רקע וההליכים בבית משפט קמא
המבקשת הגישה בבית המשפט קמא, בחודש מאי 2015, תביעה לפירוק שתוף במקרקעין - דירת מגורים בעפולה שהמבקשת והמשיבה רשומות כבעליה, בחלקים שוים.
ביום 13.11.2018 הודיעה המבקשת כי היא מעוניינת לרכוש את חלקה של המשיבה בדירה, לפי הסכום שנקבע בחוות הדעת השמאית.
הדרך היעילה והצודקת יותר בעניינינו היא להעניק למבקשת זכות ראשונים לרכישת הדירה לפי שווי הדירה כפי שנקבע על ידי השמאית, בדומה לזכות קדימה שהחוק מעניק לבני זוג וליורשים, לפי סעיפים 101 ו- 113 לחוק המקרקעין.
...
בהחלטת כב' השופטת קמא מיום 3.12.2018, נקבע כי נוכח ההסכמה אשר קיבלה תוקף של החלטה ונוכח הודעות הצדדים, אין מנוס ממינוי כונס נכסים שימכור את הדירה בשוק החופשי למרבה במחיר, בהתאם להוראות הדין.
דיון והכרעה
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים ולאחר שניתנה לצדדים ההזדמנות להתייחס לאפשרות שבית המשפט ידון בבקשה לרשות ערעור כאילו הוגש ערעור על פיה ומשניתנה הסכמת המבקשת לכך ונראה כי לא תיפגע זכותם של הצדדים כבעלי דין, החלטתי לדון בדרך זו ומצאתי כי דין הערעור להידחות.
אשר להתניית תיקון כתב התביעה בתשלום הוצאות - בשים לשלב הדיוני בו הוגשה הבקשה, על ההוצאות הכרוכות בתיקון כתבי הטענות, אין מקום להתערב בהחלטה זו, מה גם שלפי סעיף 1(8) לצו בתי המשפט (סוגי החלטות שלא תינתן בהן רשות ערעור), התשס"ט - 2009, לא תינתן רשות ערעור על החלטה בעניין הטלת הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין ושיעורם, למעט אם ניתנה לאחר מתן פסק הדין ואינה נבלעת בו.
על יסוד האמור לעיל, הערעור נדחה.