עם זאת הנתבעת נימנעה מלפעול בהתאם להתחייבויות ושחררה לו רק את קופת הפיצויים על סך 406,865 ₪ ולא השלימה לו את מלוא הזכאות לפצויי פיטורים שעומדת לזכאותו בסך 635,207 ₪ (48,706 ₪ * 156.5 חודשים /12).
שלילת פצויי פיטורים ושיעורה מסורה "בראש ובראשונה למעסיק אשר ראוי לו לשקול את מידתיות הפעלת הסנקציה וכמובן מסור הדבר לבית הדין המעביר ביקורת על החלטות המעסיק". כאשר מועלית על ידי המעסיק טענה בדבר שלילת פצויי פיטורים מן העובד, או הפחתתם, יקח בית הדין בחשבון שיקוליו את מכלול נסיבות יחסי העבודה בין הצדדים, ולא רק את מעשיו של העובד, אשר לטענת מעסיקו מהוים עילה לשלילת פצויי הפיטורים .
הנתבעת טענה כי במחדליו אלו התובע פעל בחוסר תוך לב בקיום ההסכם, גניבה, תרמית ומעילה באמון המזכה אותה לתבוע פיצוי בגין הפרות ההסכם על פי חוק החוזים.
כך, בין השאר, נאמר על ידי בית הדין הארצי לעבודה, בפרשת הר זהב: "במקרים רבים חשיבותה של רשימת לקוחות אינה נובעת מזהות הלקוח אלא מתנאי העיסקאות עמו, מהמוצרים שהוא רוכש ומהטיפול שלו הוא זוכה. כך, במקרים רבים ההיבט החשוב לגבי רשימת לקוחות הוא המחירים המיוחדים ותנאי התשלום שניתנים ללקוחות. אמנם, בענפים רבים קיים מחירון הכולל מחירים לפי כמויות הרכישה ותנאי התשלום. אולם במקרים אלה, חשיבותו של המידע על לקוחות המעסיק הקודם נובע מהתנאים המיוחדים והייחודיים הניתנים ללקוח מחוץ ומעבר למחירון. בנושא זה יש להביא בחשבון שינויים במחירון ובתנאים הייחודים, שכן אם, דרך משל, אלו משתנים בכל שלושה חודשים, הרי שעם הוצאת המחירון החדש עיקר הסוד המסחרי איננו עוד בגדר 'סוד מסחרי'".
העקרון בדבר הצורך ב"ערך מוסף" לשם הפיכת רשימת לקוחות ל"סוד מסחרי" אומץ שוב על ידי בית הדין הארצי לעבודה גם בפסקי דין בע"ע 457/09, הדיה בע"מ - תיצוג פדגו פלסטיק בע"מ (ניתן ביום 28/10/11), וכן בפסק הדין בע"ע 2912-11-10,מן ואח' - ספיר ספרינט בע"מ (ניתן ביום 14/11/11)(להלן: עניין מנחם מן).
...
לאחר ששקלנו את השיקולים הדרושים, ובכלל זה מידת הפסול שדבקה במעשיו של התובע , תפקידו הבכיר ותקופת העסקתו , מצאנו לנכון לחייב את התובע בפיצוי בסך של 30,000 ₪ בגין הפרת חובות תום הלב והאמון כלפי התובעת בגין רכיב זה.
סוף דבר
התביעה מתקבלת בחלקה והתביעה שכנגד מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לתובע, תוך 30 ימים מקבלת פסק הדין הסכומים המפורטים להלן:
הפרש פיצויי פיטורים בסך 193,051 ₪, בתוספת הפרשי ריבית והצמדה כחוק מיום הגשת התביעה ועד יום התשלום בפועל.
מנגד התובע ישלם לנתבעת תוך 30 ימים מקבלת פסק הדין סך של 40,000 ₪ בפיצוי בגין הפרת חובת תום הלב במהלך תקופת העסקתה וכן סך של 30,000 ₪ בגין הפרת חובת תום הלב לאחר תקופת העסקתו, בתוספת הפרשי ריבית והצמדה כחוק מיום הגשת התביעה ועד יום התשלום בפועל.