מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיצוי לרוכש על אי רישום בטאבו

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2017 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

בפני תביעה לפצוי מוסכם בגין הפרת הסכם מכר דירה, על סך 50,000 ש"ח. הצדדים חתמו ביום 11.07.08 על הסכם מכר, לפיו רכשו התובעים מהנתבעת דירה ברחוב החרות 13 בחדרה, הידועה כחלק מחלקה 269 בגוש 10049 בחדרה (להלן: "ההסכם").
לטענתה, כפי שפורט בסעיף 3(א) להסכם, הדירה נמכרה כמות שהיא ("As Is"), לאחר שהרוכשים בדקו את זכויות המוכרת בממכר ואת המצב המשפטי בממכר, תוך ויתור הרוכשים על טענת אי התאמה, ומבלי שהוצהר דבר ביחס לשטח מרפסות הדירה כפי שעולה בבירור מחוזה המכר ומהנספח לו. לטענת הנתבעת, אין מקום לקבל טענה בעל פה כנגד מיסמך בכתב בו לא נזכר דבר אודות שטח המרפסות.
לטענת התובע, צירוף התשריט ביטל את מכירת הנכס "As Is". לשיטת התובעים, די בכך ששטח הדירה הרשום בטבו אינו זהה לשטח המופיע בתשריט כדי לבסס את עילת התביעה.
אני מקבל את עדות הנתבעת כי לא ידעה על אי ההתאמה בין המפורט בתשריט לבין המצב בדירה בפועל.
...
הנתבעת טוענת, כי דין התביעה להידחות משהוגשה בשיהוי רב, למעלה משש שנים וחצי לאחר עסקת המכירה.
עוד אני מקבל את גרסתה לפיה לא יזמה את התשריט, לא ערכה אותו ואף לא הכירה כלל את תוכנו וממילא, לא התכוונה כי צירוף התשריט להסכם יבטל את תניית מכירת הדירה כפי שהיא.
נוכח הוראת סעיף 3(א) להסכם, התובעים ויתרו על כל טענת אי התאמה ואינם יכולים לתבוע פיצויים מוסכמים מכח החוזה על בסיס זה. מעבר לכך, בהתאם לממצאים דלעיל, אני קובע כי הנתבעת לא הפרה את ההסכם הפרה יסודית, ומכאן שממילא לא קמה לתובעים זכות לפיצוי מוסכם ואף מטעם זה דין תביעת התובעים להידחות.
התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

היכולת של רוכש נכס להסתמך על אי-התאמה כפופה להוראות ס' 16-12 לחוק המכר.
הקונה מצהיר כי ראה ובדק את הנכס ואת מצבו ואת זכויות המוכר בו, את הרישום בנסח הטאבו ובחוזה החכירה המצורפים להסכם זה ואת הזכויות הצמודות לנכס ומצא אותו מתאים למטרותיו, ועל כן, בכפוף לנכונות הצהרות המוכר בהסכם זה, הוא רוכש את הנכס AS-IS והוא מוותר על כל טענות ומענות בנוגע לאלה, למעט פגם/מום נסתר שהיה ידוע למוכר ולא גילה אודותיו לקונה.
הלכה היא כי לבית המשפט נתונה הסמכות להתערב בסכום הפצוי המוסכם שנקבע בין הצדדים (ראו רע"א 1292/13 אנזל שוורצמן נ' שמואל עופר (פורסם במאגרים, 29.05.2013)).
...
משעה שחוות דעתו של מר רוזן לא נסתרה ובהיעדר חוות דעת אחרת, אזי גם טענות הנתבעים במישור זה דינן להידחות.
על כן, המסקנה היא כי עלה בידי התובעים להוכיח קיומם של ליקויי הרטיבות הנטענים בנכס ועלה בידם להוכיח כי מדובר בליקויים שהיו בנכס עובר לרכישתו על ידם.
על בסיס מכלול הנימוקים דלעיל, המסקנה היא כי התובעים עמדו בנטל הראיה להוכיח כי לא קיבלו מידע בנוגע לבעיות הרטיבות הנדונות ואילו הנתבעים אמנם ידעו על עומק הבעיות בזמן אמת ולכאורה ניסו לטפל בהן, ללא הצלחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לעניין שטחי המעברים, טען ב"כ הרוכשת של המרכז המסחרי במכתבו מ- 7.9.10 [נספח 12 לתצהירי הנתבעת 1 ] : "בכל הנוגע לשטח שסומן רמ"א [בהתאם להעתקו האחרון של התשריט ...] הרי שנקבע בין הצדדים [בין הנתבעים 1-4 לבין חב' זמרת - י.ג.] כי השטח הנ"ל יירשם בבעלות מרשתי ובכפוף לזיקת הנאה, ולא כרכוש משותף בכפוף לזיקת הנאה ". על השטחים הנ"ל היתה רשומה במירשם המקרקעין נכון ל-14.4.05 זיקת הנאה לטובת הציבור לצורך זכות מעבר להולכי רגל .
התובע 6 העיד בחקירתו:"אני את המפתח של הדירה קבלתי בשנת 2000 " [עמ' 25 שורות 7-8]; " לא די שאני לא ישן בלילות בגלל הדאגה מה יהיה עם הרישום של הדירה, שלא על כל הפניות שלי קבלתי היתייחסות מעורכי הדין של אלרם, שיחות טלפוניות שערכתי לא נענו" [עמ' 19, שורות 23-24];" אני היום בן 77 ואם אני אומר שאני מוטרד מהעניין הזה של אי רישום בטבו..." [עמ' 20 שורות 29-30] .
בסעיף 9 לכתב ההיתחייבות של הנתבעים 1-4 שניתן לתובעים נקבע: "על הפרת כתב התחייבות זה יחולו הוראות חוק החוזים [תרופות בשל הפרת חוזה] התשל"א -1970 ". סעיף 13 לחוק החוזים [תרופות] מורה:" גרמה הפרת החוזה נזק שאינו נזק ממון, רשאי בית המשפט לפסוק פיצויים בעד נזק זה בשיעור שייראה לו בנסיבות העניין ". עוגמת נפש כתוצאה מאיחור של שנים רבות ברשום הזכויות ע"ש הרוכשים הנו נזק לא ממוני, שניגרם עקב הפרת החוזה, והנו בר פיצוי על פי חוק החוזים [ תרופות בשל הפרת חוזה].
...
הנני מחייב את הנתבעים 1-4 ביחד ולחוד לשלם לתובעים 2-3 פיצוי בגין עוגמת נפש בסך 30,000 ₪ צמוד למדד ונושא ריבית מיום הפסק ועד התשלום בפועל.
הנני מחייב את הנתבעים 1-4 ביחד ולחוד לשלם לתובעים 4-5 פיצוי בגין עוגמת נפש בסך 30,000 ₪ צמוד למדד ונושא ריבית מיום הפסק ועד התשלום בפועל.
הנני מחייב את הנתבעים 1-4 ביחד ולחוד לשלם לתובעים 6-7 פיצוי בגין עוגמת נפש בסך 30,000 ₪ צמוד למדד ונושא ריבית מיום הפסק ועד התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נטען כי אי רישום הדירות בטבו, מהוה הפרת הסכם ע"י הנתבעת בין במפורש או מכללא, ועל כן על הנתבעת לפצות את התובעים בגין הפרה זו. נטען כי אי רישום הדירה , גרם לתובעים לפגיעה כלכלית, העידר יכולת או קושי במכירת הדירות , טירדה ואי נוחות כתוצאה מעיכוב שאינו סביר בבצוע רישום הדירות.
האם הוכח נזק: בענין הר נשגב נקבע, לעניין הנטל המוטל על הרוכשים, בהקשר זה: "בשולי הדברים, ולמען הסר ספק, יוער כי ככל שהרוכשים יגישו בעתיד תביעה כספית לפצוי בגין הנזקים שנגרמו להם לטענתם מהעיכוב ברשום, הרי שהנטל להוכיח כי אכן נגרמו נזקים ומהו הקפם, יוטל על כתפי הרוכשים, ומובן כי לחברה שמורות כל טענותיה בענין זה." לא ראיתי כי בעניינינו, וכאשר אין המדובר בשאלה של בחינת זמן סביר של עיכוב מחד, ומאידך הרישום טופל לאורך ציר הזמן ובצורה רצופה ממועד המסירה ועד לסיומו, והושלם במהלך ההליך, לקבוע שיחול כאן חריג לכלל בדבר הנטל האמור.
...
האם מדובר בהפרה יסודית: אני מקבל את טענת הנתבעת, כי בענייננו אין מדובר בהפרה יסודית של הסכמי המכר, ראשית מן הטעם שלמעט בנספח השינויים שנערך עם התובעים 1-2 (ה"ה אלקובי), בכל חוזי המכר עם שאר התובעים לא נקבע לענין הרישום, שמדובר בתניה יסודית, או שהפרתה תהווה הפרה יסודית.
יש לדחות את טענת התובעים בענין, גם מן הטעם שלגופו, ולאחר עיון בכלל החומר ובהתנהלות הצדדים בהקשר לרישום, לא ראיתי לקבוע כי מדובר בהפרה בוטה או יסודית, אלא מדובר לכל היותר בהפרה רגילה, שתוקנה במהלך ההליך, וכאשר הנתבעת מלכתחילה פועלת בענין ואינה מזניחה אותו, הגם שאיני מקבל טענתה שפטורה בנסיבות, היה ויוכח נזק, עקב נסיבות שאינן בשליטתה ותלויות בגורמי הרישום וכיו"ב, לענין זה אציין שמדובר בסיכון שנטלה הנתבעת על עצמה, עת נקבע בהסכמי המכר מועד מוגדר ומסויים לטעמי, וללא סייגים בעת עריכתו, לענין תנאי מתלה או אחר, בקשר להתנהלות של רשות או גורם רישומי כזה או אחר, המעורב בענין.
הטענות הפרטניות: נוכח קביעתי לעיל, לפיה לא הוכח נזק על ידי מי מן התובעים, מתייתר הצורך לדון בהקשר זה, יחד עם זאת ולמעלה מן הצורך, אציין כי אני סבור בהקשרים אלה כדלקמן: אני סבור כי מן החומר שבפני לא נסתרה היריבות המשפטית שבין התובעים 7-8 (ה"ה פרי), הגם שמכרו דירתם לאחר, ורשאים לשייר בידם זכות התביעה בענין כלפי הנתבעת.
לענין מיצוי העילה הנטען, ובקשר לתובעים 1-4, אומר כי מדובר בענין שלכאורה דיוני, יחד עם זאת אני סבור שיש לקבל, אם כי בדוחק, את עמדת הנתבעת בענין זה, ובקשר לתובעים 1-4 (ה"ה אלקובי ואביב), לא נסתר שתובעים אלו ניהלו הליך קודם בגין החוזה נשוא הדיון כאן וטענות להפרתו, אמנם, בהקשר של ליקויים, ושניתן בכל אחד מהם פסק דין, או הושגה פשרה, ולא התבקש או ניתן צו המתיר פיצול סעדים, וכאשר מדובר לטעמי באותה מערכת חוזית.
סוף דבר: נוכח כל האמור והגם שנקבע, שמדובר בהפרת הסכם, שאינה יסודית, ובהעדר הוכחת נזק כלשהו שנגרם למי מן התובעים, אני מחליט לדחות את תביעת כל התובעים שבפני, ובנסיבות הענין, משנקבע שהיתה הפרה מחד, ומאידך לא הוכח נזק, ולרבות נוכח ההסכמה הדיונית, שחסכה זמן והוצאות, אני מחליט שכל צד ישא בהוצאותיו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2007 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

הסכם הרכישה אינו קובע פיצוי מוסכם בגין אי רישום הזכויות.
עוד העיד התובע 1: " ש: אתה אומר שאתה היית מגיע 3 פעמים לארץ וזה עלה לך 4,000 $ כל פעם. זה קשור לאי רישום הדירה? ת: זה לא קשור לעובדה שזה לא רשום בטבו, זה קשור שאני נאלץ לבוא כי קניתי דירה במלון דירות ונאלצתי לבוא כדי לטפל בדירה ולשלם את התשלומים". (עמ' 23 לפרוטוקול).
התובעים טוענים כי רכשו דירה בגודל של 84 מ"ר כאשר בפועל הדירה שנמסרה להם הנה בגודל של 65.7 מ"ר. לכתב התביעה צרפו התובעים פרוספקט שהוצג להם, לטענתם, על ידי הנתבעות המתאר את הדירה שנרכשה על ידם.
...
לאור האמור לעיל, בת.א. 3216/02 הנני מחייבת את הנתבעות לשלם יחד ולחוד לתובעים סך של 10,000 ₪ תוך 30 יום מהיום ובנסיבות העניין-אין צו להוצאות.
בת.א. 1082/05 הנני מחייבת את הנתבעים לשלם לחברות הניהול, התובעות בת.א. 1082/05, יחד ולחוד תוך 30 יום מהיום סך של 67,929 ₪ (שהינם שווה ערך ל-16,560 $), בצירוף מע"מ כדין ובצרוף הפרישי הצמדה וריבית מהיום ועד התשלום המלא בפועל.
כמו כן ישלמו הנתבעים לחברות הניהול הוצאות משפט בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מיום הוצאתן ועד התשלום המלא בפועל וכן שכר טרחת עורך דין בסך 7,000 ₪ בצירוף מע"מ כדין ובצירוף הפרשי הצמדה וריבית מהיום ועד התשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו