לאור האמור עתרה בזק לחיוב הנתבע בסעדים המפורטים בכתב התביעה, לרבות תשלום דמי שכירות בגין התקופה שלא שולמה (בנכוי סכום הערבות הבנקאית שחולטה), תשלומי חשמל ומים שלא שולמו, פיצוי מוסכם בגין האיחור בפנוי (ולחלופין דמי שימוש ראויים בגין תקופה זו), פצויי קיום (בגין התקופה שעד סוף תקופת הסכם השכירות), וחיוב בגין עלויות השבת מצב המושכר לקדמותו.
הנתבע טען, כי היתנהלות בזק עולה כדי אי התאמה עפ"י חוק השכירות והשאילה.
הנתבע טען כי אילמלא ההטעייה החמורה וחסרת תום הלב של בזק בעיניין זכויותיה בנכס והשימושים המותרים בו – לא היה מתקשר בהסכם השכירות, וכך היו נחסכים כל ההשקעות, תשלום דמי השכירות, אבדן הזמן וכל הנזקים שנגרמו לו.
הנתבע עמד על כך, שעוד בטרם הוגשה תביעת הפינוי, לא החזיק בנכס, אולם התובעת היא זו שסרבה לקבל את החזקה בו. הנתבע הוסיף וטען, כי הנכס לא היה פעיל קודם להשכרתו והיה מוזנח ומופקר כך שעל התובעת לשלם לו דמי שמירה על הנכס.
לאור נתוק הקשר מצד הנתבע, סרובו לשלם את דמי השכירות והמשך הפרות הסכם השכירות, הודיעה בזק לנתבע, ביום 24.8.2015 על ביטול הסכם השכירות ובהמשך (בחודש ינואר 2016) אף הגישה תביעה לפינוי המושכר (תא"ק 23617-01-16), במסגרתה ניתן בהסכמה פסק דין לפינוי (תוך שהנתבע שומר על טענותיו כי כבר פינה את המושכר).
אף לא מצאתי הצדקה לפסוק לטובת התובעת פצויי קיום על דרך של חיוב הנתבע לשלם עד תום תקופת השכירות עפ"י ההסכם.
...
התביעה שכנגד
מן המובא לעיל עולה, כי משמצאתי כי הנתבע לא ביטל את הסכם השכירות חרף הגילוי אודות זכויות בזק במושכר, ומשלא מצאתי ממש בטענותיו כי בזק הטעתה אותו ברכיבים נוספים, מסרה לו מושכר אשר אינו תואם את המוסכם, הפרה את ההסכם עימו או פעלה כלפיו בחוסר תום לב – הרי שדין התביעה שכנגד להידחות.
סוף דבר
ביתר טענות הצדדים לא מצאתי ממש והן נדחות.
התביעה שכנגד נדחית ללא צו נוסף להוצאות.