לפנינו תביעתו של מר עטאללה ואאל (להלן – התובע) כנגד המוסד לביטוח לאומי (להלן – הנתבע) לתשלום דמי פגיעה בגין תאונה מיום 26.2.16, מכוח חוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995 (להלן - החוק).
התובע הגיש ביום 7.6.16 תביעה לנתבע להכיר בו כנפגע תאונת עבודה, עת היה בדרכו לעבודתו, ובה תוארה פגיעתו באופן הבא (השגיאה, הכיתוב והריווח במקור):
"בדרכו לעבודה במחסום מעד ונמחץ ע"י פועלים נוספים שמעכו אתו )".
ביום 14.7.16 במענה למכתב בא כוח התובע השיבה גב' סופיה מישעניה, מנהלת מחלקת תובענות בשעתו אצל היועץ המשפטי לממשלה במשרד הבטחון (להלן – סופיה) כי תביעתו של התובע לפצוי נדחית מן הטעמים הבאים, כמצוטט:
"... 2. מבדיקה חוזרת שביצענו, עולה כי כאמור במכתבנו מיום 27.6.16, ובנגוד לנטען על ידך, מרשך נפגע כשהיה בשטח הפלסטינאי של המעבר, שאינו בשליטה ישראלית ו/או בתפעול ישראלי.
;
(2) הוראות סעיף 80(1) לא יחולו אלא אם העובד הזר מתגורר בישראל או באחד מהיישובים או האתרים הצבאיים ומתקיים אחד מאלה:
(א) תאונת העבודה כאמור בסעיף 80(1) ארעה בתוך אחד היישובים או האתרים הצבאיים;
(ב) תאונת העבודה כאמור ארעה מחוץ ליישובים או לאתרים הצבאיים ובתנאי שהיא ארעה באיזור כמשמעותו בסעיף 1 לתוספת לחוק להארכת תוקפן של תקנות שעת חרום (יהודה והשומרון וחבל עזה – שיפוט בעבירות ועזרה משפטית), התשכ"ח-1967; ארעה התאונה אגב השמוש ברכב מנועי – הרכב המנועי היה בבעלות תושב ישראל, תושב ישראל באיזור או תאגיד הרשום בישראל והיה נהוג בידי תושב ישראל או תושב ישראל באיזור.
בדרך זו ניתן למעשה משקל ראייתי לעדות שלא הובאה [ע"א 641/87 קלוגר – החברה הישראלית לטרקטורים וציוד בע"מ (80.1.90)].
סוף דבר
לאור הנימוקים שפורטו לעיל, ומשהתובע לא הרים את הנטל המוטל עליו להוכיח כי התאונה ארעה בשטחי מדינת ישראל, התביעה נדחית.
...
התובע הגיש ביום 7.6.16 תביעה לנתבע להכיר בו כנפגע תאונת עבודה, עת היה בדרכו לעבודתו, ובה תוארה פגיעתו באופן הבא (השגיאה, הכיתוב והריווח במקור):
"בדרכו לעבודה במחסום מעד ונמחץ ע"י פועלים נוספים שמעכו אתו )".
ביום 14.7.16 במענה למכתב בא כוח התובע השיבה גב' סופיה מישעניה, מנהלת מחלקת תובענות בשעתו אצל היועץ המשפטי לממשלה במשרד הביטחון (להלן – סופיה) כי תביעתו של התובע לפיצוי נדחית מן הטעמים הבאים, כמצוטט:
"... 2. מבדיקה חוזרת שביצענו, עולה כי כאמור במכתבנו מיום 27.6.16, ובניגוד לנטען על ידך, מרשך נפגע כשהיה בשטח הפלסטיני של המעבר, שאינו בשליטה ישראלית ו/או בתפעול ישראלי.
לאור הדברים האמורים, סבורים אנו כי התובע לא הרים את הנטל להוכיח כי התאונה התרחשה בשטח ישראל.
מכל מקום, כאמור, אנו סבורים כי אין לכך נפקות, שכן, בכל מקרה, אין מדובר בשטח המצוי בישראל, אלא לכל היותר מדובר בטענה לפיקוח ישראלי- שאין די בו לצרכי הזכאות מכוח החוק.
סוף דבר
לאור הנימוקים שפורטו לעיל, ומשהתובע לא הרים את הנטל המוטל עליו להוכיח כי התאונה אירעה בשטחי מדינת ישראל, התביעה נדחית.