זאת, בשונה מרכיבי הפצוי בגין "זכויותיו האישיות" של פושט הרגל, אשר אינן מהוות "נכס", ואלה ייוותרו בידי ניזוק פושט הרגל ולא ייכנסו לקופת הכנוס, ובכלל זה – עזרת צד ג' והוצאות רפואיות בעבר ובעתיד.
חרף האמור, ומשאין חולק כי התובעת זכאית לפצוי בגין הוצאות קבורה ומצבה, סבורני כי ראוי להעמיד את הפצוי בגין הוצאות קבורה ומצבה בלבד, על דרך האומדנא, על סך כולל של 15,000 ₪.
עדות יחידה זו מוקשת על רקע מצבו הרפואי של המנוח כעולה מהמסמכים הרפואיים ומתיק השקום במוסד לביטוח לאומי, שם צוין כי המנוח "אינו משולב במסגרת תעסוקתית, רוב היום נמצא בביתו או אצל בני מישפחה, הוא אינו מעסיק את עצמו בפעילויות כלשהן בתוך הבית". עדותה של התובעת אף אינה מתיישבת עם עדותו של עד התביעה מר חיים חזון אשר על פי עדותו היה חבר קרוב של המנוח בשנים 2002-2003 וציין בחקירתו הנגדית כי המנוח לא עסק בעבודות משק הבית, ולכל היותר ביצע מעת לעת משלוח של בלונים (פרוטוקול הדיון עמ' 34).
בהנתן האמור, ומשהבאתי בחשבון גם את טענת התובעת כי מענק הפטירה המוגדל נובע מכוח זכאותו של המנוח לקיצבה בחייו ויכול והיה משתלם לתובעת בכל מקרה במועד פטירת המנוח גם בלא קשר לתאונה, ומנגד אין לשלול את האפשרות כי בנסיבות אחרות, אם חלילה הייתה התובעת הולכת לעולמה לפני המנוח, כי אז לא הייתה זוכה למענק כלל, סבורני כי יש בכל האמור כדי להצדיק ניכוי של חלק מהמענק מתוך הפצוי, המבטא את האצת קבלתו.
...
לאור כל האמור, ובהביאי בחשבון את נכונות הנתבעת לפצות את התובעת בראש נזק זה בסך של 25,000 ₪ בגין העזרה שהמנוח הושיט לתובעת במשלוח בלונים, סבורני כי יש להעמיד את הפיצוי בראש נזק זה על סך של 50,000 ₪.
סך נזקיה של התובעת כיורשת וכתלויה
יוצא אפוא כי סך נזקיה של התובעת כיורשת וכתלויה הוא כדלקמן:
א. אובדן הכנסה בשנים האבודות 1,076,342 ₪
ב. כאב וסבל 46,000 ₪
ג. הוצאות קבורה ומצבה 15,000 ₪
אובדן שירותי בן זוג 50,000 ₪
סך כל הנזקים מגיע כדי 1,187,342 ₪
ניכויי המוסד לביטוח לאומי
הלכה פסוקה היא כי יש לנכות מכל פיצוי הנפסק לניזוק, כל טובת הנאה שהוא קיבל או זכאי לקבל בגין האירוע המזיק.
בהינתן האמור, ומשהבאתי בחשבון גם את טענת התובעת כי מענק הפטירה המוגדל נובע מכוח זכאותו של המנוח לקצבה בחייו ויכול והיה משתלם לתובעת בכל מקרה במועד פטירת המנוח גם בלא קשר לתאונה, ומנגד אין לשלול את האפשרות כי בנסיבות אחרות, אם חלילה הייתה התובעת הולכת לעולמה לפני המנוח, כי אז לא הייתה זוכה למענק כלל, סבורני כי יש בכל האמור כדי להצדיק ניכוי של חלק מהמענק מתוך הפיצוי, המבטא את האצת קבלתו.