מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיצויים מחברת ביטוח על נפילה בבית בן משפחה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

המבטחת ערערה לבית המשפט המחוזי אשר הפחית הפצוי בראש נזק זה על דרך גזירה של 70% מחישוב אקטוארי מלא, תוך שציין את הדברים הבאים הן בנוגע לנפקות התפקודית של נכות בסדרי גודל אלו והן בנוגע לאופן החישוב: "... הנכות הרפואית בשיעור 5% מייצגת במקרה זה את המבחן הטכני המבוטא בתקנות. היא אינה טומנת בחובה בהכרח הכבדה כאמור על פעולותיה של המשיבה.... יתרה מכך, המשיבה לא הוכיחה כי לנכות הרפואית הייתה השפעה על תיפקודה בעבודות שבהן עבדה עד כה ועובדת כיום, לרבות בהיתחשב בעובדה כי לא מדובר ביד הדומינאנטית של המשיבה. כמו כן, אף עובד מבית הקפה בו עבדה המשיבה לא בא להעיד על קושי בתיפקוד עקב נכותה במהלך עבודתה. כידוע, המנעות המשיבה מהבאת ראיות מקובלות שהיו אמורות לסייע לתמיכה בטענותיה פועלת לרעתה מבחינה ראייתית.... ניתן בהחלט להניח כי העובדה שהמשיבה סובלת מהגבלה מזערית בתנועה, המקנה לה שיעור נכות אורטופדית, אפילו נמוכה, תשפיע במידה מסוימת על עבודתה. יחד עם זאת, השלכת נכות זו על תיפקודה לא הוכחה כדבעי. הינה כי כן, גם אם המומחה מצא לנכון לקבוע נכות רפואית של 5% לא בהכרח מעיד הדבר על קביעה של נכות תפקודית בשיעור שכזה. אולם, גם אם נקבל את אשר קבע בית משפט קמא עדיין נראה שלא היה מקום בנסיבותיו של המקרה דנן לערוך חישוב אריתמטי מול החישוב הגלובלי אשר נהוג במקרים שכאלה ובמיוחד לאור אשר פורט לעיל. כפי שנקבע בפסיקה בעת שבאים אנו לפסוק פיצוי גלובלי יש להעמידו בסדרי גודל של כ-70% מהחישוב האריתמטי ואף בשיעור נמוך יותר..." (סעיפים 14-16 לפסק הדין- הדגשות אינן במקור).
מסקנה זו מתחדדת בפסיקה מאוחרת יותר של בית המשפט העליון בעיניין רע"א 3362/21 שירז שריקר נ' מנורה חברה לביטוח בע"מ (מיום 23/5/21) גם הפעם מפיו כב' השופט עמית, עת דחה בנסיבות דומות בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בהמ"ש המחוזי ב"ש אשר הפחית הפצוי בראש הנזק של הפסדי שכר לעתיד לצעירה בת 22 במועד התאונה אשר הותירה 5% נכות.
ולענייננו; התובעת לא המציאה ולו בדל ראיה להוצאה כלשהיא בגין ראש נזק זה ואף לא הביאה מי מבני המשפחה לתמוך בגירסתה, וללא כל הסבר המניח את הדעת.
כאשר נישאלה מדוע עזבה עבודתה בשנת 2010 השיבה כי בגלל עול גידול הילדים ואחזקת משק הבית שנפל על כתפיה בשל שעות העבודה הארוכות של בעלה.
...
גישה זו מתיישבת עם הדברים שכבר הועלו בספרו של דוד קציר "פיצויים בשל נזק גוף" 259 (מהדורה חמישית, 2003)) שם צויין: " נכויות בשיעור נמוך, של 5% או אפילו עד 10%, מטבען שאינן עלולות להשפיע על כושר התפקוד בנוגע להשתכרות, אצל אדם מן היישוב; במקרים כאלה, הנטייה היא שלא לפסוק את הפיצוי לפי אחוזי נכות, אלא מקום שבית-המשפט משתכנע שאפשר שהנכות תהיה בעלת משמעות תפקודית, הוא עשוי לפסוק סכום גלובלי בפריט נזק זה. מובן, שאין בכך משום קביעת כלל גדול, שכן תלוי הדבר בטיבו של הנפגע ובמהות עיסוקו. אולם, כדבר שבנוהג, ניתן להצביע על המקרים שבהם סרבו בתי-המשפט להיזקק, ביחס לנכויות כאלו, לחישוב אקטוארי המבוסס על אחוז הנכות" על כן טענת התובעים הגורסים בסיכומיהם כי הפסיקה קבעה, כביכול, "כלל האצבע" של חישוב מינימלי של 70% מחישוב אקטוארי מלא, תהא הנכות הרפואית אשר תהא גם בהיעדר ראיה לפגיעה תפקודית , אין על מה שתסמוך והרי היא נדחית בזאת.
לאור האמור לעיל, באתי למסקנה כי בתקופת אי הכושר בה שהה התובע ובהצטרף לעובדה כי אשתו התובעת 1 שהתה בשמירת הריון בתקופה זו, יש לפצותו בסכום גלובלי בסך 2,000 ₪.
לאור האמור לעיל, באתי למסקנה כי בתקופת ההחלמה יש לפצותה בסכום גלובלי בסך 4,000 ₪.
סוף דבר לאור כל המקובץ דלעיל, הנתבעת תשלם לתובעים את הפיצוי כדלקמן: לתובעת מס' 1- סך של 76,000 ₪ בתוספת שכ"ט עו"ד בשיעור 13% בתוספת מע"מ ואגרה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

אין חולק על העובדות הבאות: העץ היה מצוי בשטח פרטי שבבעלות הנתבע; הנתבע אינו מתגורר בבית, שמושכר לצדדים שלישיים; מדובר בעץ גדול ממדים בן עשרות שנים, שמשתרע לגובה ניכר; בין חצר הנתבע ובין חצר מבוטח התובעת קיימת הפרדה, הכוללת, בין היתר, שטחים צבוריים כגון מדרכה וכביש; נפילת העץ גרמה, בין היתר, נזק לרכוש מבוטח התובעת, לרבות לחומת הבית וגג הרעפים; בעת נפילת העץ שרר במקום מזג אוויר סוער ונשבו רוחות חזקות; התובעת פיצתה את מבוטח התובעת בגין נזקיו.
מבוטח התובעת אישר בעדותו שעץ מחצר הנתבע נפל על ביתו, וגרם לו לנזקים שונים (עמ' 3, שורות 15-10).
אף מבוטח התובעת, שהוא קרוב מישפחה של הנתבע, אישר שמדובר בחצר מסודרת ולא מוזנחת (עמ' 4, שורות 27-26).
אפנה בהקשר זה לדברי בית המשפט בעיניין גרינבלט, פסקה 7 לפסק הדין: "האמצעים למניעת סכנה צפויה מענפים ארוכים וכבדים העלולים להפגע מפגעי הזמן בגלל גילו של העץ, פשוטים וזולים יחסית. האמצעי לבדוק ולהרחיק את הסכנה מצוי בהשג יד של בית הספר, וניתן ליישום ללא הוצאות יוצאות דופן וללא צורך להזקק לאמצעים חריגים...". יובהר כבר עתה כי בהתאם לפסיקת בתי המשפט עץ אינו 'דבר מסוכן' במובנו של סעיף 38 לפקודת הנזיקין (ע"א (חי') 15084-02-11 המועצה המקומית פרדס חנה-כרכור נ' שומרה חברה לביטוח בע"מ (30.11.2011)) ואף לא ניתן לקבוע באופן מוחלט כי כל נפילה של עץ מתיישבת יותר עם רשלנות מאשר העידר רשלנות, כך שלרוב לא מתקיימת במקרה של נפילת עץ החזקה שקבועה בסעיף 41 לפקודת הנזיקין, ומקל וחומר כאשר מדובר במזג אויר סוער כבעניינינו.
אין חולק שלנתבע פוליסת ביטוח בהראל חברה לביטוח בע"מ. חרף האמור, נטען כי טרם הגשת התביעה לא שלחה התובעת לנתבע או אף למבטחת הנתבע מכתב דרישה כנדרש בסעיף 108א' לחוק הפיקוח על שירותים פינאנסיים (ביטוח) – התשמ"א-1981, ובכך הפרה התובעת חובתה על פי דין.
...
אשר על כן, לאור העובדה שהתובעת לא שיגרה לנתבע מכתב דרישה טרם הגשת התביעה דנן ובנסיבות המקרה עליהן עמדתי לעיל, אני מורה על הפחתת סך של 2,500 ₪ מסכום התביעה.
סיכומו של דבר; הנתבע חב בנזיקין כלפי התובעת בגין נפילת העץ משטחו.
לפיכך, אני מורה על קבלת התביעה בגין הנזק בסך 20,900 ₪ תוך הפחתת סך של 2,500 ₪ בשל הפרת החובה לשלוח לנתבע מכתב דרישה עובר להגשת התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בירושלים ת"א 22148-05-16 פלוני נ' המאגר הישראלי לביטוח רכב-"הפול" תיק חצוני: בפני כבוד השופטת שושנה ליבוביץ תובע פלוני ע"י ב"כ יוסי לחיאני נתבעת המאגר הישראלי לביטוח רכב-"הפול" ע"י ב"כ עוזי לוי ואלעד כברי פסק דין
מהו אם כן שיעור הגריעה מכושר ההישתכרות של התובע? בפסיקה הודגש כי "על אף המגמה הגוברת והולכת לייעול, פישוט והאחדה של הכללים לפיצויים בגין ניזקי גוף, יש לזכור כי התאמת הפצוי לנפגע היא לעולם אינדיבידואלית ומונחית מטרה של עיקרון השבת המצב לקדמותו. לכן, אין לקבוע מעין-חזקה המזהה את הנכות הרפואית עם הנכות התפקודית או עם הגריעה בהשתכרות" (ע"א 2577/14 פלוני נ' המאגר הישראלי לביטוחי רכב בע"מ (11.1.2015)).
אובדן זכויות סוציאליות על פי דרך החישוב שהותוותה בפסיקה יש להעניק ברכיב זה, מיום 1.1.17 – עת הוחל צו הרחבה בדבר הגדלת ההפרשות לביטוח פנסיוני במשק 2016 – 12.5% מסך כל הפסדי השכר שנפסקו, עבר ועתיד גם יחד (ת"א (מחוזי חיפה) 16951-04-10 ע.מ.מ נ' ע.מ.ר (31.12.2013); ע"א 8930/12 הפניקס הישראלי חברה לביטוח בע"מ נ' טוויג (31.7.2014)).
מכאן שהתובע הזדקק לעזרה מוגברת של בני משפחתו במשך תקופה של כשנה לאחר קרות התאונה.
למרות שאין להקל ראש בכך שהאחריות על ניהול משק הבית נפלה בעיקר על אשת התובע, הרי שמהראיות עולה כי התובע מסייע לה בכך לפי הכוונתה ואף נוטל חלק מסוים במטלות הקשורות בגידול הילדים.
...
לאחר עיון בחוות הדעת, במסמכים שהוצגו לפני ולאחר שמיעת העדים, איני מקבלת את טענות הצדדים בסוגיה זו. תחילה אציין כי איני סבורה שיש להחיל בעניינו את הכללים שקבועים בפסיקה לעניין צעירים-בגירים, כטענת התובע.
לאחר ששקלתי את אופי הפגיעה, שיעור הנכות, עבודתו של התובע לפני התאונה ואת נתוניו האישיים אני סבורה כי במקרה דנן הוכח כי שיעור הגריעה בכושר ההשתכרות של התובע עולה במידה מסוימת על שיעור הנכות הרפואית.
איני מקבלת את טענת התובע שלפיה אין מקום לבצע ניכוי זה נוכח אי עמידה בתניית ההשתתפות העצמית בהוראות תקנה 3 לתקנות ביטוח רכב מנועי (השתתפות עצמית) (הוראת שעה), תשס"ט-2008.
תוצאה על יסוד האמור, תשלם הנתבעת לתובע את הסכומים הבאים: כאב וסבל – 155,500 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

הנתבעת, הפניקס הישראלי חברה לביטוח בע"מ, היא המבטחת הרלבנטית.
בע"א 4837/92, "אליהו" חברה לביטוח נ' ג'ורג' בורבה, מט(2) 257 [1995], נקבע כי: "מקובל הדבר לקבוע הפסד הישתכרות בעתיד לאדם שחזר לעבודתו בלא הפסד הישתכרות, מפני החשש שמומו עלול להפריע לקידומו ולמציאת עבודה ברמת הישתכרות דומה לכשייפלט מאותו מקום עבודה. בית המשפט קמא אמד הפסד זה לפי מחצית שיעור הנכות, ואין מקום להתערב בכך." כן נפסק כי הדרך הנאותה לפצות במקרים מסוג זה היא בקביעת סכום גלובאלי שייקח בחשבון את מומו, את גילו ואת שנות העבודה שנותרו לתובע (ע"א 395/81 ברוק נ' הסנה, חברה ישראלית לביטוח, פ"ד לח(1) 537 (1984)), כאשר, כאמור, גם כשהחישוב גלובאלי, הוא על בסיס חישוב אקטוארי, המהוה אמת בסיס "המצפן האקטוארי" (ע"א 5148/05 קוגלמס נ' לוי (20.02.2008)).
