לשון הרע ופגיעה בפרטיות
הצדדים התייחסו באופן רחב יחסית לסוגיית לשון הרע וגם לפגיעה בפרטיות, לטעמי שלא לצורך, שכן ממילא שעה שנקבע כי הפעולה רשלנית ומזכה בפצוי, סוג הנזק שניגרם הוא נזק לא ממוני, ואין מקום לכפל פיצוי בגין לשון הרע או פגיעה בפרטיות על אותו מקרה.
אין ספק כי ניזקו של התובע גדול מיתר בנות המשפחה, שכן הוא זה אשר עוכב שלא כדין וללא צורך, נילקח לתחנת המישטרה כשהוא אזוק, לעיני שכנים ועוברי אורח ונותר בתחנה כ-4 שעות כשהוא אזוק בידיו ורגליו.
כל אחד מבני החברה זכאי לזכויות אדם, שמחובתה של המדינה, ובכלל זה המישטרה, לכבדם (ראו סעיף 11 לחוק-יסוד: כבוד האדם וחרותו), ואין לפגוע בהם אלא בהתאם לאמות המידה אשר מאפשרות פגיעה בזכויות חוקתיות (ראו דיון מקיף באהרון ברק מידתיות במשפט הפגיעה בזכות החוקתית והגבלותיה (2010)).
...
ברע"א 4672/14 יהודה גליק נ' מדינת ישראל, 06.01.15 , שעסק בפיצוי בגין עיכוב שלא כדין נקבע כי:
"גובה הפיצויים נגזר ממידת הרשלנות בה לקתה פעולת הגורמים המעכבים מחד גיסא, ומן הנזק שנגרם לפלוני מאידך גיסא, ובאומדן הנזק יש להביא בחשבון את אופיה של שלילת החירות – האם עיכוב בתחנת המשטרה או כליאה מאחורי סורג ובריח; את האופן בו התבצע העיכוב או המעצר – למשל, האם נעשה במקום הומה תוך פגיעה בשמו הטוב של האדם, או שמא הרחק מעיני הציבור; וכמובן את ארכה של שלילת החירות ..."
ובהמשך- "הסכומים שנקבעו בפסיקה שונים מאוד ממקרה למקרה. כך למשל, בעניין אבודרהם עוכב התובע ונאזק על-ידי כוחות הביטחון, כאשר אלה סברו, בשגגה, שהוא נדרש לחקירה, אולם בדיעבד התברר כי לא כך היה. בית המשפט פסק לטובת התובע 5,500 ש"ח בגין סך נזקיו הלא ממוניים, וכן 3,000 ש"ח נוספים בגין החזר הוצאות ושכר טרחה. בת"א (שלום ירושלים) 4317/09 פדרמן נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (2012) נדון עניינם, בין היתר, של תובעים אשר עוכבו למשך חמש שעות בתחנת המשטרה בטענה כי הם בדרכם להתקהלות לא חוקית, ובית המשפט מצא כי לא היה מקום לעכבם שעה שלא היה מדובר בהתקהלות שאינה חוקית; בית המשפט פסק לטובת תובעים אלה 4,000 ₪ (שם, פסקה 65). בע"א (מחוזי ירושלים) 2542/08 נידם נ' בן גביר [פורסם בנבו] (2009) נדון מקרה בו עוכבו המשיבים למשך שלוש שעות ומחצה, בטענה כי הם הפרו את הסדר הציבורי בכך שהתאספו במרכז ירושלים על מנת לחגוג את מותו של יאסר ערפאת. בית המשפט קבע כי לא היה בפעילותם כדי להפר את הסדר הציבורי, ומכאן כי המשיבים עוכבו לשווא, ונפסק לכל אחד מהם סכום של 3,000 ש"ח בגין כך. בת"א (שלום תל אביב) 46575/01 עפרה נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (2003) נעצרה התובעת למשך 24 שעות בגין תלונה נגדה על הטרדות, אולם בסופו של יום נמצא, על-ידי בית משפט של מעצר, כי ספק אם היה מקום להשאיר את התובעת ללילה במעצר; בית המשפט שדן בתביעת הפיצויים באותו מקרה קבע, כי התובעת זכאית לפיצויים בגין כך בגובה 10,000 ש"ח."
על בית המשפט לתת משקל לעצם העיכוב ונסיבותיו בקביעת גובה הפיצוי וכל מקרה ידון לגופו.
סוף דבר
משטרה התרשלה עת הגיעו שוטרים לדירת התובעים בטעות וללא שבדקו באופן יסודי האם הכתובת בצו החיפוש תואמת לכתובת בה בוצע החיפוש.
לאור כל המפורט לעיל אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעים פיצוי בסכום כולל של 65,000 ₪ :
סך של 10,000 ₪ לכל אחת מהתובעות 2 עד 5 ופיצוי נוסף בסך של 25,000 ₪ לתובע 1.