.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

רקע וההליכים בבית משפט קמא המבקשת הגישה בבית המשפט קמא, בחודש מאי 2015, תביעה לפירוק שתוף במקרקעין - דירת מגורים בעפולה שהמבקשת והמשיבה רשומות כבעליה, בחלקים שוים.
ביום 13.11.2018 הודיעה המבקשת כי היא מעוניינת לרכוש את חלקה של המשיבה בדירה, לפי הסכום שנקבע בחוות הדעת השמאית.
הדרך היעילה והצודקת יותר בעניינינו היא להעניק למבקשת זכות ראשונים לרכישת הדירה לפי שווי הדירה כפי שנקבע על ידי השמאית, בדומה לזכות קדימה שהחוק מעניק לבני זוג וליורשים, לפי סעיפים 101 ו- 113 לחוק המקרקעין.
...
בהחלטת כב' השופטת קמא מיום 3.12.2018, נקבע כי נוכח ההסכמה אשר קיבלה תוקף של החלטה ונוכח הודעות הצדדים, אין מנוס ממינוי כונס נכסים שימכור את הדירה בשוק החופשי למרבה במחיר, בהתאם להוראות הדין.
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בטענות הצדדים ולאחר שניתנה לצדדים ההזדמנות להתייחס לאפשרות שבית המשפט ידון בבקשה לרשות ערעור כאילו הוגש ערעור על פיה ומשניתנה הסכמת המבקשת לכך ונראה כי לא תיפגע זכותם של הצדדים כבעלי דין, החלטתי לדון בדרך זו ומצאתי כי דין הערעור להידחות.
אשר להתניית תיקון כתב התביעה בתשלום הוצאות - בשים לשלב הדיוני בו הוגשה הבקשה, על ההוצאות הכרוכות בתיקון כתבי הטענות, אין מקום להתערב בהחלטה זו, מה גם שלפי סעיף 1(8) לצו בתי המשפט (סוגי החלטות שלא תינתן בהן רשות ערעור), התשס"ט - 2009, לא תינתן רשות ערעור על החלטה בעניין הטלת הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין ושיעורם, למעט אם ניתנה לאחר מתן פסק הדין ואינה נבלעת בו. על יסוד האמור לעיל, הערעור נדחה.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

עוד עתר כי פירוק השתוף יעשה בדרך של רכישת התובע את חלקם של הנתבעים לפי חוות דעת שמאי.
נוסף על כך מונה כמומחה מטעם בית המשפט הן שמאי על מנת להעריך את שווי הדירה וגובה דמי השמוש והן רו"ח לשם מתן חוות דעתו אשר להקף הכספים שעמד ברשות המנוחים נכון לתאריך פטירת המנוחה; הקף הפעילות הכספית שבוצעה, ומהותו מאז פטירת המנוחה ועד פטירת המנוח; בדיקה האם בוצעה פעילות בחשבון המנוח לאחר פטירתו ועד מועד הגשת התביעה לפירוק שתוף בתמ"ש 39018-02-18; הקף הפעילות בזכויות המנוחים בבנק xx בע"מ וחשבונות עו"ש וני"ע. השמאי מר אריה סודית הגיש חוות דעת נושאת תאריך 4.10.2018.
...
מבלי לגרוע מהאמור אוסיף, כי דינה של התביעה לדמי טיפול להידחות גם בשל התנהלות חסרת תום לב של התובע.
על כן כאמור, התביעה לדמי טיפול נדחית.
בתמ"ש 25255-04-19 התביעה לדמי טיפול, התביעה נדחית.

בהליך תמ"ש שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

בחודש מאי 2022 הוגשה חוות דעת השמאי שלפיה: שווי בית המגורים הוערך על סך של 7,800,000 ₪; שווי שתי הדירות להשקעה הוערך על סך של 10,800,000 ₪ (שווי כל אחת – 5,400,000 ₪).
לאחר עיון בחו"ד הדעת, בתשובות המומחה לשאלות ההבהרה ובעדותו, לא מצאתי כי אי השלמת המשיבה עם מסקנות חו"ד המומחה תומכות בטענותיה, וכי ניתן לדחות את מועד הפרוק עד אין קץ. משעה שהצדדים אוחזים בהון משותף המוערך בסך של כעשרים מיליון ₪, מצאתי כי נשללת טענת המשיבה לפיה מכירת דירה תכביד על ביצוע פסק הדין.
אשר לטענת המשיבה כי יש לעכב את פירוק השתוף באחת מן הדירות להשקעה, לשם הבטחת מימוש פסק הדין – המשיבה טענה לפער בין שווי חלקה בנכסים המשותפים לבין סכום תשלום האיזון שחב המבקש כלפיה על פי חו"ד המומחה.
...
משכך אני מורה כדלקמן: ניתן בזאת צו לפירוק שיתוף בדירת המגורים המשותפת, הנמצאת ברחוב YYY, דירה מספר 22 או 23 בתל אביב (להלן: "הדירה"), וזאת בדרך של מכירה בשוק החופשי לכל המרבה במחיר.
תואיל המזכירות להמציא החלטתי לצדדים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו