בין היתר, נאמר שם:
"בהנתן שהצדדים מתכתשים שנים ארוכות בעיניין השמוש בבניין, טוב יעשו אם יפעלו לפירוק שתוף זכיותיהם בו ולהיפרדות מוחלטת שיהא בה לסיים את הסכסוכים ביניהם".
ר' גם האמור בה"ט 52178-01-21:
"המבקש ונסים וגם בניהם בוחרים להתקוטט שנים ארוכות תחת הפרדת השותפות בבניין".
על רקע הסיכסוך המר המתואר לעיל וההליכים המשפטיים שרק חלקם תואר, הוגשה בקשת פירוק זו. המבקש טוען בבקשתו (ר' פרק ב'3), כי נקט במאמצים להביא לפרוקה של החברה בהסכמה, אולם לשיטתו הוא לא זכה לשיתוף פעולה ומשכך ומאחר והחברה נימצאת במבוי סתום לכל דבר ועניין, מאחר ולחברה אין דירקטוריון פעיל ואין למעשה כל פעילות, למעט ההחזקה במקרקעין, יש מקום לעשות שימוש "בעילת השסתום" ולהורות על פירוקה של החברה.
לא למיותר להפנות שוב לעניין בן חיים: " בהמשך, כיוון שמדובר בחברה סולבנטית, שבבעלותה ביניין, יש מקום להורות כי הפרוק, על אף שהוא מבוצע מכוח דיני החברות, יבוצע, ככל הניתן, על פי העקרונות של פירוק שתוף במקרקעין. אמנם, קבעתי לעיל כי אין מקום להרמת מסך, וכי החברה תפורק על פי הוראות פירוק חברות. אולם, כיון שהנכס היחיד של החברה הנו הבניין, וכפי שקיימות הוראות בדיני המס לעניין חברת בית, כך, יש מקום להורות שהפירוק יתבצע, ככל הניתן, על פי עקרונות פירוק שתוף במקרקעין. הדבר מתחייב הן ממהות החברה, הן מתקנות החברה, שעם הקמתה ייחסו לכל קבוצה של בעלי מניות חלק מהדירות על פי תשריט".
בשלב זה איני רואה מקום לתת למפרק הוראות ספציפיות באשר לגביית דמי השכירות במושכר; השכרת היחידות הקיימות; חלוקת היחידות בין השותפים.
...
סוף דבר, לא מצאנו כי נפלה טעות בהחלטת בית המשפט המחוזי.
הערעור נדחה ללא צו להוצאות" ( הדגשות שלי).
לאור כל האמור לעיל, מאחר וניתנו לצדדים הזדמנויות רבות, גם במסגרת ההליך שבפניי, להגיע להבנות ולגבש הסכמות, מאחר וה"רצוי" אינו ה"מצוי" ונמשך ה"שיתוק המתמשך", ללא כל סימנים לשינוי לטובה אלא להקצנה, ניתן בזאת צו לפירוק החברה.