בכתב ההגנה טענה הנתבעת כי היא עמדה במלוא התחייבויותיה על פי ההסכמים ופעלה לתיקון מרבית הליקויים, למרות הקשיים שהערימו התובעים והשוכרים של הדירות, וסירובם של התובעים לחתום על אישור בדבר ביצוע התיקונים.
משכך, עותרים התובעים לפצות אותם בהתאם לקביעת מומחה בית המשפט בסך של 24,000 ₪ עבור אי התאמה של החניות שהוצמדו לדירה מס' 55, וכן בסכום נוסף של 24,180 ₪ בגין אי ההתאמה של החניה הטורית שהוצמדה לדירה מס' 59.
בהתאם לסעיף זה:
"(א) לא העמיד המוכר את הדירה לרשות הקונה לאחר שחלפו שישים ימים מתום המועד הקבוע לכך בחוזה המכר (בסעיף זה – המועד החוזי), זכאי הקונה לפיצויים, בלא הוכחת נזק, בסכום כמפורט להלן, בעבור כל חודש או חלק ממנו מהמועד החוזי ועד להעמדת הדירה לרשותו, או לפיצויים בסכום שהוסכם עליו בחוזה המכר בשל איחור במסירת הדירה, לפי הגבוה:
בע"א 5602/03 סגל ואח' נ' שיכון ופתוח לישראל בע"מ (28.2.2005) נקבע כי:
"מטרתו של הפצוי הנה להעמיד את הניזוק במצב בו היה נמצא אילמלא ארעה ההפרה והנזק שניגרם בעקבותיה. בקביעת שיעור הפיצויים בגין עגמת הנפש בגין ליקויי בניה יילקחו בחשבון, בין היתר, טיב הנכס בו נפלו הליקויים – האם מדובר בדירת מגורים, במבנה עסקי או אחר; מה טיב הליקויים, מידת חומרתם, מידת השפעתם על חיי היומיום בדירה; היתנהלות הצדדים עובר להליך המשפטי ובמהלכו; עלות תיקון הליקויים ועוד"
בפסיקת הפיצויים בגין רכיב זה בעניינינו הבאתי בחשבון כי מדובר בשתי דירות, וכי ליקויי הבניה בהן משמעותיים ופוגעים בהנאתם של התובעים מהנכסים שרכשו במיטב כספם.
...
סוף דבר
דין התביעה להתקבל בחלקה.
אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעים פיצוי לפי הפירוט הבא:
· ליקויים לפי קביעת המומחה מטעם בית המשפט – דירה 55: 66,116 ₪, בתוספת 20% בגין ביצוע התיקונים באמצעות "קבלן מזדמן", ובסה"כ – 79,340 ₪
· ליקויים לפי קביעת המומחה מטעם בית המשפט – דירה 59: 40,055 ₪, בתוספת 25% בגין ביצוע התיקונים באמצעות "קבלן מזדמן", וסה"כ – 50,070 ₪.
עוד אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעים הוצאות בסך 25,000 ₪ וכן שכ"ט עו"ד (ומע"מ) בסכום כולל של 18,000 ₪.