מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיצויי פיטורים בהעסקת גמלאים

בהליך תובענה ארגונית (בין עובד לארגון עובדים) (תע"א) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

משכך, עתרה התובעת לחיוב הנתבעת בתשלום פיצוי בגין ייצוג בלתי הולם והפרת עיקרון תום הלב בסך של 60,000 ש"ח. בסיכומיה עתרה התובעת לראשונה להשבת הסכום ששולם על ידה כדמי חבר להסתדרות במשך תקופת עבודתה וחמש וחצי שנות היותה גמלאית בסך של 32,760 ש"ח. הנתבעת העלתה טענה מקדמית לפיה יש לדחות את התביעה בעילת האפליה מחמת היתיישנות.
אף אם במסמך כלשהוא נעשה שימוש במונח "פיטורים" נראה כי מדובר היה בטעות ומכל מקום, בעת פרישתה התובעת כבר ידעה בודאות על שיוכה למסלול פנסיה תקציבית ובכל זאת, המתינה 7 שנים נוספות עד שהעלתה לראשונה טענותיה כנגד שיוך זה. יש לציין כי בשימוע שנערך לתובעת היא ביקשה להמשיך ולעבוד, כך שממילא אין לקבל את טענתה לפיה הסכימה לסיום העסקתה רק בשל הסתמכותה על תחשיב פצויי הפיטורים.
...
משכך, לא הוכחה טענת התובעת בדבר ייצוג בלתי הולם והתביעה לתשלום פיצוי ברכיב זה – נדחית.
השבת דמי החבר ששולמו על ידי התובעת בקשת התובעת לקבלת סעד כספי בשיעור הסכומים ששילמה כדמי חבר להסתדרות במשך שנות העסקתה ושנות היותה גמלאית עלתה לראשונה בסיכומים ועל כן, מדובר בהרחבת חזית ואין מקום לדון בה. סוף דבר התביעה, על כל רכיביה - נדחית.
בשים לב להיותה גמלאית ובשל נסיבותיה האישיות הקשות, החלטנו לחייב את התובעת בהוצאות לטובת הנתבעת ובשכ"ט עו"ד בסך כולל של 5,000 ש"ח, שהינו נמוך ביותר ביחס להיקף ההליכים שנוהלו, לתשלום תוך 60 יום מהמצאת פסק הדין לידיה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

לא למותר לציין כי מדובר בהחלטה מודעת של התובע, לאחר דיון שהתקיים בסוגיה זו ובה הובהרו לתובע הכשלים הקיימים בתביעתו לסעדים הנובעים מטענות כנגד פיטוריו, תוך שהוא מיתעלם מהליך בוררות שהתקיים בעקבות פיטוריו ובו זכה לפצוי נכבד (פרוטוקול דיון מיום 12.11.13, עמ' 8 ואילך).
התובע הפנה אותנו לסעיפים 25.551 ו-25.553 לתקשי"ר (ולא לתקנון שירות עובדי הוראה), בהם נקבע כי עובד שערב פרישתו היה זכאי למענק יובל, יהיה זכאי למענק יובל מלא גם בשנת הפרישה וכי גימלאי המועסק על ידי המדינה כעובד בשכר לאחר פרישתו יהיה זכאי למענק יובל בתנאים שנקבעו.
...
יוצא אפוא שלתובע קיים דיווח על 241 חודשי עבודה בלבד (המהווים כ-20 שנות וותק).
סוף דבר על יסוד האמור לעיל, אנו קובעות שלאחר שלא הוכח בפנינו שהתובע צבר עד מועד פרישתו משירות המדינה, וותק בהוראה של 25 שנים לפחות, הרי שלא הוכחה זכאותו למענק יובל כגמלאי של המדינה, החל מחודש יוני 2008.
לפיכך – התביעה נדחית.

בהליך דיון מהיר (ד"מ) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

האם התובעת, הגב' סבטלנה קמן, זכאית להשלמת פצויי פיטורים משהעסקתה הסתיימה עקב פרישתה לגימלאות, היא הסוגיה המונחת לפתחנו בהליך זה. העובדות כפי שהן עולות מחומר הראיות וכתבי הטענות שהובאו בפנינו התובעת, הגב' סבטלנה קמן (להלן: התובעת), הועסקה על ידי הנתבעת כקופאית החל מיום 1.7.2002 ועד ליום 10.7.2019, עת פרשה לגימלאות.
התובעת מוזמנת להשיב לשופרסל חזרה את כל הכספים ששולמו לה מכוחו של ההסכם הקבוצי המיוחד עם פרישתה, וכן לוותר על הזכויות המוקנות לה מתוקף היותה גמלאית החברה, ולבחור לקבל במקומם את השלמת הפיצויים להם היא עותרת.
...
אין אנו מקבלים את טענת הנתבעת בהקשר זה. עיון בצו ההרחבה בענף שיווק המזון מעלה כי שיעור הפקדות המעסיק לביטוח הפנסיוני לפיו עומד על 12% מהשכר המשמש בסיס לחישוב פיצויי פיטורים על פי דין, מתוכם 6% על חשבון תגמולים ו- 6% על חשבון פיצויים.
בנסיבות אלה של פרישה לגמלאות אגב הסדר ביטוח פנסיוני מלא בגין כל תקופת עבודתה, לרבות מענק פרישה ותשלום פיצוי בגין דמי מחלה שלא נוצלו, לא שוכנענו כי יש לסווג את סיום העסקתה של התובעת כפיטורים המקנים השלמת פיצויי פיטורים, בהתאם להלכה הפסוקה.
סוף דבר לאור האמור לעיל, דין התביעה להידחות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

על התובע היה להגיש בקשה מתאימה לגורמים המתאימים (מפקחים), אשר ימליצו על מועמדותו, בשים לב לכך כי על הבקשה להבדק בהתאם לנוהל העסקת גמלאים (סעיפים 8יג'-8טז' בסיכומי המדינה).
פצויי פיטורים לטענת התובע, המדינה לא שילמה לו את פצויי הפיטורים עבור 28 שנות עבודה, בהן הועסק אצלה ובשל כך, העמיד תביעתו על סך 250,000 ₪.
...
אשר על כן, דין תביעת התובע ברכיב זה להידחות.
סוף דבר סופו של דבר, דין התביעה כולה להידחות.
בשים לב לסכום התביעה ולתוצאה אליה הגענו, ראוי היה להשית על התובע הוצאות נכבדות, אולם משמדובר בגמלאי ולאור נסיבותיו האישיות, החלטנו להסתפק בהוצאות ובשכ"ט בסך כולל של 4,000 ₪ בלבד שעל התובע לשלם למשרד החינוך בתוך 45 יום מיום קבלת פסק הדין.

בהליך ע"ב (ע"ב) שהוגש בשנת 2007 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

זאת ועוד, שההסכם האמור אינו חל על גמלאים ולכן אין בו כדי להועיל לתובעת.
הוכח כי התובעת קיבלה פצויי פיטורים בגין תקופת העסקתה בין השנים 1978-1980.
...
יחד עם זאת, משלא הוכח כי התלונה הוגשה בחוסר תום לב ומשלתובעת, שהִנה ילידת 1955 בלבד, היה משקל רב בהשגת התנאים המופלגים בהסכם הפרישה תוך עצימת עיניים לתוצאות העלולות לנבוע מכך ובמיוחד לאור העובדה כי גם כשבוטל ההסכם לא הביעה כל רצון לחזור לעבודה, לא מצאנו כי מקרה זה הִנו בין החריגים שבהם יש לפסוק לתובעת פיצוי בגין עגמת נפש.
התוצאה איפוא היא כי התביעה, על כל רכיביה, נדחית.
למרות שיש טעם בדברי בא כוח הנתבעים לגבי אופן ניהול ההליך (שלא מצאנו לנכון לפרטם) החלטנו שלא להטיל על התובעת הוצאות משפט וזאת בגלל הדרך שבה פעלה נתבעת 1 עד לחתימת הסכם הפרישה והגם שלא הייתה בה עילה לפיצוי בגין עגמת נפש.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו