מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיצויים בגין הטרדה מינית במקום העבודה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בתובענה זו נתבעו 459,760 ₪ שהועמדו לצרכי אגרה על 209,760 ₪, בגין פיצויים לפי חוק עבודת נשים, תשי"ד - 1954 (להלן – חוק עבודת נשים), חוק שויון הזדמנויות בעבודה, תשמ"ח - 1988 (להלן – חוק השויון), חוק למניעת הטרדה מינית, תשנ"ח – 1998 (להלן – חוק למניעת הטרדה מינית) וחוק הזכות לעבודה בישיבה, תשס"ח – 2008 (להלן – חוק הזכות לעבודה בישיבה).
למעשה, רק במסגרת התובענה הועלתה לראשונה הטענה לגבי הטרדה מינית במקום העבודה.
...
רכיב התביעה היחיד שבו יש לקבל את התביעה הוא בנושא הודעה בכתב על תנאי עבודה, לפי חוק הודעה לעובד.
סוף דבר – התביעה מתקבלת בחלקה ועל הנתבע לשלם לתובעת פיצויים בגין אי מסירת הודעה בכתב על תנאי עבודה, בסך 5,000 ₪.
לסיכום הדברים - בקיזוז הסכום שנפסק לזכות התובעת, התובעת תשלם לנתבע את הוצאותיו בסך 15,000 ש"ח שאם לא ישולמו בתוך 30 ימים, ישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק עד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בדיון בשאלת האחריות נקבע כי עניינה של התובעת לקבלת סיוע בדיור ושכר דירה בדיור צבורי זכה להתייחסות עניינית ומקצועית מצד הנתבעת, ולא הוכח כל פגם או התרשלות מצד הנתבעים בעיניין זה. נותר, איפוא, לידון בפצוי המגיע לתובעת עקב ההטרדה המינית מצד הנתבע.
אולם, הנתבע מעלה נסיבות לקולא שמצדיקות לטענתו הפחתת הפצוי, לרבות שמדובר במקרה בודד אחד (תקרית השירותים); התובעת הייתה שותפה מלאה להיתנהגות הנתבע; הדברים נעשו בהסכמתה המלאה; הנתבע לא נגע בתובעת ולא כפה את גופו עליה; הנתבע נענש בחומרה יתירה על ידי פיטוריו ללא פיצויים; לנוכח הזמן הרב בין ההטרדה המינית לבין הגשת התלונה; המניע להגשת התלונה של התובעת עקב דחיית בקשתה על ידי הנתבעת; אין מדובר במקרה הטרדה מינית בין מעסיק לעובדת במקום העבודה; אין מדובר בנתבע סדרתי.
...
סוף דבר התביעה נגד הנתבע 1 מתקבלת.
אני מחייב את הנתבע 1 לשלם לתובעת פיצוי בסך 30,000 ₪ בצירוף שכר טרחת עורך דין בסך 3,000 ₪.
התביעה נגד נתבעת 2 נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כאמור, בית המשפט האזרחי דן הן בתביעות נזיקיות בגין מעשים מיניים חמורים והן בתביעות בגין הטרדה מינית שאינה במקום העבודה.
למעלה מן הדרוש יצוין כי גם לא הועלתה בכתב התביעה המקביל כל טענה לפצוי סטאטוטורי מכוח סע' 10(א) לחוק למניעת הטרדה מינית על אף שלכאורה היה זה המקום הראוי להעלותו.
...
סוף דבר, הבקשה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

] "ברור שלא כל אמירה בעלת אופי מיני, ואף לא כל היתנהגות בעלת אופי מיני, אפילו בין אנשים שאינם מקיימים קירבה אישית, יש בה משום הטרדה מינית... יש להבדיל הבדל היטב בין אמירות והתנהגויות בעלות אופי מיני שיש בהן משום הטרדה אסורה, שרק להן נקרא הטרדה מינית, לבין אמירות והתנהגויות כאלה שאינן חורגות מהיתנהגות מקובלת וקבילה..." בהמשך פסק הדין בעיניין בן אשר, לפני שכב' השופט זמיר פנה לפרט מהם המבחנים ואמות המידה למיקום ואיבחון עבירת ההטרדה המינית, הוא הוסיף את הדברים הבאים (יש לציין כי כאמור פסק הדין עסק אף בפריזמה של איסור הטרדה מינית כעבירת משמעת במסגרת התקשי"ר, ומכאן הקשר הדברים): "... גם אם בציבור מסוים או במקום מסוים, יהיה זה מקום עבודה או מוסד לימודים, מקובלת היתנהגות חופשית בתחום המין, בדיבור או במעשה, אין בכך כדי לתת הכשר להטרדה מינית. הטרדה מינית עוברת את גבול ההיתנהגות החופשית, שכן היתנהגות חופשית צריכה את הרצון החופשי של שני