לאחר משא ומתן התגבשה מסגרת הסכמית לקביעת "תוכנית היערכות, על פרישת עובדים ועל תנאי פרישה מיוחדים". מכיוון שתקופת "רשת הביטחון" ההסכמית הסתיימה ביום 14.6.2006 נחתם ביום 3.8.2006 הסכם קבוצי[footnoteRef:20] בו נקבע כי 42 עובדים ששמותיהם כלולים ברשימה שמית המצורפת להסכם, יסיימו עבודתם במסלול פצויי פיטורים מיוחד.
תנאים אלה נקבעו בהסכם קבוצי מיוחד מיום 26.3.2003 לפיטורי צימצום של עד 40 עובדים, במסגרתו נקבע, כי "העובדים שלא פרשו במסגרת הסכם זה, זכאים לפרוש מהחברה בחודש מאי 2006 בתנאים ועל פי הקריטריונים שנקבעו על פי הסכם העבודה הקבוצי ... (מספר רישום 480/2000 מתאריך 4.6.2000) ... הן במסלול פנסיה מוקדמת והן במסלול פיצויים מוגדלים"[footnoteRef:21].
]
"בדרך כלל, אופן ביצוע פיטורי הצמצום נקבע על ידי הצדדים להסכם הקבוצי באופן סביר ואין מקום שבית הדין יחליף את ההליך המוסכם בין הצדדים בהליך הנראה לו עדיף. לאמור, במקרים בהם הוסדרה סוגיית פיטורי הצמצום במסגרת ארגונית, יש ליתן תוקף לאומד דעת הצדדים, כפי שבא לידי ביטוי בהסכם, למעט אם יש בהסכם משום הפרה ברורה של זכויות העובד הבודד".
סיכומם של דברים בפרק זה
לא הוכח ייצוג בלתי הוגן בפעולותיה של נציגות העובדים בכל הנוגע לכינון הסכם 2002 ותנאיו ובחתימה עליו, לרבות הסכמת נציגות העובדים לחתום על פיטורי צימצום בתנאי פרישה פחותים מתנאי "רשת הביטחון", והותרת תחולתם של תנאים אלה על העובדים שהמשיכו לעבוד בחברה.
...
למרות זהות המסכת העובדתית בתובענה זו ובתביעת בונדקר, הגיע בית הדין האזורי למסקנה כי לא נפל כל פגם בהסכם 2002, ודחה טענותיהם של התובעים כי פיטוריהם נעשו משיקולים פסולים ופוליטיים, תוך ייצוג בלתי הוגן והפלייתם על ידי נציגיהם בהסתדרות ובוועדי העובדים.
סוף דבר
על דעת כל חברי המותב, מתקבלים הערעורים שהגישו ההסתדרות והוועדים על פסק הדין בעניין בונדקר.
נדחים הערעורים שהגישו בונדקר, צוקר וחסון, על דחיית תביעותיהם הכספיות בפסקי הדין שבערעור.
משנדחה ערעור בונדקר ומשהגענו למסקנה כי לא הוכחו ייצוג לא הוגן, קנוניה או הפליה על ידי ההסתדרות ומטעמה, מתקבל ערעורה של ההסתדרות על החיוב "העונשי" שהושת עליה, ובטל חיובה בתשלום הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד לתובעים בונדקר ואח' בסך 100,000 ש"ח.
נדחה ערעורם של ההסתדרות, ועד העובדים החודשיים טלרד, ועד פועלי טלרד וטלרד על אי חיובם של המשיבים צוקר וחסון בהוצאות משפט, בהעדר טעם המצדיק התערבותנו בפסיקת הוצאות של הערכאה הדיונית.