יותר מכך; כאמור, החוק מאפשר לנפגע לקבל פיצוי בגין "דמי נזק". והינה, בעת קביעתם "נהוג לקחת בחשבון את ההפסד שניגרם לבעל הסימן הרשום בפועל כתוצאה מהפרת זכותו הקניינית ואת הקף ומהות הרווחים שהפיק המפר מהשמוש המפר. רווחים אלו משקפים התעשרות בלתי הוגנת, המנוגדת לעקרונות היסוד של שיטת המשפט, תוך שימוש בזכות קניינית של הזולת, כך שהכלל הראשון הינו שיש להורות, כמנת פתיחה, על השבה מלאה של ההתעשרות הפסולה" (פרידמן, בעמ' 977).
כך ציין מיגל דויטש כי "קביעת פיצוי בלא הוכחת נזק בגין גניבת עין, בחוק עוולות מסחריות, יוצרות הינע מסוים גם לבעל סימן רשום, להשתית תביעתו דוקא על העוולה של גניבת עין, במקום על פקודת סימני מסחר [נוסח חדש], שאינה מקנה פיצוי ללא הוכחת נזק" (דויטש, בעמ' 90 [ההדגשה במקור]).
...
התיק הוחזר לדיון בבית משפט זה כדי לבחון את טענות התובעת "לדמי נזק בנוסף על כל סעד אחר שבית המשפט הדן בדבר מוסמך לתיתו". לכן ההתדיינות בנושא הוחזרה על מנת לבחון "את טענת המערערת לנזקים או לכל סעד אחר".
לחוות דעת זו הצטרפו כב' השופט זילברטל וכבוד השופט, כתוארו אז, רובינשטיין, שציין כי "המקום הנכון לבירור הסוגיה שבמחלוקת היה בפני רשם סימני המסחר, ודבר זה לא נעשה; תמהני מדוע בחרו המשיבים שלא ללכת בדרך המלך, ואין מנוס מכך שישאו לעת הזאת בתוצאות, שכן תוקף הסימן הרשום של המערערת בעינו" (פסקה ד לחוות דעתו).
התובעת הפנתה לעברו הפלילי של מר גואטה, וטענה כי זה פגע בסימן, אך נראה לי כי מדובר בעניין שולי יחסית לתועלת שהפיק הסימן מפעילותו המסחרית.
על רקע אפנה לבחון את שני מעשי העוולה – פעילות הסניף שנפתח בצמוד לנכס התובעת, ברח' ישעיהו 1; ופעילות הסניפים הנוספים באזור
הסניף ברח' ישעיהו 1 – לאחר שבחנתי את הנתונים שלפני מצאתי לקבוע את הפיצוי המקסימלי בגין הפעילות של סניף זה.
ראשית, מדובר בתקופת ההפרה הרחבה והמקיפה ביותר; שנית, מדובר בפעילות הצמודה ממש לנכס התובעת, והחומרה של פעילות זו היא גבוהה.
את התאריך קבעתי בשים לב לתקופות ההפעלה המאוחרות יחסית של הסניפים האמורים, ולצורך לקבוע את התאריך כתאריך ממוצע בשים לב להתייחסות המכלילה לסניפים השונים בקטגוריה זו.
התוצאה
התביעה מתקבלת בחלקה, וסך הפיצוי מועמד על 200,000 ₪ בתוספי הפרשי ריבית והצמדה כאמור בפסקאות 75-74.