מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיצויי פיטורים לעובדים פרילנסרים ועצמאיים

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

מעמדו של אדם, כ"עובד", "מישתתף חופשי" או "עצמאי" נקבע על פי כלל נסיבות המקרה ואינו תלוי בכינוי שניתן לכך על ידי הצדדים (עע (ארצי) 14122-07-10 מכללת רמת גן, ע.ר. 580180412 נגד אורי פרייס עו"ד, ניתן ביום 13.9.12).
לטענת החברה כפי שהיא משתמעת מסיכומיה, התובעת אינה זכאית לתשלום פצויי פיטורים ודמי הודעה מוקדמת משום לא מילאה את תפקידה כראוי והפרה את הוראותיו של הסכם 2005 בכך שלא גבתה מן המפרסמים חובות שהם חייבים לחברה, וכי על פי הוראות הסכם 2005 רשאית הנתבעת 1 לתבוע את מלוא החוב, נזקיו והפסדיו מהסוכן, ועל כן רשאית היא לקזז את החוב מפיצויי הפיטורים ודמי ההודעה המוקדמת שהתובעת זכאית להם.
...
סוף דבר החברה תשלם לנורית את הסכומים הבאים: פיצוי פיטורים בסך 182,604 ₪; דמי הודעה מוקדמת בסך 15,217 ₪; דמי הבראה בסך של 5,267 ₪; פדיון חופשה בסך 31,532 ₪; הפרשות פנסיוניות בסך 22,726 ₪; שכר חודשים פברואר-מרץ 2012 בסך של 16,600 ₪.
יתר תביעותיה של נורית נדחות.
תביעת החברה נדחית במלואה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

רביעית – התובע הוא זה שבקש, בשנת 1989, להפוך לעצמאי משיקולים כלכליים, ולבקשתו שולמו לו פצויי פיטורים בגין עבודתו בשירות הנתבעת עד לאותו מועד.
עוד טענה הנתבעת כי התובע ויתר מפורשות על קבלת פצויי פיטורים בגין התקופה שבין השנים 1989 ל - 1998 בהן הוגדר כפרילאנסר, וזאת כאשר במסגרת העברת העסק מהנתבע לנתבעת בשנת 2001 חתם על מסמכים מהם עולה הגדרה של תקופת העסקתו משנת 1998 בלבד, וזה היה המועד בו היה עליו לידרוש כספים שהגיעו לו , ככל שהיו מגיעים, בגין תקופת העסקתו כפרילאנסר, בעוד שלא הועלתה מצידו כל הסתייגות או דרישה.
...
לא מצאנו כי נטען במפורש שהנתבע השתמש לרעה במסך ההתאגדות בכל הנוגע להתנהלות מול התובע, והגם שקבענו שהנתבעת כשלה במילוי חובותיה כלפי התובע – לא מצאנו שיש בפגמים אלה כדי להצדיק ייחוס החיובים בהם חויבה באופן אישי לנתבע, או כי יהיה זה נכון וצודק לעשות כן. אשר על כן התביעה האישית כנגד הנתבע נדחית בזאת.
סיכומו של דבר - מכלל תביעותיו של התובע, מצאנו לנכון לחייב את הנתבעת לשלם לו פיצוי כולל בגין הפגמים שבפיטוריו סך של 150,000 ₪.
מאחר והסך שפסקנו לזכותו של התובע נופל במידה משמעותית מזה שנתבע, החלטנו שלא ליתן צו להוצאות, וכל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כל טענה של הנתבעת כי לפי הדין הלטבי סיום תקופת העסקה/הסכם אינו מזכה בפיצויי פיטורים (ס' 18 לכתב ההגנה, ס' 98 סיפא לתצהיר דאוויס) דינה להדחות הן מן הטעם כי הדין החל הוא הדין הישראלי והן מן הטעם כי מדובר בטענה בעלמא שלא הובאה ראשית ראיה לתמוך בה. גב' פסטר נישאלה מדוע פיטרה את התובע וענתה: "אני דיפלומטית ואני עובדת על פי הוראות "(עמ' 80 ש' 24.
כפי שיפורט בהרחבה לעיל התובע שימש כפרילאנסר /עצמאי ולכן אינו זכאי לדמי הבראה .
...
עם זאת, בשים לב לכך שהנתבעת ניהלה רישום עם פירוט מסוים ובשים לב לכך שלפחות החל משנת 2013 החלה למסור לעובדיה תלושי שכר כדין – לא ראינו לחייב את הנתבעת בפיצוי ברכיב זה. טענות הקיזוז של הנתבעת לאחר ששקלנו את כלל הראיות שהובאו בעניין זה, ובשים לב גם לעדותו של התובע לעניין השבת ציוד הנתבעת, לא סברנו כי הנתבעת הרימה את הנטל הנדרש בטענות הקיזוז שהועלו מטעמה.
סוף דבר התביעה מתקבלת ברובה המכריע.
הנתבעת תשלם לתובע, תוך 30 יום ממועד המצאת פסק הדין אליה, את הסכומים הבאים: פיצויי פיטורים בסך של 48,800 ₪ פדיון דמי הבראה בסך של 5,194 ₪.

בהליך בג"ץ (בג"ץ) שהוגש בשנת 2012 בעליון נפסק כדקלמן:

בתקופה שבין חודש יוני 1994 לבין חודש דצמבר 2000, שילמה המשיבה לעותר באמצעות שוברי תשלום כעובד עצמאי ("פרילאנסר").
לטענת העותר, הודאת המשיבה מצוייה במכתב שהעבירה לידיו, במסגרת משא ומתן לפשרה, ובו הוצעו לו, לכאורה, פצויי פיטורין (להלן: מכתב הפשרה).
לבסוף, נדחתה טענה לאפלייה אסורה בין העותר לבין עובדים אחרים, שגם הם הועסקו באמצעות שוברי תשלום, ושעמם חתמה המשיבה בשנת 2006 על הסכם, לפיו יקבלו פיצויים עבור התקופה שתחילתה בשנת 1996, קרי, מעבר לתקופת ההתיישנות.
...
]השופט צ' זילברטל: עניינה של העתירה בבקשת העותר, כי יבוטל פסק דינו של בית הדין הארצי לעבודה מיום 12.9.2011 (ע"ע 28243-12-10), בגדרו נדחה ערעורו על פסק דינו של בית הדין האזורי לעבודה בירושלים מיום 11.11.2010 (תע"א 2163/06).
דיון והכרעה לאחר העיון בעתירה ובתגובה לה נמצא כי דינה להידחות על הסף.
סוף דבר - העתירה אינה מצביעה על טעות מהותית שנפלה בפסק הדין של בית הדין הארצי והיא אינה מעלה אלא טענות "ערעוריות" מובהקות, שאף ספק אם היה מקום ליתן לגביהן רשות ערעור ב"גלגול שלישי".
משכך אין היא מגלה עילה להתערבותו של בית משפט זה ודינה להידחות על הסף.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

המחלוקת האם היתקיימו יחסי עובד ומעסיק בין הצדדים? ככל שכן, האם חל על הצדדים צו ההרחבה בעיניין ההובלה? כיצד חושבה התמורה החודשית של התובע? האם קיבל שכר או תשלום גם עבור עבודת אחיו - יניב? מהו שיעור השכר החליפי של התובע? האם התובע זכאי לפצוי בגין העידר הודעה לעובד? מה היתה מתכונת העבודה של התובע? באילו ימים ושעות עבד או נתן שירותים לנתבעת? האם התובע זכאי לפצויי פיטורים.
בשלב ראשון, על העובד להרים את נטל ההוכחה ולהראות, כי למרות ההסכם עם המעסיק ולפיו ההיתקשרות עימו היא כמשתתף חופשי (פרילאנסר) או כעצמאי, הוא למעשה "עובד" משהוא עונה על מבחני הפסיקה לקביעת סיווגו ככזה.
...
עוד טענה הנתבעת כי הכנסתו של התובע עולה עשרת מונים על הכנסה הנטענת כשכיר ולכן גם לו התקיימו יחסי עובד מעסיק מה שאין כן לדעתה, ממילא היה עליו להשיב את הסכומים מעבר להשתכרות של שכיר ולפיכך דין התביעה להידחות.
תביעה זו נדחית במלואה הן ביחס להעדר יחסי עבודה הן ביחס לחישובים שהגיש התובע והזכויות, שאף שאינם מגיעות לו הוכח כי חישוביו לקו בחסר לשון המעטה, כן נדחתה טענתו לתחולת צו הרחבה על פי פסיקה מפורשת.
(ע"ע 73/09 דב זיידמן נגד אי סי איי טלקום בע"מ) (פורסם בנבו) מצאנו כי מקרה זו נוכח כל המפורט לעיל אכן מצדיק השתת הוצאות על התובע.
התובע ישלם שכר טרחת ב"כ הנתבעת בסך 22,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו