אין מחלוקת כי התובע נבדק על ידי המומחים, וכי המומחה בתחום הנוירולוגיה קבע בחוות דעתו (נספח 3 לתביעה) כי לתובע לא נותרה נכות צמיתה עקב התאונה, והמומחה בתחום ה-א.א.ג קבע בחוות דעתו (נספח 4 לתביעה) כי לתובע נותרה נכות בשיעור של 3% בגין עוות חצוני של האף ונכות בשיעור של 1% בגין צלקת באף, וכן ציין עלויות ניתוח משחזר של האף; התובעים הודיעו במסגרת התביעה הקודמת כי הם חולקים על חוות הדעת ושומרים על זכותם לחקור את המומחים ואולם, בקשתם להארכת מועד למחיקת התביעה מחוסר מעש נדחתה, והתביעה הקודמת נמחקה מחוסר מעש ביום 17.9.2021 (נספח 5 לתביעה).
היטיב לנסח זאת כב' הש' י' פרידמן במסגרת ת.א. (חיפה) 44102-01-17 פלוני נ' כלל חברה לביטוח בע"מ (5.7.2018):
"ברור שאחרי שידועה התוצאה, עשוי מי מן הצדדים שלא לרוות נחת מחוו"ד זו או אחרת. לכן יש חשיבות פחותה לטענות הצדדים ביחס לכוונה זו או אחרת של בשלב כריתת ההסכם, אחרי שידועה התוצאה שבחווה"ד שהניב אותו הסכם. אלא יש להיתחקות אחר כוונתם המשותפת, היינו אומד דעתם, לעת כריתת הסכמי המינוי, על פי הגיונם של דברים, כאשר לא היה ידוע להם מה תהא תוצאת חווה"ד. אותה עת לא הייתה לתובע סיבה מיוחדת ליצור זיקה מחייבת בין חווה"ד לבין התביעה הקודמת שהייתה תלויה ועומדת, ואליה בלבד. הרי נכון לאותה עת, יכול באותה מידה כי ירווה נחת מחווה"ד העתידית, ובהמשך תמחק תביעתו בשל מחדל דיוני זה או אחר (החסרים מקרים כאלה?). למבטחת בודאי שאין עניין כזה, כאשר לא ידועה תוצאת חווה"ד העתידית, וכאשר היא הנושאת בעלותה, ויכול שתדרש לשוב ולשאת בעלות מחודשת. ברור שמטרת הצדדים המשותפת בהסכמי מינוי במקרים של תאונות דרכים, דוגמאת אלו שנכרתו כאן, הינה ליתן פתח לאפשרות סילוק התביעה הביטוחית בפשרה לאחר שתהיינה חווה"ד, בלא שתאלץ המבטחת להדרש לעלויות היתדיינות עודפות, אם תוציא התיק להגנה. הנתבעת חוסכת בעלויות היתדיינות אם יצלח המאמץ; התובע זוכה לזרוז, ולוודאות שהנתבעת היא הנושאת (ולו כמימון ביניים כפוף לתוצאה) בעלות שכרו של המומחה.
הכוונה בהסכמי המינוי הינה להקנות לחווה"ד מעמד של מומחה מטעם ביהמ"ש בכל הליך בו תדון תביעה בעילה שלפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, בגין התאונה הספציפית בעטיה מונה".
...
לא נטען שם לעובדות או נסיבות שיש בכוחן להקים המסקנה כי הצדדים ביקשו לייצר זיקה מחייבת לתביעה הקודמת, ולה בלבד, בהסכמי המינוי.
לאור המקובץ, מאחר שלא הוגש לתיק הסכם המינוי של המומחים, אני סבורה כי התוצאה המאוזנת היא כי חוות הדעת שהוגשו בתביעה הקודמת (שנמחקה מחוסר מעש) אינן מחייבות בהליך זה ואולם, מאחר שהצדדים הסכימו על זהות המומחים, הרי שאין מניעה ואף ראוי הוא כי בית המשפט ימנה כמומחים רפואיים מטעמו את אותם המומחים שכבר מונו על ידי הצדדים ובהסכמתם.
ראו: ת.א. (רמלה) 47875-04-17 פלוני נ' המאגר הישראלי לביטוחי רכב בע"מ (1.2.2018), שם מונה אותו מומחה רפואי שבדק את התובע והגיש חוות דעת בתביעה הראשונה, והפסיקה המאוזכרת שם.
לפיכך, אני מורה על מינויו של ד"ר רון דבי כמומחה מטעם בית המשפט בתחום הנוירולוגיה ועל מינויו של ד"ר יוסף בלום כמומחה מטעם בית המשפט בתחום ה- א.א.ג. התובעים רשאים לבקש בדיקה נוספת של התובע 1 והצדדים כולם רשאים, מטבע הדברים, לחקור את המומחים.