התובעת טענה בסיכומיה, כי כיום אינה זקוקה לעוזרת בית, הנטל נופל על בעלה ועל משפחתו.
בשים לב למאפייני הנכות, לגילה של התובעת ולמצבה המשפחתי, ולהתרשמותי מפגיעתה, סביר להניח כי היא נזקקת לעזרה מסוימת ממשפחתה ותזקק לעזרה אף בעתיד, וכי יש מקום לפסוק פיצוי בגין שווי עזרה שניתן לה על ידי בני מישפחה ושתינתן בעתיד בשכר.
...
בהתאם לאמור אני קובע כי נכותה הרפואית המשוקללת של התובעת בגין התאונה הינה בשיעור של 20.91%.
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, ולאור האמור לעיל, יועמד בסיס השכר של התובעת לעבר על סך של 4,500 ₪, בהתאם לעבודתה אצל מעסיקתה, ולעתיד עד גיל 35 לפי 9,000 ₪, בהתאם לפוטנציאל שכרה כיום, ומגיל 35 לפי 10,550 ש"ח בהתאם לעלייה צפויה בשכר בשל מקצועה וניסיונה.
סיכום נזקי התובעת הפסד שכר לעבר 36,000 ₪ הפסד שכר לעתיד והפסדי פנסיה 528,395 ₪ עזרת הזולת 50,000 ₪ הוצאות 25,000 ₪ כאב וסבל 41,046 ₪ סך נזקי התובעת 680,441 ₪ סוף דבר הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי בסך של 680,441 ₪ בצירוף שכר טרחת עורך-דין בשיעור כולל של 15.21% ובצירוף הוצאות משפט שהוציאה התובעת.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בתצהירה הצהירה רעייתו של התובע, בין היתר: "לפני התאונה, ... היה מסייע לי בכל מטלות הבית כדבר שבשיגרה, אולם מאז התאונה ועד היום הוא לא מסוגל לסייע לי כימעט בכלל, ועד היום היא (הטעות-במקור) מתקשה לבצע ולו חלק ממטלות הבית. כבר תקופה ארוכה מאוד, וכך גם היום, שמרבית הנטל של מטלות הבית נופל על כתפיי, וזאת בשל כך... מוגבל בבצוע מטלות הבית הכרוכות בהפעלה פיזית של כיפוף ויישור הגב או הצואר, וכן בכל הקשור לעבודות פיזיות הקשורות לילדים (כביסות, תלייה, הרמה של חפצים, שטיפת כלים, לשחק עם הילדים, להרים אותם, וכיוצ"ב), שאלו הן עיקר המטלות. גם כאשר ... מנסה לסייע במטלות הבית או עם הילדים, הוא מתלונן על כאבים חזקים ביותר ומיד קורא לי לעזרה" [סעיפים 4-5 לתצהירה].
עם זאת, גם בהיעדר נתונים אובייקטיבים מדויקים, ובשים לב למצבו של התובע ומגבלותיו, במועד הסמוך לאחר התאונה ובחודשים שלאחר מכן, יש להיתחשב בהלכה הנוהגת, כי עזרה משפחתית לנפגע היא בת-פיצוי, וכי שעה שהנפגע נעזר בקרוביו ובמכריו "...על בית המשפט לעשות אומדן של הסכום המגיע כפצוי נאות בעד העזרה שניתנת על-ידי בן-הזוג או בני מישפחה אחרים של הניזק ולפסוק סכום זה לטובת הניזוק" [ע"א 93/73 שושני נ' קראוז, פ"ד כח(1) 277, 280 (1973); ע"א 142/89 גמליאל נ' אושיות חברה לביטוח בע"מ (פורסם; 31.12.1989); ע"א 5774/95 שכטר נ' כץ (פורסם; 19.11.1997)].
...
בנסיבות, בהיעדר קבלות בעין, אני קובע לתובע על דרך האומדן פיצוי גלובלי בסך 3,000 ₪ - בגין הוצאות רפואיות ונסיעות וניידות לעבר ולעתיד, נכון למועד מתן פסק הדין.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, אני פוסק כדלקמן: התביעה הנדונה מתקבלת, כך שהנתבעת תשלם לתובע סכום של 195,000 ₪.
בנוסף תשלם הנתבעת לתובע החזר שכר טרחת עורך דין בסך 29,660 ₪, וכן - החזר האגרה ששילם התובע בנדון בצירוף הפרשי הצמדה וריבית הדין והחזר הוצאות כמפורט בסעיף 34 לעיל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו