מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פירוק שותפות בעסק לממכר מזון בהרצליה

בהליך עע"מ (עע"מ) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

חברת הניהול תהיה אחראית, בין היתר, על ניהול הבניינים בהתאם להנחיות משרד התיירות; על אחזקה שוטפת של יחידות הנופש; על ניקיון ושרותי חדרנות; על אספקת חשמל ומים; על בחירת ריהוט אחיד; על הפעלת חדר אוכל, מטבח ואספקת שירותי מזון ומשקאות; על שירותי דלפק קבלה, כבלים, ואבטחה; ועל ניהול קרן כספים להצטיידות.
בהמשך, עמד בית משפט קמא על "המשמעות התפעולית (אופראטיבית)" של פסק הדין בעיניין אי התכלת, והבהיר, בהקשר לכך, כי: "מסקנה המשולבת היא שבית המשפט העליון הטיל על מוסד התיכנון המקומי חבות להתוות תוכנית שמכוחה יתממש ייעוד הדירות כדירות נופש שבפרק זמן מסוים במשך השנה יתממש (לנופש) בידי הבעלים וברוב מהותי של מניין ימות השנה. נופש מטבע עניינו הוא בעל דפוסים שונים (תיירות, עסקים, מרפא) אך הוא מתאפיין בכך שהוא מוגבל מאד בזמן ולכן אין להרשות השכרה מעבר למגבלת זמן מסוימת בשנה". לאחר מכן, פנה בית משפט קמא לבחון את הטענות אשר נטענו על-ידי העותרים, כפי שיפורט להלן.
בעת רכישת הדירות, כך לטענת המערערים בעע"מ 2672/16, הם הסתמכו על הקביעות שנעשו בפסק הדין הראשון ובפסק הדין בעיניין אי התכלת, ולכן המתוה שינה את מצבם לרעה באופן קצוני, וכלשונם "אילו היה מתוה המשיבה 1 מצורף כנספח לחוזי מכר הדירות בין הקבלנים לבין המערערים, הניתן לשער שמי מבין המערערים או כל אדם סביר אחר היה רוכש דירה במרינה הרצליה במיטב כספו?". תמצית טיעוני המערערים בעע"מ 2676/16 המערערים בעע"מ 2676/16 הנם הבעלים של 31 דירות נופש בפרויקט "האי", ושל 20 דירות נופש בפרויקט "מגדלי המרינה", אשר רכשו את דירותיהם קודם למועד מתן פסק הדין הראשון.
כך גם, בהתייחסה לסעד האופרטיבי בעיניין אי התכלת ציינה השופטת א' פרוקצ'יה, כי "מבין קשת האפשרויות, אפשרית הדרך של מכירה לבעלים פרטיים אשר תוטל עליהם החובה להעמיד את דירותיהם להשכרה לציבור לפרקי זמן מינימאליים בכל שנה, על-פי תכנית שתותווה על-ידי רשות התיכנון לענין זה (הדגשה שלי –א.ש.)". כלומר, התכנית שעל רשות התיכנון היה להתוות נוגעת לנושא "פרקי הזמן המינימאליים בכל שנה" שעל רוכש דירת נופש להעמידה לרשות הציבור.
חלף זאת, מציג השופט שהם מתוה חלופי, מרוכך, הקובע מנגנון לצורך מימוש ייעודן של הדירות לשימוש הציבור הרחב לצרכי נופש, במרבית ימות השנה, באופן שיתאם, לשיטתו, את פסק הדין בעע"מ 2273/03 אי התכלת שותפות כללית נ' החברה להגנת הטבע (7.12.2006) (להלן: פסק הדין בעיניין אי התכלת).
...
מאותם טעמים, אני סבור כי המתווה עומד גם במבחן המידתיות השלישי, כיוון שהפגיעה היא ביחס ראוי לתועלת שהיא מביאה.
מסקנתי היא, אפוא, כי יש להותיר את המתווה שקבעה הוועדה המקומית על כנו וכי לא נפל בו פגם המצדיק את התערבותנו.
אני סבור כי יש ממש בטענה לפיה פרק זמן של 10 חודשים הוא בלתי סביר בנסיבות העניין ולא יאפשר בחינה ממשית של המתווה ובהיבט זה, ובו בלבד, מתקבל ערעור הוועדה המקומית ועיריית הרצליה.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הציר המרכזי של פסק דין זה הוא הוא שאלת חוקיותו, תקפותו ויעילותו של מתוה פעולה שהתוותה הועדה המקומית לתיכנון ובנייה הרצליה (להלן: "המתוה") לשם יישומו של פסק דין של בית המשפט העליון בהקשר למיתחם קרקעי המכונה "המרינה בהרצליה" שניתן בתיק עע"ם 2273/03 אי התכלת שותפות כללית נ' החברה להגנת טבע (להלן: "פסק דין במ"ע").
