במאמריו הנ"ל ציין קלמנט כי מצד אחד –
"לאור פרשנותו בעבר של בית המשפט העליון ברי שאין להסתפק באמור בכתב התביעה ובבקשה לאישור התובענה כייצוגית כאשר נבחנים סכויי ההצלחה של התובענה, ויש לקבל בירור עובדתי מעמיק יותר."
ומן הצד האחר –
"בית המשפט העליון הדגיש כמה פעמים שאין להפוך את שלב האישור, שהנו שלב מקדמי לדיון מלא בתובענה גופה. לפיכך סכויי ההצלחה, שאותם יש להוכיח, אינם ברמה של מאזן הסתברויות כפי שנידרש התובע להוכיח בתובענה גופה, אלא ברמה נמוכה יותר של "אפשרות סבירה להצלחה"" (בעמ' 142, וראו גם בעיניין עמוסי ורע"א 6897/14 רדיו קול ברמה בע"מ נ' קולך - פורום נשים דתיות, פסקה 73 (9.12.15)).
זאת ועוד, בת"צ 21458-03-14 ברון נ' רכבת ישראל בע"מ (22.5.17) התעוררה השאלה אם ניתן לפסוק פיצויים ללא הוכחת נזק בתביעה ייצוגית על יסוד חוק השויון ונקבע כי ראוי להותיר את הדיון בשאלה זו לשלב התביעה גופה:
"המחוקק הדגיש את חשיבות העמידה בחובות ההנגשה. לא רק בעצם כתיבתן עלי ספר החוקים, אלא גם בקביעת פיצוי ללא הוכחת נזק: סעיף 19נא(ב) בחוק השויון קובע כי בית המשפט רשאי לפסוק פיצויים ללא הוכחת נזק, בסכום שלא יעלה על 50,000 ₪. חוק תובענות ייצוגיות אמנם הוציא מגדר הפסיקה לפיו פיצויים ללא הוכחת נזק, באופן כללי. אך במקרים מיוחדים, לרבות בתביעה לפי פרק ה' בחוק השויון, הותיר אפשרות זו על כנה (סעיף 20(ה) בחוק תובענות ייצוגיות ופרט 9(2) בתוספת השניה לחוק). אם כן, אין ספק בדבר החשיבות הרבה שראה המחוקק לא רק בחקיקת הוראות חוק השויון כי אם גם באכיפתו באופן קל ונגיש, לרבות באמצעות אכיפה פרטית. אבהיר מיד כי נטושה עדיין מחלוקת בין הצדדים אם ניתן לפסוק פיצויים ללא הוכחת נזק במקרה זה, משום שסעיף 10נא(ב) מחיל עצמו על חלק מהוראות חוק השויון ולא על כולן. אין מקום לפסוק בשאלה זו בשלב זה, ודי בכך שאקבע כי הוכח נזק שאינו נזק ממון" (ההדגשה במקור, א"ק).
סעיף 1(1) לחוק קובע כי אחת מן התכליות היא "מימוש זכות הגישה לבית המשפט, לרבות לסוגי אוכלוסייה המתקשים לפנות לבית המשפט כיחידים". דומה כי אין כמו אוכלוסיית בעלי המוגבלות כדי להמחיש את הצורך בהליך הייצוגי על מנת לממש את זכויותיהם לפי חוק השויון, אשר לכשעצמו נועד למנוע את הפליית בעלי המוגבלות לעומת מי שאינם כאלה.
התובענה הייצוגית לפצוי בגין פגיעה באוטונומיה תנוהל בשמה של קבוצה שעמה נמנים כל בעלי מוגבלות בניידות אשר נזקקו לשירותי תחבורה ציבורית באוטובוסים בתחומי העיר חיפה.
...
כמו כן מקובלים עליי הדברים שנאמרו בעניין אלבז בהקשר זה, ולפיהם:
"במקרה דנן, גם לא שוכנעתי כי היה בפניה מוקדמת כדי ליתן מענה למחדל שנפל אצל המשיבה נוכח עמדתה לפיה לא היה עליה לדבוק בהוראות תוכנית ההנגשה וכי קצב הסדרת ההנגשה היה נתון לשיקול דעתה".
גם בענייננו נקטה העירייה עמדה דומה, ואף הוסיפה והגישה עתירה מנהלית על מנת לקבל גושפנקה לעמדתה שאין עליה חובה להנגיש את המדרכות הסמוכות לתחנות האוטובוס.
סיכומו של דבר, אני מקבל את הבקשה ומאשר את התביעה הייצוגית.
לא נעלמו מעיני הקשיים שעלולים להתעורר על רקע העובדה שהמנוח קלור כבר הלך לעולמו, אולם, כששקלתי בדבר הגעתי למסקנה שעניין זה ימצא את פתרונו במסגרת הדיון בתביעה הייצוגית שאושרה בהחלטה זו.
עילת התביעה תהיה הפרת חובה חקוקה, והשאלות של עובדה ומשפט המשותפות לקבוצה יהיו אם העירייה עמדה בחובת הנגשת תחנות אוטובוס כמתחייב מתוכנית ההנגשה, אם חברי הקבוצה (ותת הקבוצה) סבלו נזק, ואם כן – מהו ומה היקפו.