הצדדים. לפיכך הטרדה מינית היא תמיד, בכל ציבור ובכל מקום, פסולה. היא פסולה משום שהיא נכפית על-ידי אדם אחד בנגוד לרצונו של אדם אחר, בתחום המין, שהוא לפי מהותו תחום שמור, יותר מכל תחום אחר, לרצון הדדי. היא פסולה גם משום שהיא מערבת מין שאינו מינו: היא מתייחסת לאדם על-פי מינו, באופן פוגע, מקום שצריך להתייחס אליו על-פי מילוי תפקידו או על-פי רמת הישגיו במקום העבודה או במוסד הלימודים. משום כך יש בה, לא רק פגיעה בעקרון של שויון המינים, אלא גם פגיעה בכבוד האדם. כל אלה מחייבים להעניק הגנה מפני הטרדה מינית. אך יש גם צד שני למטבע. צריך להישמר היטב, שמא הרצון להעניק הגנה מרבית מפני הטרדה מינית יוביל למבחן מחמיר יתר על המידה, ששכרו יצא בהפסדו. מבחן מחמיר עלול להטיל מורא גם על אנשים הגונים, שאין להם שום כוונה של הטרדה מינית, עד שהם ינהגו זה בזה באופן יבש ומנוכר, כשהם נזהרים מכל ביטוי של קירבה או חיבה, מתוך חשש שביטוי כזה, ולו רק מילולי, עלול להתפרש כהטרדה מינית. אכן, יודעי דבר אומרים שחשש כזה כבר גרם בארצות-הברית לשיבוש ביחסים בין-אישיים, אולי אפשר לומר יחסים אנושיים, בעיקר במקומות עבודה. תוצאה כזאת עלולה לפגוע, לא רק בחברה באופן כללי, אלא גם באנשים שעליהם רוצים להגן מפני הטרדה מינית. בית-המשפט צריך להביא בחשבון את האפשרות של התפתחות כזאת כאשר הוא קובע מבחנים או סימנים להטרדה מינית, ובמיוחד הוא צריך לראות את שני הצדדים של המטבע כאשר הוא מיישם מבחנים או סימנים אלה במקרה מסוים." בהמשך פסק הדין, כב' השופט זמיר אף מנה "סימני היכר" לעוולת ההטרדה המינית, אותם נביא להלן, ובהקשר לענייננו: "(א) הטרדה על יסוד מין
יש אף להדגיש, כי מכתב הדרישה אינו כולל דרישה לפצוי בגין ההטרדה המינית.
...
כמו כן, התובע טוען כי הנתבעת עוולה כלפיו בשתי דרכים נוספות – ראשית, כאשר הגישה תלונה בעניין זה למשטרת ישראל (אשר נסגרה בסופו של דבר, וכפי שנתאר בהמשך הדברים); ושנית, כאשר סיפרה על ההטרדה המינית, המוכחשת לטעמו, לעובד של החברה.
] על כן, אנו קובעים כי הנזק הלא הממוני הניכר, שנטען בהרחבה על ידי התובע, לא נסתר כלל על ידי הנתבעת.
לאחר בחינת מכלול השיקולים, הנסיבות הרלוונטיות וטענות הצדדים ובראי אמות המידה הנוהגות בפסיקה, מצאנו להעמיד את גובה הפיצוי שייפסק לתובע על סך כולל של 35,000 ₪.
סוף דבר לסיכום – לאור כל האמור והמפורט במהלך פסק הדין, נקבע בזאת כי הנתבעת תפצה את התובע בגין הוצאת לשון הרע בסך 35,000 ₪.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אך ביחס לשאר העובדים לא בוצע תשלום כאמור (כאמור בנספחים 2-3 וכן נספחים 6-8 לבקשת האישור); פיצוי בגין אי מילוי חובות המעסיק לפי החוק למניעת הטרדה מינית – לפי הנטען, המשיבה 1 לא מילאה את כל חובותיה למנוע הטרדה מינית במקום העבודה ובכלל זה לא פירסמה תקנון למניעת הטרדה מינית, לא מינתה ממונה למניעת הטרדות מיניות, לא קיימה כל פעילות הדרכה והסברה כנגד תופעת הטרדה מינית ואף אפשרה קיום סביבת עבודה מטרידה, מפלה, בלתי נעימה ופוגענית כלפי נשים.
...
לאחר שעיינתי בבקשה המתוקנת מטעם המבקשות לגילוי מסמכים ספציפיים והתגובה לה, להלן החלטתי: רקע כללי בפניי בקשה לאישור תובענה כייצוגית כנגד המשיבים 2 ו-3 אשר בבעלותם המשיבה 1 - הזכיינית של רשת "גולדה" מבית "אניטה", המפעילה שלושה סניפים בעיר ראשון לציון מאז שנת 2017.
על כן, בנסיבות אלו ונוכח הרלבנטיות של ההודעות על תנאי ההעסקה אני נעתרת לבקשה.
סוף דבר הבקשה מתקבלת בחלקה.
לא מצאתי גם להיעתר לבקשת המבקשות למתן רשות (בדיעבד) להגיש את התשובה משעה שדי באמור בבקשה המתוקנת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו