מכאן, שפסיקת פיצוי לא ממוני הוא סעד הנובע באופן ישיר מהסעד שנתבקש, שכן הוא חולק אותה תשתית עובדתית ממש ואותה עילה משפטית; כל הנתונים הדרושים לפסיקת סעד זה מצויים בפני בית הדין; הצדק או הצורך ללבן את השאלות שבמחלוקת מחייבים את מתן הסעד, שכן "עסקינן במקרה קשה של עובדים קשי יום אשר עמידתם על זכויותיהם גררה אותם להתדיינויות חוזרות ונישנות משנת 2009 ועד היום". לחלופין, עתרו העובדים כי בית הדין יתיר להם לתקן את תביעתם או יתיר להם פיצול סעדים.
אשר לעובדים מוניר רשק (עובד מס' 10) ועדנאן גמל (עובד מס' 11):
העובד מוניר רשק (עובד מס' 10) – בית הדין האיזורי קבע כי נסיבות סיום עבודתו בחודש אוגוסט 2009 מהוות פיטורים, וגם אם לא נענה להצעה לשוב לעבודה במועד מאוחר יותר, היה זה עקב מצבו הבריאותי, ועל כן מדובר בהתפטרות לרגל מצב בריאות על פי סעיף 6 לחוק פצויי פיטורים, תשכ"ג – 1963.
...
בנוסף, מקובלת עלינו קביעתו של בית דין האזורי כי התנערותה של בריק ממחויבותה כלפי העובדים, לאחר שנהנתה מהתמורה בעד העסקתם נגועה בחוסר תום לב. כמו כן, סעיף 30 לחוק הגנת השכר אינו חל בנסיבות המקרה, שכן כמובהר בריק והרשות המשיכו להעסיק במשותף את העובדים, ואין מדובר בנסיבות שעליהן חל סעיף 30 לחוק הגנת השכר.
סוף דבר
ערעור העובדים מתקבל בחלקו, כמפורט בסעיפים 49, 135, 140, 153 ו -155 לעיל.
אשר לחיוב בריק בהוצאות לטובת הרשות – אנו קובעים כי בריק תשלם לרשות שכ"ט עו"ד בסך של 10,000 ש"ח.
אשר להוצאות בערעור העובדים כנגד הרשות: מחד – ערעור העובדים התקבל בחלקו, אולם גם לאחר קבלת הערעור בחלקו הסכומים שנפסקו לזכות העובדים נמוכים משמעותית מהסכומים שהעובדים דרשו בערעור.
על כן, אנו קובעים כי במישור היחסים שבין העובדים לבין הרשות כל צד יישא בהוצאותיו.