לעניין סכויי העירעור טענה, כי הם גבוהים, ואם לא יבוטל פסק הדין תיוותר הגבלה על חשבון הבנק שלה, שעלולה להסב לה נזק כלכלי בלתי הפיך.
לעניין זה נקבע ברע"א 6905/11 פסי גולדנברג בפשט''ר נ' זהבה רובנר (פורסם בנבו, 31.12.12) ביחס לבעל דין שלא התייצב לדיון שאליו זומן, לאחר שבקשה לדחיית מועד אותו דיון סורבה, כדלקמן: "..בפסיקה נאמר, כי שאלת סכויי ההגנה היא השאלה העיקרית. מקום שנתבע מצביע על סיכוי לכאורה לזכות במשפט, אם יבוטל פסק הדין, ניתן למחול לו על רשלנות או הזנחה בהמנעותו להיתגונן, תוך פיצוי הצד שכנגד בהוצאות. אלא, שהדברים אמורים בבעל דין שהתרשל ולא בבעל דין אשר מדעת היתעלם מההליך המשפטי וגילה יחס של זילזול כלפי חובתו כבעל דין. במקרה כזה, רשאי השופט לדחות את הבקשה לביטול פסק דין שניתן בהיעדר, על אף סכוייו של הנתבע להצליח בהגנתו (השוו: ע"א 625/68 מיפעל הבניה נ' החברה הדרומית, פ"ד כג(2) 721 (1969) וההפניה שם)... כפי שציינתי בפרשה אחרת, הכל חייבים בכיבוד זמנו של בית המשפט. אכן, סדרי הדין אינם מיטת סדום, אך אין הם הפקר. בעל-דין אינו זכאי לצאת מן ההנחה כי מועדים שנקבעו ידחו לבקשתו. הזמן השפוטי הנו משאב מוגבל והוא שייך לא רק לכל אחד ואחד מבעלי הדין, אלא גם לציבור בכללותו (ע"א 3725/04 מערוף דיבה נ' יוסף עדווין (פורסם בנבו, ניתן ביום 31.8.2006)". (ההדגשה אינה במקור- א"ר)
לעניין זה ראו גם: רע"א 4163/13 בלאגנאק אינבסטמנטס לימיטד נ' בנק מזרחי טפחות בע"מ (פורסם בנבו, 18.6.13) וההפניות שם; ע"א 2201/07 חונינסקי נ' אטלנטיס מולטימדיה בע"מ (פורסם בנבו, 02.02.2009))
על פי הלכה זו, די למעשה בהתנהלותה הלקויה של המבקשת כפי שפורטה לעיל, כדי להורות על דחיית הבקשה לביטול פסק הדין, אף מבלי לשקול סכויי הצלחתה בהליך.
ביום 30.10.19 ניתנה החלטה על עיכוב ההגבלה, ולאחריה, ביום 24.11.19, סורבו 10 שיקים נוספים, שהעמידו את מניין השיקים המסורבים על 62 בסה"כ.
המבקשת טענה בעירעור בכלליות, כי השיקים סורבו ללא סיבה מוצדקת, ויש להורות על גריעתם ממניין השיקים המסורבים בהתאם לסעיף 10(א) ו-3 לחוק שיקים ללא כסוי.
...
מעיון בכתבי הטענות של הצדדים על נספחיהם, הגעתי לכלל מסקנה, כי סיכויי ההצלחה של המבקשת בערעור קלושים, ולא יהיה בביטול פסק הדין, כדי לשנות מן התוצאה הצפויה בסוף ההליך אם יישמע.
אוסיף עוד, כי בחינת הבקשה גם בהתאם לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 (להלן - התקנות החדשות), שנכנסו לתוקף לאחר שההליך הוגש, מובילה לאותה מסקנה.
סוף דבר;
הבקשה לביטול פסק הדין שניתן בהעדר התייצבות - נדחית.