מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיצוי בגין שבר בקרסול עקב נפילה במדרגות

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עסקינן בתביעה לפצוי בגין נזק גוף שניגרם לתובע עקב תאונה מיום 7.5.13, עת החליק כנטען במורד מדרגות במהלך ארוע שהתקיים באולם הנתבעת 1, אליו הוזמן.
התובע טוען, כי החליק עקב מספר ליקויים הקיימים במדריגות המובילות לאולם האירועים: המדריגות חלקות; על גבי המדריגות היה ליכלוך או רטיבות; על גבי המדריגות לא היו אמצעים למניעת החלקה כנדרש בחוק; לא היה מאחז יד באמצע המדריגות הרחבות ולפיכך, לא הצליח לבלום את הנפילה ולמנוע את הנזק.
בכתב התביעה נטען כי "ביום 7.5.13 בערב, נפגע התובע כבן 37 ביום הארוע באולם האירועים של הנתבעת 1, בעת שיצא לעשן ותוך כדי נפל במדרגה חלקה שהובילה למחוץ לאולם, וכתוצאה מכך ניפצע ושבר את קרסול ימין...". בתצהירו חזר התובע על הגרסה המצוינת בכתב התביעה והוסיף: "המדריגות בהן הלכתי היו חלקות, ככל הנראה בגלל שנשפך עליהן משהו ולא נוקה ואף צורת וגודל המדריגות לא אפשרו לי להחזיק במעקה ולבלום את הנפילה, מאחר ורוחב המדריגות רחב מאוד והמעקות נמצאים רק בצדדיהן, והם רחוקים מאוד זה מזה, כך שבנפילתי לא היה לי במה לתמוך ולפחית את הנזק של הנפילה". "פסים למניעת החלקה לא היו, למעשה, ומהתמונות ניתן לראות שמדובר רק בפסים דקורטיביים לעיצוב וזה אפילו ל יכול במעט את ההחלקה. עובדה שזה לא מנע את ההחלקה במקרה שלי" (סעיף 6 לתצהיר).
...
לא שוכנעתי, כי במקרה זה קיומו של מעקה כאמור, היה משנה את אופן קרות התאונה או מביא למניעתה.
לאור הראיות שהובאו, אני סבורה כי ענייננו משתייך לקבוצת הנפילות "הרגילות", המהווה סיכון רגיל במרחב הפרטי והציבורי.
סיכום בהעדר הוכחה כי עסקינן בסיכון בלתי רגיל, ובהעדר הוכחת רשלנות - התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

התובעת, ילידת 1966, הגישה תביעה זו לפצוי כספי בגין נזק גוף שניגרם לה ביום 31.8.09, בעת שהחליקה במדריגות בבניין ברחוב המשחררים 102 בבאר שבע (להלן: "הבניין"), על פי פקודת הנזיקין (נוסח חדש), כנגד הנתבעות: חברה למתן שירותי ניקיון, שהייתה אחראית על הניקיון בבניין (להלן: "ניצנים"), וכנגד המבטחת הראל חברה לביטוח בע"מ. הצדדים חלוקים הן באשר לקרות התאונה, והן באשר לגובה הנזק.
התובעת החלימה כדבעי מארוע הטרומבוזיס עקב השבר בקרסול וקיבוע השבר בגבס, אולם היא חשופה להישנות של המחלה.
התובעת בתצהירה באשר לנזק, ציינה כי עקב הנפילה במדריגות אובחן אצלה שבר בקרסול רגל שמאל, הרגל גובסה, והיא קיבלה זריקה בבטן.
...
הכרעה באשר לחבות הדבר מעיד על עצמו התובעת טוענת כי באשר להכרעה בעניין החבות, יש מקום לסמוך על הוראות סעיף 41 לפקודת הנזיקין (נוסח חדש), המעביר את נטל הראיה כאשר "הדבר מעיד על עצמו". סעיף 41 קובע כי אם הוכח שלתובע לא הייתה ידיעה, או לא הייתה לו יכולת לדעת מה היו הנסיבות שגרמו לתאונה, ואם הנזק נגרם על ידי נכס שלנתבע הייתה שליטה מלאה עליו, ואירוע התאונה מתיישב יותר עם המסקנה שהנתבע לא נקט זהירות סבירה – עובר נטל הראיה לנתבע להוכיח כי לא הייתה התרשלות.
