עם זאת, ציינה צ'רניאק, כי עד כניסתו של החוק לתוקף, חלו על ניזקי גוף שנגרמו בתאונות דרכים, הוראות הקודקס האזרחי של הפדרציה הרוסית משנת 1994, ועל פיהן ניתן לתבוע את הנהג הפוגע, ולקבל פיצוי בגין ניזקי גוף שנגרמו בתאונת דרכים.
[8: סעיף 9 לסיכומי התובעת]
על כן, אני קובעת כי הנתבעת הוכיחה שהתובעת זכאית לתבוע את הנהג הפוגע, ברוסיה, ולקבל פסק דין נגדו בגין הנזק הגופני שניגרם לה.
טענת כפל הפצוי
עוד טוענת התובעת בסיכומיה, כי אין נפקא מינה, אם ניתן לתבוע את הנהג הפוגע, משום שגם במקרה של תלמיד שנפל בבית הספר, זכאי הוא לתבוע מכח פוליסת ביטוח תלמידים, ובמקביל להגיש תביעה נגד בית הספר בעוולת הרשלנות[footnoteRef:9].
פסק דין ח'טיב
בעיניין ח'טיב (ע"א (חי') 4315/07 המועצה המקומית ינוח-ג'ת נ' מוחמד חטיב ואח' (14.5.2010), נהרג המנוח בתאונת דרכים, בעת שנהג בטרקטור ללא רישיון נהיגה, בנסיבות בהן לא היתה זכאות לפצוי בהתאם לחוק הפלת"ד. בית המשפט בחן האם היתה מוטלת על הנתבעת, הרשות המקומית, חובה לבטח את מי שזכאי לחינוך חינם על פי חוק לימוד חובה, מפני כל נזק שיגרם לו במהלך תקופת לימודיו, לרבות נזק שניגרם עקב תאונת דרכים שאינה מזכה בפצוי על פי חוק הפלת"ד.
בית המשפט המחוזי, קיבל את ערעור הרשות המקומית, וקבע כי פוליסת הביטוח שרכשה תיאמה את הוראות הדין, וכי לא היה מקום לחייבה לפצות את המשיבים.
...
לטענתה, מדובר בתקיפה עקיפה שדינה להידחות.
אין בעובדה ששינוי מדיניות כאמור, באופן הצופה פני עתיד, עשוי להיות מוצדק, כדי להוביל למסקנה שמי מהנתבעות התרשלה כלפי התובעת, או עוולה כלפיה בהפרת חובה חקוקה, משום שהתובעת שלפניי לא נותרה ללא כל פיצוי בגין פציעתה הקשה.
לאור כל האמור לעיל, התביעה נדחית.