ביום 17.2.20 הגישו התובעים כנגד הנתבעים 1-9 תביעה לתשלום פיצויים בגין ניזקי גוף שנגרמו להם לטענתם בגין מעשי היתעללות פיזית, נפשית מצד הנתבעים 3-7 (הנתבע 3 נפטר במהלך ההליך והתובעים ביקשו למוחקו מכתב התביעה) ואף התעלללות מינית מצדו של הנתבע 2.
לטענת הנתבעים יש להתיר להם את תיקון כתב הטענות כמבוקש מכח תקנה 46 לתקנות סדר הדין האזרחי התשע"ט – 2018 (שכן הוראת מעבר 180 (ג)(1) לתקנות מחילה סע' זה אף ביחס לתביעות שהוגשו קודם ה – 1.1.21), וזאת בהיתחשב בכך שההליך נמצא בשלב בו טרם הוגשו ראיות הנתבעים וכי בקשת התיקון הוגשה בתום לב ובהתייחס לעובדה שהתביעה גופה הוגשה בשיהוי כעשור אחר היתרחשות האירועים נושא התביעה ובהיעדר חוות דעת.
ואת עדותו של מר יצחק ברנשטיין, מנכ"ל הנתבעת 1, בהליך הפלילי כנגד של נתבע 2, ממנה עולה כי מדובר ביחס עובד מעביד בין הנתבעת 1 לנתבע 2.
(וראו מקבילתה של תקנה זו – תקנה 24 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד- 1984)
גישת הפסיקה היא כי ההלכה הקודמת לתקנות החדשות בדבר תיקון והוספת בעלי דין, תמשיך ותחול אף לאחר התקנות החדשות, יחד עם זאת, יש לפסוק ברוח עקרונות היסוד של תקנות 1-5 בפרק המבוא לתקנות סדר הדין החדשות ובהיתחשב לא רק באינטרסים של הצדדים, אלא אף באנטרס הציבור ובחלוקה ראויה והוגנת של הזמן השפוטי.
כך בעיניין בר"ע (י-ם) 3250/97 המוסד לביטוח לאומי נ' אליהו חברה לביטוח בע"מ (1997) הובהר -
"אך במקרים נדירים ביותר יצורף בעל-דין כנתבע, שלא על-פי רצונו של התובע, שהרי הלה זכאי לקבוע עם מי רצונו להתדיין ולמי יהיה עליו לחוב בהוצאות בתום ההליך, אם תביעתו לא תיתקבל (ד"ר זוסמן, שם, 199-196). צירוף הנתבעים הנוספים בעניינינו אינו חיוני לבירור הפלוגתות והשאלות הכרוכות בתובענה (תקנה 24 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984), ואולם, אך מובן הדבר, שאם ייקבע לבסוף, כי נוכחותם של הנ"ל הייתה חיונית להליך, עד כדי פגיעה ביכולת של המבקש-התובע לזכות בסעד המבוקש על-ידו, אזי יהא עליו להלין על עצמו בלבד כאשר הנטל ירבוץ עליו." (וכן ראו - בש"א (י-ם) 6355/01 אברהם רייכמן נ' יפה שיינפלד (2001)).
...
אך יותר מכך, בחינת נסיבותיו של הנדון מובילה למסקנה כי אין מתקיימים בו התנאים שנקבעו בתקנה 46 לתקנות סדר הדין האזרחי לצורך התרת תיקון כתב טענות וצירוף הנתבעים המבוקש, ובמילים אחרות - בהתחשב "בהתנהלות הנתבעים", "בשלב הדיון" ו"במטרה לשמה מבוקש התיקון" אין כל מקום להיעתר לה.
עילתו של כתב התביעה היא בעיקרה עילה נזיקית שהורתה בנזקי גוף שגרמו הנתבעים 1-9 לתובעים בין באופן ישיר ובין מתוך אחריות שילוחית והעדר פיקוח ניאות ונדרש.
ככל שתוגש בקשה מסודרת וערוכה כדין לעניין זה ומתוך שהדברים נוגעים באופן ישיר להגנתם של הנתבעים עצמם יישקלו הדברים לגופם וזאת כמובן מבלי שיש באמור להביע עמדה באשר לבקשה זו.
מכלל האמור - הבקשה נדחית.