בנסיבות אלו, לא נראה לי כי יש מקום להפעיל את העברת נטל הרשלנות הקבועה בסעיף 41 לפקודת הנזיקין, שכן התנאים הקבועים להחלת החזקה אינם מתקיימים.
לאחר ששמעתי את כל העדויות, נראה לי כי בנסיבות העניין, יש לפצות את התובעת בפיצוי גלובאלי בגין הסיכון להחמרה בעתיד שיפגע בכושר השתכרותה, בסכום של 24,000 ₪.
לאחר שאני מביא בחשבון את כלל הראיות שהובאו בפניי, נראה לי כי יש מקום לפיצוי התובעת, בגין עזרה וניידות לעבר ולעתיד בסכום כולל של 12,000 ₪.
נוכח כל האמור לעיל, ישלמו הנתבעות לתובעת סכום של 90,000 ₪, בצירוף שכר טרחה בשיעור כולל של 21,240 ₪, והשבת אגרה משוערכת למועד התשלום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עניינה של תביעה זו בנזקי גוף שנגרמו לתובעת, לאחר שלטענתה נפלה עקב מדרגות תקולות הנמצאות בשטח הנתבעים 1 ו-2, ואשר ניבנו על ידי או ביוזמת הנתבע-3.
התובעת צירפה חוות דעת לפיה נגרמו לה 20% נכות בשל השברים בקרסול ובכף הרגל.
כמפורט כבר לעיל, עיקר הטענה באשר לחוסר מהימנות גרסת התובעת, מופנית אגב התעוד הרפואי כאשר בתעודת השיחרור מבית החולים תועד – "לדבריה ביום פנייתה סובבה את כף רגל שמאל. מציינת נפיחות כאבים וקושי בדריכה". אצל רופא הקהילה בתאריך 4/7/17 תועד: "נפלה ברחוב על שבר בכף רגל...". אצל רופא אחר בקהילה בתאריך 21/11/17, תועד: "לדבריה בתאריך 22 במאי 2017 נפילה במדריגות, חבלה בכף הרגל, מתארת שברים טופלה באופן שמרני...". התובעת פנתה לביטוח לאומי בבקשה לקבלת דמי תאונה שם תיארה: "במהלך ירידה במדריגות ברחוב מעדתי ונחבלתי". התובעת התבקשה להסביר גרסאות אלה והעידה שלמיטב זכרונה אמרה בבית החולים שנפלה במדריגות, ומכל מקום כאשר הגיעה לבית החולים הבעיה הרפואית נראתה לה חשובה, ויכול גם להיות שמתוך הלחץ והכאב לא אמרה.
בהנתן הראיות שהובאו, ניתן לקבוע בהסתמך על כלל הראיות שהובאו ובכלל זה הודאת בעל דין של נציגי וועד הבית בנוגע לאחריותם לגרם המדריגות ושיפוצו, שהוכח באמת מידה של מאזן הסתברויות שגרם המדריגות נמצא בשטח ובאחריות הבניין בו מתגוררים דיירי וועד הבית, אשר גם שיפצו אותו בפועל.
...
משכך הפיצוי עומד על – 218,717 ₪ אחר כל האמור לעיל, ישלמו הנתבעים 1 ו-2 לתובעת סך של 218,717 ₪ בצירוף אגרה כפי ששולמה, בצירוף הוצאות שהוציאה בגין חוות דעת המומחה מטעמה ומטעם בית המשפט (למעט חוות דעת מומחה בטיחות).
5129371התביעה נגד הנתבע 3 נדחית.
ההודעה לצד רביעי שהוגשה נגדו נדחית אף היא.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2013 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

התובעת, ילידת 25.11.1973, עותרת לחייב את הנתבעים לפצותה בגין נזקיה, מחמת תאונה מיום 11.2.2006, עת נפלה במדריגות הבית המשותף בו מתגוררים הוריה.
התאונה התרחשה, לדבריה, מחמת ליקוי מבני במדריגות, ובנסיבות כדלקמן (ס' 6-3 לתצהירה): "ביום 11.2.06 בשעות הערב, עם תום ביקורי בדירת הוריי, בקומה הרביעית, שברחוב חומה ומגדל 33 בחולון... יצאתי אל חדר המדריגות והתחלתי לרדת במדריגות. עם סיום ירידתי במדרגה השניה, שבין קומה ד' לקומה ג' בבנין, החלקתי לכל אורך מידרון המדריגות. כתוצאה מההחלקה, נחבלתי בגבי ונפגעתי קשות ברגל ימין ונגרם לי שבר. במועד התאונה, נערך בבנין שפוץ לצורך התקנת מעלית בתוך פיר מעלית חדש. לצורך השפוץ ובמסגרתו בוצעו שינויים בחדר המדריגות, ובין היתר, שונו מהלכי המדריגות בבנין ע"י הריסת קיימים ובניית חדשים. במועד התאונה, המדריגות היו מכוסות באבק מהשיפוץ שנערך בבנין, המדריגות לא היו רחבות דיו כדי לאפשר הליכה בטוחה, ולא הותקנו בסמוך אליהם כל מעקה או מתקן אחיזה כלשהוא... במהלך הירידה במדריגות, בין המדרגה השניה לשלישית (בסיבוב) החלקתי בשל היות המדרגה צרה ונפלתי על גבי תוך שאני מחליקה לכל אורך גרם המדריגות... בנוסף גם לא היה מעקה בסיבוב ולא היו פסים למניעת החלקה". התביעה מופנית כנגד מר אברהם לוגסי – כקבלן מבצע; כנגד הועדה המקומית לתיכנון ובניה חולון – בטענה שהתרשלה בפקוח על הבניה ובהוצאת תעודת גמר; וכנגד מר נועם בן-חורין – בכובעו כמפקח עליון.
ד"ר קובי לידור מטעם הנתבעים הסכים כי התובעת סובלת מנכות בשיעור 10% בגין השבר בקרסול הימני.
...
אני דוחה את דרישתה לפיצוי בגין הפסדי פנסיה, בהעדר הוכחה.
התוצאה היא שאני מקבלת את התביעה בחלקה כמפורט לעיל.
הנתבעים ישלמו לתובעת את סכום הפיצויים כנפסק לעיל, לפי אחריותם היחסית, ובנוסף הוצאות משפט: אגרה, שכ"ט מומחים, וכן שכ"ט עו"ד בשיעור 23.4% (כולל המע"מ).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2008 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 1.8.06 קבעה הועדה הרפואית כי נכותו הצמיתה של התובע הינה בשיעור 10% על פי סעיף 35 (1) ב' לתקנות המל"ל בגין שבר בקרסול רגל שמאל וצויין בפרוטוקול המל"ל בפרק "סיכום ומסקנות" כי: "המצב סופי...
הנתבעת טוענת כי גם פגיעתו של התובע אינה מתיישבת עם הנסיבות הנטענות על ידיו שכן לא ברור כיצד מהחלקה במדרגות המשאית יכול להיגרם שבר בקרסול אלא כתוצאה מההחלקה ניזקי הגוף שיכולים היו להגרם היו צריכים להיות באזורים אחרים בגופו כגון באגן, בגב, בגפיים העליונות ואולי אף בראש.
התובע לא מעסיק עזרה בשכר, לא הציג ראיות כי נגרם לו אובדן בשל עזרה בה הסתייע בתקופת אי הכושר לפיכך אין מקום לפסוק כל פיצוי בגין פרק זה. נסיעות לעבר ולעתיד: לנוכח העובדה כי התובע נזקק לשירותים רפואיים בימי אי הכושר ועל כן הפצוי הינו גלובאלי ובסך של 1000 ₪.
...
אני מקבל את חישובי הנתבעת לעניין מיצוע שכרו של התובע על פי תלושי השכר שהוצגו עובר לתאונה בנכוי המס שכן הם מדוייקים יותר ומשקפים את אשר השתלם בפועל כך ששכרו הממוצע עובר לתאונה הנו 9,020 ₪ נטו.
התובע אישר בחקירתו כי שב לעבודתו ועל אף טענות הנתבעות לפיהן אין מקום לפסוק כל פיצוי על דרך האומדנא סבורני כי עקב נכותו הרפואית הצמיתה שנותרה בתובע בגין התאונ הובשיעור של 10% יש לפסוק פיצוי גלובלי בסך של 60,000 ₪.
סוף דבר: אני מחייב הנתבעות לפצות את התובעת בסכום התביעה בסך של 23,087 ₪ בצרוף הוצאות משפט, אגרה ושכר טירחת המומחים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו