התובעים, בני זוג שנישאו בתאריך 24/07/2010, ורכשו מאת הנתבעת 1 שני כרטיסי טיסה לאיביזה שבספרד לרגל ירח דבש של 14 ימים.
השאלות העומדות לפתחי בתיק זה הן כדלקמן: האם מנועים התובעים מלתבוע את נזקיהם נוכח הוראת סע' 26(2) לאמנה (בעיניין מתן הודעה למוביל); האם חל סעיף 25 לאמנה, היינו האם נהגה הנתבעת במקרה הנידון בחוסר אכפתיות ועל כן מתאפשרת תביעה של התובעים שאינה מוגבלת בפצוי שקבוע באמנה; ולבסוף, מהו שיעור הפצוי שיש לפסוק לתובעים בגין האיחור בהגעת כבודתם, אם בכלל.
...
לטענת הנתבעת, יש לדחות את התביעה מאחר והתובעים לא פנו אליה בגין הנזקים הנטענים תוך 7 ימים מהמועד בו נמסרה להם כבודתם (ביום 30.7.10), כפי הקובע סעיף 26(2) לאמנת ורשה, אלא לאחר 48 ימים ממועד זה. לכן, ובהתאם להוראות סעיף 26(4) לא עומדת לתובעים כל עילת תביעה כנגד הנתבעת.
בעניין מידת ההוכחה הדרושה להוכחת תנאי סעיף 25 לאמנה נקבע בע"א 74/81 אולימפיק אירוויס ס.א. נ' קלימי, פד"י לז(1), עמ' 12, מפי כבוד השופטת נתניהו:
"...כדי לענות על קנה המידה של אי אכפתיות כנ"ל דרושה רשלנות, שמידתה וטיבה מיוחדים. במידתה חייבת זו להיות רשלנות רבתי, ובטיבה חייבת היא להגיע כדי פזיזות, שקנה המידה לקביעתה הוא סובייקטיבי ומתבטא ביחס של התנכרות לאפשרות הקרובה של סכנה, הצפויה מההתנהגות, או עצימת עיניים והתעלמות ממנה. ודי במסקנה, שניתן להסיקה על פי ניסיון החיים מתוך מכלול הנסיבות, כי המתרשל אכן היה ער לסכנה, וידע כי התוצאה האסורה הינה קרובה לוודאי".ב
לשון הסעיף והפסיקה הנוגעת לו מובילני למסקנה כי אין בטענה זו של התובעים שנטענה בעלמא והינה נעדרת כל פירוט ובסיס, כדי להוכיח שהנזקים שנגרמו לתובעים נובעים ממחדל מכוון של הנתבעת או מתוך ידיעה של הנתבעת כי קרוב לוודאי שיגרם נזק מסוג זה.
משום כך, הנני קובע, אפוא, כי לא עלה בידי התובעים להוכיח את תחולתו של סעיף 25 לאמנה.
סבורני כי נוכח התוצאה אליה הגעתי, התובעים זכאים גם להוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד.
התביעה אמנם התקבלה בחלקה, אך יש גם לתת את הדעת לעובדה כי מדובר בתביעה מאוזנת ושקולה, שלא נופחה ולו במעט מעבר לסביר.
בהתחשב באמור לעיל, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעים הוצאות משפט בסך 1,000 ₪, ושכר טרחת עו"ד בסך של 2,000 ₪ (כולל מע"מ).