עד למועד זה, יהיה רשאי המלווה (כל אחד מהתובעים) לבחור באחת מתוך שלוש אפשרויות:
קבלת סכום ההלוואה הנוספת בצרוף ריבית קבועה בשיעור של 25%, היינו 187,500 ₪ ובסה"כ 937,500 ₪;
קבלת קרן ההלוואה, תוך ויתור על הריבית, ומכירת האופציה לרכישת הדירה בפרויקט ברעננה;
מימוש האופציה לרכישת דירה בפרויקט ברעננה, במועד הראשון האפשרי לפי תנאי הסכם התמ"א, שבו גם תהפוך ההלוואה הנוספת לתשלום הראשון ע"ח רכישת הדירה.
בנוסף טענו התובעים כי בעקבות רשלנותו של הנתבע ולאור המצב המשפטי שאליו נקלעה קבוצת קדם, הם אינם עתידים לקבל בחזרה את כספם או לרכוש דירה בפרויקט ברעננה.
בנוסף, טענו התובעים כי מעשיו ומחדליו של הנתבע מהוים הפרה של הסכמי הייצוג, וכי הנתבע צפה, או היה עליו לצפות, את הנזקים שייגרמו לֹתובעים, ולכן עליו לפצותם בסכום הנזק שניגרם להם; כי הנתבע הפר את חובת הנאמנות שלו כלפי התובעים, כלקוחותיו, משום שלא פעל בנאמנות ובמסירות כלפיהם, לרבות עריכת הבדיקות המקדימות, ובפרט בעיניין הבטוחות; כי הנתבע הפר את חובתו מכח חוק השליחות וכן הפר חובות חקוקות הקבועות בסעיף 54 לחוק לישכת עורכי הדין ובסעיף 2 לכללי לישכת עורכי הדין (אתיקה מקצועית).
מיהות הלקוח ומעורבותו – מיהות לקוחו של עורך הדין הוכרה בפסיקה כהיבט שיש לבחון במסגרת בחינת התרשלותו לכאורה של עורך הדין.
בנוסף נקבע כי "כאשר בעיסקה או בחוזה עסקינן, על עורך הדין הנטל להוכיח שבעשיית העסקה הלקוח נטל על עצמו סיכון מרצון מתוך מודעות והבנה מלאה של הסיכון... מכאן שבמישור הראייתי, טוב יעשה עורך דין המבקש להבטיח עצמו מפני תביעת רשלנות מקצועית בלווי עסקה, אם יעגן בכתב את ההסבר שניתן ללקוח 'אוהב סיכונים', אשר דחה את עצתו המקצועית לגבי אופן ביצוע העסקה (לדוגמה, הלקוח ויתר במודע על קבלת ביטחונות בעיסקה)" (עמוד 29, פסקה 2).
...
כמו כן, אני סבור כי הסכום שתבעו התובעים בגין הנזק הלא ממוני שנגרם להם, הוא סביר והולם בנסיבות העניין.
סוף דבר
אשר על כן, התביעה מתקבלת במלואה.
הנתבעים ישלמו לתובעים, ביחד ולחוד, את סכום התביעה ע"ס 1,300,000 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין, מיום הגשת התביעה ועד לתשלום בפועל.