עוד נרשם (בנספח א') כי "במידה וייגרם עיכוב באספקת שיש, קילקול מנוף, אספקת בטון או כל תקלה אחרת שמקורה במחדל של החברה בעקבותיה ולצורך עמידה בלוח הזמנים יידרש הקבלן להעסיק עובדיו מעבר לשעות העבודה תשלם החברה לקבלן הישתתפות בהוצאות תשלום שעות העבודה הנוספות כאמור לעובדים בסך של 33.5 ₪ לשעת עבודה של עובד בלתי מקצועי ו - 40.5 ₪ לשעת עבודה של עובד מקצועי". בסעיף 7 להסכם נקבע כי הקבלן (היינו חן מחזור) הוא במעמד של קבלן עצמאי, וכי "לא יתקיימו בין הקבלן או מי מטעמו לבין החברה או מי מטעמה יחסי עובד-מעביד מכל סוג שהוא".
עוד ראוי להפנות, להשלמת התשתית העובדתית ונוכח הסתמכות בית הדין האיזורי על המכתב ששלח שלום למנרב ביום 27.10.11, לעיקרי תוכנו כדלקמן:
"הנדון: עידכון מחירים עבור ייצור אלמנטים
בעיניין חן מחזור כבר ניתן ביום 5.5.19 צו לחיסולה, שמבטל מבחינה משפטית את צו פירוק החברה, ולכן "בשלב זה לעמדת המוסד לא ניתן להגיש תביעות חוב אף אם תוגש בקשה להארכת מועד". המוסד ציין כי הוגשו לו בעיניין חן מחזור תביעות חוב של ארבעה עובדים שאינם תושבים, "ואלו שולמו זה מכבר".
זכאות עובד לגימלה כפופה לחובות שכר העבודה (ב-12 החודשים שקדמו לסיום יחסי העבודה) ופיצויי פיטורים של החברה כלפיו, והיא בגין זכויות קוגנטיות בלבד (הנחשבות כ"שכר עבודה" כמשמעותו בסעיף 1 לחוק הגנת השכר).
...
מעבר לצורך נציין כי הקביעה בדבר תקופת העבודה - הן מועד תחילתה, הן מועד סיומה והן חודשים בתוך תקופה זו בהם לא בוצעה עבודה - היא בסופו של דבר קביעה עובדתית, שהתקבלה במקרה זה על ידי בית הדין האזורי בהתחשב במכלול הראיות שהוצגו (ולא הוצגו) בפניו והתרשמותו מהעדויות שנשמעו.
משכך, וכאמור מעבר לצורך, לא שוכנענו כי הובאה הצדקה מספקת להתערבות ערכאת הערעור.
סיכום
סוף דבר - נוכח כל האמור לעיל, ערעור העובדים מתייתר ושני הערעורים הנוספים מתקבלים בעיקרם, כך שחיובה של מנרב כמו גם חיובם של שלום בוסקילה ודוד בוסקילה לשלם לעובדים את הסכומים שנפסקו לזכותם - מבוטל.