בפסק דין ת"א (ראשל"צ) 881/06 במקרה דומה קבע בית המשפט:
"גם אם קיים טעם כלכלי ב"תפוסת יתר", מבחינתו של המלון, הרי שעומדת זכאותו של הלקוח, לקבל שירות התואם את הזמנתו.
דיון והכרעה :
לאחר ששמעתי את טענות הצדדים ועיינתי במובא לפניי החלטתי לדחות את טענת הפטור מפיצוי בשל רישום יתר ולקבל את התביעה בחלקה לעניין הקף הפצוי וזאת מהנימוקים הבאים :
אין מחלוקת שהוזמנה חופשה משפחתית במלון אחד וההזמנה בוצעה.
כך אותו עיקרון צריך להישמר, אם הדגישו מזמינים בחופשתם קרבה לים לא תהא החלופה קירבה למדבר, אם מגלשות מים לילדים לא תהיה החלופה ג'קוזי למבוגרים בלבד, אם קרבה לבית כנסת לטיול בר מצווה לא תהיה החלופה ריחוק שעות נסיעה מבית כנסת, אם נוף להרים בירח דבש לא תהא החלופה מרפסת צופה פני מכולות אשפה פעילות .
הגנות הצרכן הישראלי אינן בחינה יבשה של העניין החוזי ואינה סניף מסניפיו, אלא עקרונות שיש בהם הרתעה מפני פגיעות חלקיות ופתרונות הנוחים לספק באשר הוא באותה עת, תחת לווי וחתירה נחושה לפיתרון הולם ביותר במסגרת " ההכרה על תנאי " בתופעה התיירותית העסקית המוכרת בשם OVER-BOOKING.
הנתבעת ציינה בכתב ההגנה פסיקה נרחבת, ודוקא פסיקה זו מקיימת את החובה להטיל פיצוי על הספק – "קשרי תעופה" במקרה זה השונה בתכלית מהמובא בפסיקות אלו.
לאחר שבחנתי הן את הצורך בפצוי בגין ההזמנה ההבטחה והחובה לספק המבוקש והמשולם עבורו , וכן את עוגמת הנפש של התובעים המזמינים והמשלמים, ובאיזון במכלול השיקולים של המימוש החלקי , ראיתי לנכון לכמת את הפצוי הכולל בסכום של : 8,000 ₪ .
...
ככל שאין מנוס אלא לבטל העסקה או לשדרג המזמינים לחלופה טובה יותר באין חלופה אחרת כמצוות המחוקק , על הספק להעדיף ולספק חלופה טובה יותר, שכן כל וורסיה אחרת פירושה חובת פיצוי ועלות הפתרון לא אחת נמוכה מעלות הפיצוי.
לאחר שבחנתי הן את הצורך בפיצוי בגין ההזמנה ההבטחה והחובה לספק המבוקש והמשולם עבורו , וכן את עוגמת הנפש של התובעים המזמינים והמשלמים, ובאיזון במכלול השיקולים של המימוש החלקי , ראיתי לנכון לכמת את הפיצוי הכולל בסכום של : 8,000 ₪ .
נוסף לאמור תשלם הנתבעת קשרי תעופה הוצאות בסכום של : 1,200 ₪ .