מבין קשת האפשרויות, אפשרית הדרך של מכירה לבעלים פרטיים אשר תוטל עליהם החובה להעמיד את דירותיהם להשכרה לציבור לפרקי זמן מינימאליים בכל שנה, על-פי תכנית שתותווה על-ידי רשות התיכנון לעניין זה. הרעיון הטמון באופציה זו הוא כי הבעלים הפרטיים ישתמשו, הם עצמם, בדירות לצורכי נופש לפרקי זמן קצובים בשנה, וביתרת התקופות ישכירו את הדירות לנופשים, וייהנו מתמורה כספית בגין העמדת דירותיהם לשימוש הציבור.
מתוה זה כלל בין השאר את העיקרים הבאים: היתקשרות עם חברה מלונאית מוכרת ומאושרת ע"י משרד התיירות; שיווק הדירות (פירסום והתקשרות עם האורחים) ייעשה רק באמצעות חברת הניהול; לכל הדירות החייבות בחובת השכרה במבנה מסוים תהיה חברת ניהול מלונאית אחת, שתהיה אחראית על אחזקת ותחזוקת המבנה; ריהוט אחיד לפי בחירת החברה המלונאית; הפעלת חדר אוכל, מטבח ואספקת שירותי מזון; שירותי דלפק קבלה, כבלים, שירותי חדרנות, אבטחה; הגבלת תקופות האירוח לימים/ שבועות בודדים; אחזקה מלונאית של היחידות בהתאם לתכנית רב שנתית; הקמת קרן כספית לחידוש הריהוט והציוד; מסירת דו"חות תקופתיים שיוכנו במרוכז ע"י חברת הניהול המלונאית.
החלופה הראשונה, לפיה חברת הניהול תשכור מבעלי הדירות את הדירות ותיקח על עצמה את הסיכון העיסקי הכרוך בהשכרתה אינה רלוואנטית משום שאף על פי חוות דעתו של יוציס ככל הנראה לא תימצא חברת ניהול שתהיה מוכנה לקחת על עצמה את הסיכון העיסקי הכרוך בהפעלת הדירות.
...
בכך גלומה גם מסקנה שהמתווה אינו פוגע פגיעה בלתי מידתית בזכות יסוד חוקתית (אין בו פגיעה בזכות הקניין הפרטי.
המתווה נראה לי באורח עקרוני סביר אף על פי שהוא טומן בחובו סיכוני כישלון רבים.
מסקנה מסכמת על פי מסקנותיי המתוארות למעלה מכאן אני דוחה את העתירה כפוף לחיוב המשיבות 1, 2 לשקול דרכים שיבטיחו "עידוד" לחברות הניהול להתאמץ ולהשכיר את הדירות בהתאם למגבלות פסק הדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

במהלך חודש ספטמבר 2017 פנתה עדי ללירית בהצעה עסקית לשותפות להקמת סניף "פיצה רומא" בקניון ארנה בהרצליה (להלן "פיצה רומא הרצליה" או "סניף הרצליה"), לאחר שסניף "פיצה פרגו" שפעל בקניון ארנה בהרצליה ניסגר ופעילותו הוצעה למכירה.
זה המקום לציין כי עוזי היה בעברו בעלים ומנהל של עסקים שונים בתחום המזון, וכפי שהעיד על עצמו היה בעל ניסיון רב בתחום זה. יצוין כי במועדים הרלבאנטיים לשותפות בין עדי ולירית היה עוזי מצוי בהליך פשיטת רגל בשל חובות בגין אותם עסקים.
בכתב התביעה שכנגד עותרת עדי לחייב את לירית בתשלום שליש (1/3) מכלל ההוצאות השוטפות של השותפות עד למועד המוסכם בו היא היתה זכאית לידרוש את פירוק השותפות, דהיינו 30.5.2018, ובסך של 42,000 ₪.
...
כפועל יוצא של כל האמור לעיל, ברי כי יש לדחות אף את דרישת עדי לחיוב לירית בהוצאות בגין נזקים ובזבוז זמן בשל הפרת לירית את הסכם השותפות.
סוף דבר לאור המקובץ לעיל, אני מקבלת את התביעה העיקרית בחלקה הארי ודוחה את התביעה שכנגד.
לפיכך, הנתבעת תשלם לתובעים את הסך של 50,000 ₪, החזר בגין ההשקעה, וכן סך של 18,500 ₪ בגין יתרת השכר שלא שולם.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 1990 בעליון נפסק כדקלמן:

על ההתרחשויות מכאן ואילך קבע בית המשפט קמא, בנוסף למצוטט בפיסקה 4 לעיל: "האלמנה עבדה בבית המרקחת הרצליה מאז 1956 וזאת במשך כל השנים עד לסגירתו ב-1.11.83. היא היתה אסיסטנטית מדופלמת. טיפלה בעניינים הקשורים בבנקים ובחשבונות קופת חולים. נוסף על כך היא תיפקדה כעקרת בית וגידלה את הילדים. אין ספק כי בפעולותיה אלה הן בעסק והן בבית היתה לעזר למנוח והיתה לו שותפה נאמנה בעשיית ההכנסות ובצבירת הרכוש". אין אני רואה כי ניתן לזהות את רכישת בית המרקחת "הרצליה" נושא ענייננו מאמצעים של המנוח מלפני נישואיו עם האלמנה דוקא.
