מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיצויים מהקבלן על ליקויי בנייה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

סעיף 4 לחוק המכר (דירות), התשל"ג-1973 (להלן: "חוק המכר") קובע חובה על קבלן לבצע תקוני ליקויים בדירות, אולם מנגד מטיל על רוכש דירה ליתן למוכר היזדמנות ראויה לתקנה.
כמו כן, קבעה הפסיקה, כי במידה שלא ניתנה לקבלן היזדמנות נאותה לתיקון הליקויים, יש מקום להעמיד את סכום הפצוי על בסיס עלות לקבלן, היינו העלות לנתבעות (להבדיל מעלות קבלן מזדמן- העלות לדיירים).
בפסיקת הפיצויים הריני מביאה בחשבון כי ליקויי הבניה פגעו באיכות חייהם של התובעים, ובמידת הנאתם מהנכס שרכשו במיטב כספם.
...
נחה דעתי כי התובעים יכולים להמשיך ולהתגורר בדירה במהלך תיקון הליקויים בדירה.
לאור האמור לעיל, דין רכיב פיצוי בגין דיור חלופי, להידחות.
סוף דבר לאור האמור והמקובץ לעיל, תשלם הנתבעת לתובעים כדלקמן: סך של 34,298 ש"ח בגין עלות תיקון הליקויים כפי שפורטו בחוות דעת מומחה בית המשפט.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לטענת התובעים, הנתבעים התרשלו בבנייה, הפרו כלפיהם חובות חקוקות ובנסיבות העניין מיתקיים כלל "הדבר מדבר בעד עצמו". עוד טוענים התובעים, כי נוכח היתנהלותו של הנתבע 2, אשר נימנע משיתוף פעולה עם התובעים וסרב לבצע תיקונים, איבדו הנתבעים את זכותם לתקן את הליקויים ולכן, התובעים זכאים לקבל פיצוי במלוא סכום עלות הליקויים, התיקונים והחזרי הוצאות, כפי שפורטו בתביעתם וזו הועמדה על ידם על סך כולל של 139,311 ₪.
יש לציין כי בחוק לא נקבע חיוב או אופן מסוים שבו על קונה דירה להודיע לקבלן על אי התאמות וליקויי הבניה ודרישתו לתיקון אותם הליקויים.
...
לעניין השיקולים שיש לבחון בשאלה האם יש לאפשר לבצע התיקונים ראה ע"א 1772/99 - זכריה זלוצין ו-67 אחרים נ' דיור לעולה בע"מ, פד נה(4), 203(04/06/2001).בענייננו, לאחר ששקלתי את מכלול הנסיבות נחה דעתי כי אין לאפשר לנתבעים לשוב ולבצע את התיקונים ואנמק.
בשים לב לכל האמור לעיל ומשקבעתי, כאמור, אחריותם של הנתבעים, יש לחייבם בפיצוי התובעים בנזקיהם כפי שפורט לעיל.
גם בחוות דעת מומחה בית המשפט לא מצאתי כל התייחסות לכך ועל כן, אין בידי לקבל את הדרישה לקבלת החזר בגין רכיב זה. סוף דבר, התביעה מתקבלת באופן אשר פורט לעיל ואני מחייבת את הנתבעים 1-2 ביחד ולחוד, לשלם לתובעים סך של 58,767 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

עוד טוענים התובעים כי הודעת הקונה לקבלן על ליקויי הבנייה אינה חייבת להעשות בכתב וכי די בהודעה בעל פה. מכל מקום, עצם הגשת התביעה מהוה הודעה מספקת על הליקויים הנטענים.
אין פלא, איפוא, כי נטיית הפסיקה בתביעות ליקויי בניה היתה כימעט תמיד שלא ליתן צו המחייב בבצוע תיקונים בפועל, אלא לפסוק פיצוי כספי, כאשר גובהו משתנה בהתאם לתשובה לשאלה הראשונה, האם הקבלן איבד את זכותו לבצע תיקונים אם לאו.
...
בענייננו אין מנוס מלקבוע כי לא ניתנה לנתבעת הזדמנות נאותה לבצע את תיקון הליקויים.
בנסיבות העניין, בהן מן הצד האחד לא ניתנה לנתבעת הזדמנות נאותה לתיקון מלוא הליקויים ומן הצד האחר חוו התובעים ניסיונות תיקון (אם כי של ליקויים אחרים) על-ידי הנתבעת ולא היו מרוצים מעבודתה, אני סבורה כי יש להפחית 15% מעלות תיקון הליקויים לאחר הוספת פיקוח ומע"מ. ו - סופו של דבר מורם מהאמור עד כה כי תביעת התובעים מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובעים את הסכומים הבאים: עלות תיקון הליקויים, לאחר הפחתה של 20%, בסכום כולל של 66,108 ₪; פיצוי בגין נזק לא ממוני בסכום של 20,000 ₪; פיצוי בגין דיור חלוף והוצאות נלוות בסכום של 5,000 ₪; החזר הוצאות משפט: משהתקבלה תביעת התובעים, אם כי באופן חלקי, הם זכאים להחזר ההוצאות שנדרשו להוכחת תביעתם.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

