לטענתו, לרכבו נגרם נזק בסך של 9,720 ₪, וכן עותר לחייב את הנתבעות לשלם לו פיצוי בגין עוגמת נפש, בסך של 5,000 ₪ והוצאות משפט.
התובע הוסיף כי, תוך שהוא מנסה להתניע את רכבו, ארעה מכה שהוא לא ידע את סיבתה, וכתוצאה מכך הוא איבד את הכרתו ופונה לבית חולים, באמבולנס שהוזעק למקום ( עמוד 1 שורות 18-24 לפרוטוקול ).
העד מטעם הנתבעות, מר אבראהים חאיק, שנהג, בזמן הרלבנטי, באוטובוס, העיד כי, לפני הכניסה לצומת קיים עיקול, ולאחריו פס האטה, שמרחק של 10 מטרים מפריד בינו לבין הצומת ( עמוד 4 שורה 31 לפרוטוקול ), וציין כי הוא נסע במהירות שלא עלתה על 30 קמ"ש, וכי:
" באופן פיתאומי מגיע רכב מסוג טויוטה מצד שמאל מכביש צדדי וניכנס לצומת ללא שם נקיטה באמצעי זהירות. אני מבחין בו כ – 10 מטר לפני התאונה. לא היתה לי אפשרות אחרת אלא להכנס בו. תוך כדי בלימה, אך הבלימה לא הצליחה למנוע את התאונה...".
( עמוד 5 שורות 1-4 לפרוטוקול ).
על כן, מצאתי כי התובע נהג ברשלנות ובחוסר זהירות שעה שלא התניע את רכבו, מייד לאחר שנכבה, ולא פינה את שטח הצומת, אלא שהשתהה בכך לזמן בלתי סביר, ובמחדלו זה הוא גרם לכך שרכבו, הכיבוי למשך פרק זמן בלתי סביר, כאמור, חסם את דרכו של האוטובוס, ועקב כך, ועקב רשלנותו של נהג האוטובוס, כמתואר מעלה, נגרמה התאונה.
...
תיאור זה מסביר את אופן נסיעתו של האוטובוס, כאמור, בכיוון ישר לעבר רכב התובע, אף שהיה במהירות נמוכה כמתואר, והתנגש בו.
תמיכה במסקנה הנ"ל מצאתי במקומם של הנזקים שנגרמו לרכב התובע.
לא שוכנעתי כי התובע התניע את רכבו תוך זמן סביר, הדרוש לשם כך, על מנת לפנות את שטח הצומת, ודבריו, לפיהם, הפגיעה ברכבו הייתה לאחר זמן קצר מרגע שזה נכבה, נותרו מעורפלים ולא מבהירים את משך הזמן שחלף מאז העצירה ועד להתנגשות הרכבים.
בהתחשב בקביעה לעיל, לפיה, לתובע אשם תורם בשיעור 40% מהסכום הנ"ל, אני מחייב את הנתבעות, יחד ולחוד, לשלם לתובע, תוך 30 ימים מיום המצאת פסק הדין לידיהן, סך של 6,252 ₪ והוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 1,200 ₪.