הבקשה הוגשה ביום 27.1.2016, לאחר שהתברר כי הפצוי שהוצע על ידי בית המשפט "נבלע" בתגמולי המוסד לביטוח לאומי, ועל מנת שלא לקפח את המבקשת שהתביעה בעיניינה מנוהלת על פי החוק, בעוד שהתאונה הנוספת נדונה שלא על פי החוק.
בנוסף, התובע תיאר כי לאחר התאונה השנייה בעודו בטיפול נמרץ הודיעו לו שאחותו נפטרה מסרטן ומספר ימים אחרי זה הודיעו לו שבנו נורה בשוגג על ידי בדוואי עקב טעות בזיהוי, ומידע זה לא הובא בפני הועדה (מיסמך מיום 7.6.11).
במסגרת מינוי המומחה מטעם בית המשפט הוא נידרש להבדיל בין התאונה הראשונה המבוטחת תחת הנתבעת 1, בשל קיומה של קביעה על פי הדין, ולהתייחס רק לתאונה השנייה, המבוטחת על ידי המשיבה 3.
...
התוצאה היא שהערעור מתקבל.
יש לשים לב לכך שלמרות שהוועדה נערכה ביום 18.5.11, כשלושה שבועות לאחר התאונה השנייה, שבעטיה נגרמו לתובע נזקים משמעותיים, כפי שקבע מומחה במינוי בית המשפט בתחום האורתופדיה, ולמרות שהתובע הופיע לדיון זה בפני הוועדה כשהוא על כסא גלגלים בעטיה, ואף הודיע לנציגיה על התאונה השנייה, ובדיקת הפסיכיאטר מיום 3.5.11 עמדה בפניה, אין כל התייחסות בהחלטת הוועדה לגבי השלכותיה האפשרויות של התאונה השנייה על מצבו הנפשי של התובע, במועד בדיקתו, וקביעת נכותו על ידה, וסבורני שניתן לראות בכך טעם נוסף להתיר הבאתן של ראיות לסתור את קביעת הוועדה בעניין זה.
בעניין שנדון ב-ת"א (מחוזי ב"ש) 31652-04-11 הפניקס חברה לביטוח בע"מ נ' אזיזוב סבטלנה (18.10.2012), נקבע כי העדר התייחסות של ממש לתיעוד הרפואי הרלבנטי של הנפגע, או העדר הנמקה מספקת בהחלטת הוועדה, יכול להוות טעם למתן היתר להביא ראיות לסתור.
התוצאה היא שהבקשה להבאת ראיות לסתור מתקבלת, ובשים לב לתיעוד שהוצג בפניי, יש מקום למנות רופא פסיכיאטר על ידי בית המשפט לצורך בחינת מצבו הנפשי של התובע בגין התאונה הראשונה.