כאמור לעיל, נסגר העסק על-ידי המשיבים ב-2.10.83, ובעקבות תביעתו של דוד לפירוק השתוף בנכס המקרקעין (בה תמכה האלמנה) רכש אותו דוד לפי מחיר של 156,000 דולר, כפי שהצהיר לפנינו בא-כוחו.
הוא גם רכש ממנהל העזבון את הציוד והמלאי של הנכס במחיר 8,300 דולר, והוא פתח את הנכס ומנהל אותו על-פי הרישיון שהיה למנוח ובשמו הקודם, "הרצליה". פעולות אלה, שנעשו על-ידי המשיבים בעצה אחת, שקופות מאוד, ונועדו למנוע מכירת הנכס כעסק פועל (GOING CONCERN) על רישיונו ועל המוניטין שלו.
...
בנסיבות כאלה אין להתערב במסקנה, שאין לחזור ליום הפטירה ושההערכה צריכה להעשות ליום 2.10.83.
גם אילו יצאנו מגדרנו לבקש אפילו בשלב זה להשלים לנו חומר זה, אין בכך כדי להועיל, כיוון שהמערערת עצמה כותבת, כי חוות-דעת אלה מתייחסות לערך המוניטין סמוך ליום פטירת המנוח, ואילו על-פי המסקנה לעיל הערכה זו חייבת להיעשות ליום סגירת העסק, ב-2.10.83.
לא ראיתי על-כן שיש להעתר להשגה זו. סיכומו של דבר: הצעתי היא כי הערעור יתקבל חלקית לעניין זכותה של המערערת לחלקה במוניטין של הנכס; בהיעדר אפשרות אחרת יוחזר התיק לערכאה הראשונה כדי לקבוע את שווי המוניטין כאמור בפיסקה 12 לעיל, והמשיבים יחויבו לשלם למערערת חלקה, כיחס חלקה בעסק הנכס על-פי הצוואה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום הרצלייה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בהרצלייה ת"א 29669-11-20 הארוניאן נ' אלישביץ ואח' תיק חצוני: בפני כבוד השופט דוד יצחק תובע מרדכי הארוניאן ע"י ב"כ עוה"ד סימון טוסון נתבעים 1. אשר אלישביץ ע"י ב"כ עוה"ד עמית קפלן 2. אריה שטימר 3. יהודית רייכס 4. יחיאל רייכס ע"י ב"כ עוה"ד אבישי רייכס 5. טירת יפת חלקה 29 בגוש 6615 בעמ 6. סעיד שאימתה ג'ו וואן ע"י ב"כ עוה"ד מערבי שלמה 7. עודד קפלן 8. ליאורה קובן (קפלן) ע"י ב"כ עוה"ד אמנון עמיקם 9. לאה שפרן 10. יובל לזריאן 11. דנקר בירגר בע"מ ע"י ב"כ עוה"ד גיא ממן 12. רשות מקרקעי ישראל ע"י ב"כ עוה"ד עמי עבר הדני פסק דין
פירוק שתוף בדרך של מכירה מתבצע רק אם מדובר במקרקעין שאינם ניתנים לחלוקה בעין או אם בית המשפט נוכח שחלוקה בעין תיגרום להפסד ניכר למי מהשותפים כאמור בסעיף 40(א) לחוק המקרקעין גם אז יתבצע פירוק השתוף בדרך של מכירה פומבית חיצונית כפי שנמכרים מעוקלים בהוצאה לפועל כאמור בסעיף 40(ב) לחוק המקרקעין.
כידוע, חובת תום הלב חולשת על כל ענפי המשפט האזרחי, המהותי והדיוני כאחד [ע"א 6426/13 קבוצת עזריאלי בע"מ נ' הממונה על הגבלים עיסקיים (25.08.2014), פסקה 16].
...
יוער, כי ביום 23.4.2023 התקיים דיון אשר במסגרתו הסכימו הצדדים להסדר דיוני לפיו, הם מבקשים להכריע בתביעה לפירוק שיתוף, ובכלל זה בטענה המקדמית לפיה יש להכריע ולברר את טענות התובע לזכויות חכירה בפני הגורמים ו/או הערכאה המוסמכת קודם להכרעה בטענות לפירוק השיתוף, על יסוד טענות הצדדים לאחר סיכומים.
אפשר שבית המשפט היה מגיע למסקנה שונה מקום בו היה מדובר בחכירה בשטח ספציפי ומוגדר.
לסיכום, אני סבור כי נוכח עיקרון תום הלב החובה להימנע מניצול לרעה של הליכי בית המשפט , מוטלת על שותף למקרקעין החובה לנהוג כלפי שותפיו בתום לב ובדרך מקובלת, לרבות בנסיבות בהן הוא מבקש לפרק את השיתוף ביניהם.
סוף דבר אשר על כן, מהטעמים המפורטים לעיל, מצאתי להורות על מחיקת התביעה לפירוק שיתוף.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו