בסוף חודש ספטמבר 2017 נודע לקבלן, כי המזמין משלים את עבודות הטיח, האיטום והריצוף בדירה ע"י קבלן אחר, או אז הוא נקט נגדו בהליך הקודם למתן סעד זמני דחוף לעצירת המשך העבודות.
לגירסתו, הוא לא נותר חייב מאומה לקבלן על פי ההסכם הפאושלי, וכל העבודות הנוספות לכאורה שצוינו בכתב התביעה כלולות בהסכם זה. עוד ובנוסף, נטען ע"י המזמין כי הקבלן עצמו הוא זה שחב כספית למזמין עקב איחור במסירת בית המגורים, ועל פי לשון ההסכם עליו לשלם פיצויים מוסכמים כקבוע בהסכם, וכן לפצות בגין ליקויי הבנייה.
לכל השלבים שבאו לאחר מכן, המפורטים בסעיפים 20 י"ג - י"ז להסכם, והם סיום עבודות הריצוף והחיפוי, סיום עבודות צבע והחלקות יד שנייה, התקנת כלים סניטריים ועבודות חשמל, סיום טיח צבעוני ואטומים של הגג, וסיום כל עבודות הבניה ומסירה, נמצאה היתייחסות בחוות דעתו של מומחה ביהמ"ש, כאשר בחלק מאותן עבודות כגון הריצוף, הטיח, הצבע, התקנת הכלים הסניטריים, אף נימצאו ליקויים וצורך בהשלמות.
משהוכח לפניי כי העבודות הנוספות שהוכחשו כאמור בתוקף ע"י המזמין, אכן בוצעו, דבר שהוברר רק בחקירתו הנגדית של המזמין בשלב שמיעת הראיות בתיק, משנדחק הוא להודות באמור, לאחר שכבר נבחנו הטענות והעבודות בשטח ע"י מומחה ביהמ"ש, הרי לא ניתן לראות בהפסקת הבניה ע"י הקבלן טרם השלמתה, בשל אי תשלום התמורה עבור העבודות הנוספות, ובצידה הפניה לבית המשפט בהליך משפטי של סעד זמני דחוף למניעת השלמת הבניה ע"י קבלן אחר, כהפרה יסודית של ההסכם המזכה את המזמין בפצוי מוסכם.
מנגד, טען הקבלן כי בחודש 8/2017 הוא הפסיק את העבודות בשלב הטיח, הריצוף (שלב סופי), וזאת עקב אי תשלום המזמין עבור תוספות ושינויים אשר בוצעו לבקשתו, ושלא היו כלולים בתוכניות ובכתב הכמויות.
...
לאור האמור, מקום שתרם המזמין בהתנהגותו תרומה משמעותית לעוגמת הנפש הנטענת על ידו, אין מקום לפסוק עבורו פיצוי בגין כך. ומשכך, אני דוחה את התביעה ברכיב זה.
סיכום ותוצאה
התביעה העיקרית מתקבלת במלואה.
בנוסף, ישלם הנתבע לתובעת שכ"ט עו"ד בסך כולל של 65,000 ₪, וכן הוצאות משפט הכוללות החזר בגין חוות דעת המומחה מטעמו ומומחה בית המשפט והחזר אגרות משפט ששולמו בגין התביעה העיקרית.
בנוסף תשלם הנתבעת שכנגד לתובע שכנגד שכ"ט עו"ד בסך כולל של 25,000 ₪, וכן הוצאות משפט הכוללות החזר בגין חוות דעת המומחה מטעמו וחוות דעת המומחה מטעם בית המשפט, וכן החזר אגרות בתביעה שכנגד באופן יחסי, זאת בהתחשב בסכום התביעה שהתקבל לעומת סכום התביעה שהוגש.