בין התובעים ובין הנתבע היתגלע סיכסוך שכנים, שהביא לפתיחתם של מספר הליכים משפטיים, ובהם הליך זה.
ביום 18/11/20, לפני הגשת התביעה בתיק שלפניי, הנתבע הגיש נגד התובעים תביעה לצוו מניעה קבוע, לצוו עשה ולפצוי כספי בסך של 50,000 ₪.
נכתב שהתובעים מסרבים למסור לנתבע ולשאר הדיירים בבניין דין וחשבון ומסמכים רלוואנטיים לגבי פעילותו הכספית של הועד.
בדו"ח 2018 נכתב "עו"ד תביעת חברת מעליות", וטענת התובעים כי לא נשכרו שירותיו של עו"ד מלמדת על אי הסדרים במסמכי הועד.
בתצהירו הוא טען שלא יעלה על הדעת שמשרד עורכי דין יקבל תשלום ולא ינפיק חשבונית מס כדין, ושכנראה מדובר במשרד עורכי הדין שבו התובע עבד, כך שהדבר הגביר אצלו את החשד שהכספים לא שולמו באמת (ס' 42 לתצהיר).
התובע היתנהל מול חלק מהספקים של ועד הבית על בסיס של תשלומים במזומן, ומבלי שהתקבלו אצלו חשבוניות מס וקבלות כדין.
פרק ג' - הגנת אמת הפירסום
בסעיף 14 לחוק נקבע כך:
"במשפט פלילי או אזרחי בשל לשון הרע תהא זאת הגנה טובה שהדבר שפורסם היה אמת והיה בפירסום ענין צבורי; הגנה זו לא תשלל בשל כך בלבד שלא הוכחה אמתותו של פרט לוואי שאין בו פגיעה של ממש".
בתמצית, תלונת הנתבע למישטרה ייחסה לתובעים עבירות פליליות של ממש, ובהן קבלת דבר במירמה, גניבה, גניבה ידי מורשה, מירמה והפרת אמונים ועבירות מס. זאת על רקע סירובם לאפשר עיון במסמכי ועד הבית ולברר טענות לאי סדרים כספיים.
אף אין בה כדי לגבש את יסודות שלל העוולות בפקודת הנזיקין שאליהן מפנה כתב התביעה שכנגד דוגמאת הפרת חובה חקוקה, נגישה, רשלנות, תרמית, שקר מפגיע, מיטרד ליחיד או כלשון התביעה שכנגד עצמה (בסעיף 8) "כל עוולה בנגוד לפקודת הנזיקין ו/או לכל דין וכן הוצאת לשון הרע בנגוד לחוק איסור לשון הרע תשכ"ה - 1965".
טענות התביעה שכנגד, על בסיס מכתבי ההתראה ששלח עו"ד גלר בשם התובעים אל הנתבע ואל בא כוחו, נדחות מכל וכל.
...
התביעה שכנגד בהקשר זה נדחית.
הנתבע לא הוכיח לפניי את החשדות בתלונה, אשר ייחסו לתובעים מעילה בכספי ועד הבית, ומכאן שטענתו להגנת "אמת הפרסום" מכוח סעיף 14 לחוק נדחית.
התביעה שכנגד הוגשה ללא בסיס של ממש והיא נדחית.