למעשה, כאשר מדובר בתביעה שעילתה עוולת הרשלנות חלים כללים אחרים, ואין הקונה מחויב להודיע לקבלן על ליקויי בניה בתוך שנה, אלא חלים כללי ההתיישנות על פי חוק ההתיישנות, תשי"ח – 1958, והתביעה תיתיישן בחלוף שבע שנים, ויכול כי תתארך בהתאם לסעיף 8 לחוק.
במסגרת הקריטריונים לקביעת גובה הפצוי יכללו סוגי הליקויים, עגמת הנפש הכרוכה בתיקונם, התייחסותו של הקבלן ושיעורו של כלל הפצוי.
...
התובעים בעצמם ערכו חוות דעת כשנה קודם לכן, במרץ 2019, יחד עם זאת, ועל אף שפנו אל הנתבעת בדרישה לתיקון הליקויים לא ביצעה הנתבעת את התיקונים והתובעים נאלצו להגיש תביעתם זו. כן שוכנעתי כי היו מצד התובעים פניות קודמות אל הנתבעת, אולם על אף האמור נראה כי פניותיהם לא נענו בצורה מלאה וראויה, ועל כן הוגשה התביעה.
בנסיבות אלה, מסקנתי היא, כי על אף שניתנה לנתבעת הזדמנות נאותה לתיקון הליקויים, היא לא עשתה זאת בזמן סביר, ולכן יש לחייבה בתשלום עלויות התיקון.
לפיכך, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעים סך של 42,361 ₪ בצירוף החזר אגרה בסך של 1,897 ₪ ושכר טרחת עו"ד בסך של 5,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מכאן שבמשך שמונה חודשים לא פנתה פז לקנרול בדרישה לתיקון והטענות הועלו רק "כמשקל נגד" לתביעת פז. פז מפנה לפסיקה בעיניין מתן הודעה לקבלן על ליקויי בנייה והשפעתה על תביעת הליקויים.
לעניין אחרון זה מציינת קנרול שסכום הליקויים כפול, אם מוסיפים את החלק שבשיקול דעת בית משפט, ולכך יש להוסיף את הצורך בהשבתת התחנה לצורך תיקון הליקויים ולפיכך אין מקום להפחית מסכום הפצוי המוסכם.
...
לפיכך איני מקבלת את טענת קנרול להפסדים של 6 חודשי הפעלה, אשר לטעמי כלל לא הוכחו.
בהתחשב בכל האמור לעיל, והיות והמומחה מטעם בית משפט קבע 20 ימי עבודה על מנת לתקן את הליקויים וקנרול טוענת לתקופת השבתה של חודש וחצי, אני קובעת שיש לחייב את פז בפרק זמן של חודש של השבתה לצורך תיקון הליקויים לעניין זה הביאה פז את חוות דעתו של מומחה פז שבסיס הנתונים שלו היה מכירות התחנה בפועל בין השנים 2014 עד 2019.
סוף דבר לתביעה ולתביעה שכנגד בתביעה העיקרית - קנרול ובעלי המניות, יחד ולחוד, ישלמו לפז סך של 1,787,144 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית של 5.2% לשנה וזאת מיום חתימת הסכם התוספת (8.4.2019) ועד למועד התשלום בפועל; וכן את הסכום הנוסף בסך 84,552 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית ממועד הגשת כתב התביעה ועד למועד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו