כמו כן, עותר התובע לקבל "פיצוי לדוגמא" בגין אי אספקת מזון ומשקאות, סרוב לספק אמצעי תיקשורת לשוחח עם בני ביתו, הפרת חובת גילוי ויידוע, ואי מתן הפצוי בתוך 45 יום מיום הגשת התלונה בכתב, על פי סעיפים 3(א)(4), 6(א)(1) ו- 14 לחוק, בסך של 6,000 ₪.
באשר לפצוי כספי כאמור בתוספת הראשונה, התובע טוען, כי הוא זכאי לקבל פיצוי סטאטוטורי בהתאם להוראות סעיף 6(א)(3) לחוק, ה"קובע כי "נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שבוטלה, יהיה זכאי לקבל ממפעיל טיסה או מהמארגן פיצוי כספי כאמור בתוספת הראשונה". מנגד, טוענת הנתבעת כי אין לחייבה בתשלום הפצוי הכספי מאחר ובנסיבות העניין חל החריג המנוי בסעיף 6(ה)(1) לחוק, לפיו נוסע שטיסתו בוטלה לא יהיה זכאי לפצוי כספי כאמור בתוספת הראשונה אם מפעיל הטיסה או המארגן הוכיח כי " הטיסה בוטלה בשל נסיבות מיוחדות שלא היו בשליטתו, וגם אם היה עושה כל אשר ביכולתו- לא היה יכול למנוע את ביטולה בשל אותן נסיבות".
הנטל להוכחת התקיימותו של החריג המנוי בסעיף 6(ה)(1) לחוק מוטל על כתפיה של הנתבעת.
לא מצאתי כל ממש בטענת התובע כי נימנעה ממנו ההטבה המנויה בסעיף 6(א)(1) לחוק שעניינה: "שירותי סיוע". כאמור בחוק: " נוסע שהונפק לו כרטיס טיסה לטיסה שבוטלה, יהיה זכאי לקבל ממפעיל טיסה או מהמארגן הטבות אלה: (1) שירותי סיוע;...".
כך, אינני סבור שיש לקבל את גרסת התובע לפיה, בנמל התעופה בן גוריון לא קיבל כלל מזון ומשקאות, ואילו במוסקבה קיבל שובר זניח אשר הספיק לו לשתייה בלבד, כאשר בטיסה החלופית לא סופק מזון כשר כלל.
...
במקרה דנן, לא די בכך שהתובע לא עמד בנטל המוטל עליו להציג ראיות ואסמכתאות לבית המשפט ולנתבעת, התובע אף הודה, כי התובע קיבל פיצוי בגין העיכוב בקבלת הכבודה מאת חברת 'דלתא' , ובנסיבות אלה דרישתו לפיצוי נוסף מן הנתבעת נדחית.
מכל המקובץ, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע סך של 3,120 ₪ תוך 30 יום.
במקרה דנן, בהתחשב בפער העצום בין גובה התביעה לבין הסכום שאושר בסופו של דבר, אני סבור כי ראוי הדבר שכל צד יישא בהוצאותיו.