מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיצוי נפגעי תאונות דרכים מהקרן הפלסטינית

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2015 בעליון נפסק כדקלמן:

המשיב הגיש תביעה לבית המשפט המחוזי, במסגרתה טען כי הוא זכאי לפצוי מכוח הפלת"ד. מאחר שנתגלעה מחלוקת בשאלה מי נהג במשאית, הוגשה התביעה גם נגד קרנית-קרן לפצוי נפגעי תאונות דרכים, היא המשיבה 2 (להלן: קרנית), ולאחר מכן גם נגד הקרן הפלסטינאית לפצוי נפגעי תאונות דרכים (להלן: הקרן הפלסטינאית, או: הקרן, או: המערערת) – מקבילתה של קרנית בכל הנוגע לתאונות דרכים שארעו בשטחי הרשות הפלשתינאית.
...
השופט ח' מלצר: לפנינו ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו ב-ת"א 1523/97 (כב' השופטת ע' ברון), בגדרו התקבלה תביעתו של המשיב 1 דכאן, ונקבע כי המערערת תשלם למשיב 1 פיצויים בגין נזקים שנגרמו לו בתאונת דרכים לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975 (להלן: הפלת"ד, או החוק).
יתרה מכך, הראיה החדשה שצירופה התבקש על ידי המערערת בענייננו, קרי, תצהיר שנמסר לבית המשפט בעזה, ואשר עשוי להיות לו משקל מכריע בהחלטה בשאלה הנתונה במחלוקת – קשורה קשר מהותי לערכאה מוסמכת ברשות הפלסטינית, ומן הראוי, לפיכך, שבירור הסוגיה כולה ייעשה שם. סוף דבר לנוכח כל האמור לעיל, דומה עלי כי מירב הזיקות של השאלה שנותר להכריע בה, בין השאר לנוכח הנסיבות החדשות שנתגלו, לטענת המערערת – הן לבתי המשפט של הרשות הפלסטינית.
אשר על כן, ובשים לב גם לשיקולים של יעילות דיונית (המתבטאים בעיקר בקושי הניכר בהבאת עדים פלסטינים לשטחי ישראל, קושי אשר הכביד גם על ניהול שלב ההוכחות בבית המשפט המחוזי הנכבד) – אני סבור כי הפורום הנאות לדיון בשאלה האמורה, הוא בית המשפט המוסמך ברשות הפלסטינית.
על רקע כל אלה, אני מצטרף למסקנתו של חברי, השופט ח' מלצר, כי יש לקבל את הערעור בכל הנוגע למחלוקת בין הקרן לבין חברת הביטוח, כך שיתאפשר לצדדים אלה לברר את הסכסוך ביניהם בערכאה הפלסטינית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

ביני לביני, הגישו המבקשת ובתה (המבקשת 2; להלן יחד: התובעות) תביעה לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975, וזאת נגד המשיבים 4-1, שהם, בהתאמה, נהג הרכב אשר פגע במבקשת; חברת ביטוח הרשומה באיו"ש ואשר ביטחה את הרכב הפוגע בעת קרות התאונה (להלן: טרסט); קרנית; ואלסנדוק אל פלסטינאי – הקרן הפלסטינאית לפצוי נפגעי תאונות דרכים (להלן: הקרן הפלסטינאית).
...
לאור המקובץ, וכפי שצוין לעיל, אני סבורה כי מלכתחילה היה מקום להתיר הבאת ראיות לסתור את קביעות הוועדה הרפואית בתחום הנפשי-קוגניטיבי, ולמנות מומחה רפואי אשר יחווה דעתו ביחס למצבה הכולל של המבקשת – הן לפני התאונה והן לאחריה, ולאור הגורמים האפשריים השונים לנכותה בתחום האמור.
חרף האמור, משבאתי לכלל מסקנה כי יש להתיר הבאתן של ראיות לסתור את קביעות המל"ל; משפרופ' בן חור ערך חוות דעת מקיפה באשר למצבה הכולל של המבקשת כיום – חוות דעת שאמורה ממילא להינתן בשים לב לקבלת הבקשה להביא ראיות לסתור; ומשלא מצאתי כי הותרת חוות הדעת תגרום למבקשת עיוות דין, באשר שוכנעתי כי מלוא המסמכים הרפואיים הרלוונטיים עמדו בפני המומחה, הרי שאני סבורה כי בנסיבות המיוחדות והחריגות של המקרה דנן, טעמי יעילות דיונית וחסכון במשאבים, מצדיקים את הותרת חוות הדעת על כנה, תחת קביעות הוועדה הרפואית.
נוכח כל האמור, בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

כפי שנפסק, ההמצאה אינה רק אמצעי להודיע לנתבע על ההליך שהוגש נגדו; "להמצאה גם תכלית נוספת והיא להחיל על הנתבע, באמצעות האקט הפורמלי של ההמצאה, את שיפוטו הפרסונלי של בית המשפט" (ראו 39/89 general electric corp נגד מגדל חברה לביטוח, פ"ד מב (4) 762, 768  (1989); רע"א 9048/07 הרשות הפלסטינאית נ' גולדמן ואח' (מיום 2.5.10); רע"א 661/17 אלמשרק חברה לביטוח בע"מ נגד אלסנדוק (הקרן) אלפלסטיני לפצוי נפגעי תאונות דרכים ואח', (מיום 16.2.17) (להלן- "פרשת אלמשרק")).
...
לאחר עיון בטענות הצדדים מצאתי שיש לדחות את בקשתה של הקרן הפלסטינית, על כל רכיביה.
לסיכום נקודה זו, בהסכם הביניים קיימת הוראה ספציפית לעניין תביעות של אזרחי ישראל נגד נתבעים פלסטינים, המקנה לתובע אזרח ישראל את האפשרות להגיש את תביעתו לבית המשפט בישראל או לבית המשפט הפלסטיני, בהתאם לבחירתו.
החלטתי לגבי מינוי המומחים תינתן בנפרד.
סיכום אשר על כן אני דוחה את טענותיה המקדמיות של הקרן הפלסטינית.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2010 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון] בירושלים ע"א 8194/09 בפני: כבוד הרשם גיא שני המערער: עזבון המנוח ג'סאן יוסף מוסא עזיזה ז"ל נ ג ד המשיבות: 1. קרנית קרן לפצוי נפגעי תאונות דרכים 2. הקרן הפלשתינאית לפצוי נפגעי תאונות דרכים 3. החברה הערבית לביטוח בע"מ ][]צו סיכומי טענות ]מכוח תקנה 448 של תקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, נקבע בזאת הסדר ביחס לדרכי שמיעת העירעור, כמפורט להלן: סיכום טענות 1. הצדדים יגישו את סיכומיהם על הפרשה כולה בכתב. מתכונת הסיכומים 2. הקף הסיכומים של המערער והמשיבות יוגבל ל-8 עמודים, וסיכומי התשובה של המערער ל-2 עמודים. לעניין זה, "עמוד" הוא מיסמך בגודל המכונה A4. הסיכומים יוגשו כך שיהיו קריאים וברורים. הרווח בין השורות בהדפסה לא יפחת מרווח כפול. האותיות יהיו בגופן 12 והמרווח בין האותיות יהיה "רגיל", תוך השארת שוליים ברוחב של שני סנטימטרים לפחות מכל צד. מידות אלה מתייחסות לגופן David. אם בעלי הדין משתמשים בגופן אחר עליהם להתאים את מידותיו לדרישות אלה. 3. תיק המוצגים יוגש במועד שנקבע להגשת סיכומים, בכריכה נפרדת מכתב הסיכומים. כמו כן, יגישו הצדדים, במועד הגשת הסיכומים, רשימת אסמכתות שבדעתם להסתמך עליהם. לא יוגש כרך אסמכתות שעניינו פסקי דין או החלטות של בתי משפט בישראל ובילבד שאלו פורסמו במסגרת פירסום רישמי (פד"י) או שניתן לאתרם במאגרי מידע מסחריים אחרים. אין באמור לעיל כדי למנוע הגשת אסמכתות שאינן נכללות באמור לעיל או הגשה במסגרת נספחים לכתבי בי דין של אסמכתא אחת או מספר מועט של אסמכתות שבעל הדין סבור שיש להן מרכזיות או חשיבות מיוחדת בהליך. 4. בהתאם להוראת תקנה 497ב לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, לא יוגשו סיכומי הטענות של הצדדים, לרבות סיכומי התשובה, באמצעות הפקסימיליה. סדרי הגשת הטענות 5. המערער יגיש את סיכום טענותיו עד יום 25.11.2010. 6. המשיבות יגישו את סיכום טענותיהן עד יום 27.1.2011. משיבים אשר אין להם עניין בהליך או בתוצאותיו, או מבקשים שלא להגיש טיעונים או להישתתף בדיון, יודיעו על כך בכתב עד ליום 16.9.2010, ובהמשך לכך ייקבעו ההסדרים הדיוניים בעיניינם. 7. סיכומי תשובה יוגשו, אם חפץ המערער בכך, עד יום 17.2.2011. 8. חיובי בעלי הדין לפעול על-פי החלטה זו אינם מותלים זה בזה, ומחדל של בעל דין אינו פוטר את בעלי הדין האחרים מהגשת סיכומיהם במועד, אלא אם שינה בית המשפט את המועד שנקבע, על-פי בקשה שהוגשה.
...

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2009 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

הרכב הפוגע לא היה מבוטח והנתבע אף לא התייצב לדיונים בתיק זה; נתבעת 2, קרנית-קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים (להלן: "קרנית"), אשר הוקמה על פי חוק הפיצויים; נתבעת 3, הקרן הפלשתינאית לפצוי נפגעי תאונות דרכים (להלן:"הקרן הפלשתינאית" או "הקרן"); נתבעת 4, החברה הערבית לביטוח בע"מ (להלן: "הנתבעת"), מבטחת השופל אשר מעורבותו בתאונה תידון להלן.
...
נזכיר, כי בית המשפט העליון דחה את הערעור על פסק דין זה. לא מצאתי בעובדות שהובאו לפניי כדי להביא למסקנה שונה.
על יסוד האמור, גם דינה של התביעה נגד הקרן הפלשתינית להידחות.
המורם מן האמור לעיל הוא כי דין התביעה נגד הנתבעים 2-4 להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו