מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיצוי בגין פרסום תמונות ללא הסכמה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

במעמד הדיון שהתקיים בתביעה, דייק הנתבע 1 את טענתו לעניין זה, בציינו כי אמנם לא ביקש אישור לעשות שימוש בתמונה, אך משפנה אליו יו"ר התובעת ובקש ממנו לפרסם כתבה על הארוע, הבין הנתבע 1, כי יו"ר התובעת הסכים בכך, כי ייעשה שימוש בתמונה (עמ' 13 לפרוטוקול, ש' 6-10).
התובעת הדגישה, כי לא הסכימה לשימוש שנעשה בתמונה, כי לא הובאה כל ראייה להראות אחרת, וכי ההודעות שהוחלפו בין הנתבע 1 לבין מנכ"ל התובעת, תומכות במסקנה, כי לא הייתה הסכמה מעין זו. לבסוף, נטען, כי השמוש שנעשה בתמונה, לא היה בגדר שימוש הוגן, וזאת בעיקר מהטעם שנעשה מבלי ליתן לה קרדיט בגין היצירה.
יש להתייחס כעת לשאלת הפצוי בגין ההפרה.
לאחר שקילת מכלול השיקולים הרלבאנטיים, ובשים לב לסכומים, הנמוכים יחסית, הנפסקים, ברגיל, בגין הפרה בודדת של זכויות יוצרים בתמונה (הגם שמדובר במקרים בעלי מאפיינים אחרים, ואשר נסיבותיהם, על פי רוב, אינם זהים לנסיבות המקרה הנוכחי), אני מעמיד את הפצוי שישולם, על סך של 10,000 ₪.
...
מסקנה זו יפה, לטעמי, גם במקרה הנוכחי.
סיכומו של דבר, יש לקבוע, כי הנתבעת 2 הפרה את זכויות היוצרים של התובעת בתמונה, ודין התביעה נגדה, להתקבל.
בנסיבות אלה, ומשעניינה של התביעה הוא, כאמור, בפרסום התמונה (ולא בפרסום הסיפור ברדיו), לא הוכח כי הנתבע 1 עוול, באופן אישי, כלפי התובעת, והתביעה נגדו – נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

הנתבעים ביקשו לטעון, כי בעצם כך שניתנה הרשאת התובע לפירסום התמונה באתר "mynet רחובות", הרי הרשאה זו כללה מכללא גם את הסכמתו שהתמונה תימצא במערכת הניהול של רשת המקומונים לשימוש בלתי מוגבל, ללא תמורה, בכל עת, לצורכיהם.
ראו, למשל, ת"א (שלום ראשל"צ) 20811-06-16 פלאש 90 בע"מ נ' שריף (3.7.2017) - פסיקת פיצוי כולל בסך 30,000 ש"ח בשל פירסום תמונה באתר אינטרנט חדשותי; ע"א 1226/14 זום 77 א.ש (2002) בע"מ נ' הטלויזיה החינוכית הישראלית (2.4.2015) (פירסום תמונה ללא רשות בתכנית חדשות ובאתר אינטרנט, וקבלת ערעור באופן המגדיל את שיעור הפצוי מ-27,000 ש"ח ל-50,000 ש"ח לאור העובדה שמדובר בהפרה חוזרת; ע"א (מחוזי ת"א) 61107-10-10 מנהלת ליגת העל בכדורסל לגברים (2002) בע"מ נ' רחמני (10.1.2011) - פסיקת פיצוי בסך כולל של 28,000 ש"ח בגין שימוש בתמונת ספורט בתערוכה ובקטלוג); ע"א (מחוזי ת"א) 70225-07-17 י.י.מ.מ. אבטחה בע"מ נ' פלאש 90 בע"מ (6.12.2017) - דחיית ערעור על פסק-דין שבו נפסק פיצוי כולל בסך 80,000 ש"ח בגין שימוש בשתי תמונות באתר אינטרנט של התובעת; ת"א (שלום ראשל"צ) 32595-07-16 פלאש 90 בע"מ נ' מוניטור האקדמיה הישראלית (10.12.2018) - פסיקת פיצוי בסך 28,000 ש"ח בשל פירסום תמונה באתר אינטרנט ללא רשות.
...
דיון והכרעה: לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים ובמכלול הראיות שהובאו לפניי, הגעתי לכלל מסקנה כי דינה של התביעה להתקבל בחלקה, והכל מן הטעמים שיפורטו להלן; אנו נדרשים לבחון מספר שאלות לשם ההכרעה במחלוקת בה עסקינן: ראשית, האם לתובע זכות יוצרים וזכות מוסרית בתמונה.
במכלול השיקולים ובשים לב לשיעורי הפסיקה בנסיבות דומות, אני קובעת כי יש להעמיד את שיעור הפיצויים בגין הפרת זכויותיו של התובע בתמונה (לרבות זכותו המוסרית), בסך של 30,000 ₪ כנגד הנתבעת 1 ו – 15,000 ₪ כנגד הנתבע 2.
סוף דבר: אשר על כן, אני מחייבת את הנתבעת 1 לשלם לתובע סך של 30,000 ₪.
לאחר ששקלתי את כלל השיקולים הרלוונטיים, אני קובעת כי הנתבעים ישאו, יחד ולחוד, בשכ"ט ב"כ התובע בסך 6,500 ש"ח. לסכום זה יתווסף סך האגרה ששולמה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

טענות התובע לטענת התובע, עת הוא ראה שהנתבעת פירסמה תמונה שלו בדף הפייסבוק של סניף מכון הכושר שלה בנוף הגליל (להלן: "דף הפייסבוק"), הוא פנה לנתבעת ושאלהּ מדוע תמונתו הועלתה לדף הפייסבוק ללא הסכמתו ורשותו, תוך שהוא דרש ממנה להסיר את התמונה וכן לפצותו בשל פירסומה, בין היתר שכן לטענתו מטרת הפירסום הייתה לעודד לקוחות להרשם לחדר הכושר, קרי זה טען כי הנתבעת ניצלה את תמונתו לשם עשיית רווח (התכתבויות בין התובע לנתבעת, בין התובע לבין הצלם ובין באי כוח הצדדים, צורפו לכתב התביעה).
...
אני מקבלת את גרסת הנתבעת לפיה זו הסירה את התמונה מיד עם פניית התובע אליה, וזאת בין היתר נוכח הסתירות שהתגלו בעדות התובע בעניין מועד העלאת התמונה והסרתה.
מכאן, שהנתבעת לא הייתה זקוקה לתובע כדי לקדם את רשת מועדוני הכושר שבבעלותה, ואני מקבלת את גרסתה שעיקר מטרת הפרסום הייתה יצירת קהילתיות בסניף בו התאמן התובע, ולא יצירת רווח.
לאור כל האמור לעיל הנני דוחה את תביעת התובע.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

התובע מוסיף שהנתבעת הפרה את ההסכמות באופן גורף: פירסמה תמונות שלא עברו עריכה והיו באיכות ירודה, לא כללה בפרסומיה את תמונותיה של אחייניתו; פירסמה תמונות ללא קרדיט.
בנוסף, לפחות בעיניין הכללת תמונותיה של אחייניתו בין התמונות שפורסמו, נקט התובע מידה של חוסר תום לב, בדרישה לפצוי, כאשר עולה מהתכתובת בינו לבין הנתבעת, שהיא פונה אליו ומבקשת להעביר לה תמונות ערוכות שלה, בשמלה מסוימת, שיש בדעתה לפרסם, ולא עשה כן. התובע מתייחס ל- 5 תמונות פורסמו ללא עריכה.
מכאן, אני דוחה טענת התובע, כי הנתבעת הפרה את היתחייבותה כלפיו, כאשר היעדרו של הלוגו נובע מקטיעת החלק בו הוטמע, בשל אי התאמת התמונות הערוכות, כפי שקבלה מהתובע, לפורמט של "אינסטגראם". אני נותנת אמון בדברי הנתבעת כי עשתה שימוש בתמונות כפי שקבלה אותן מהתובע, ואינני סבורה כי חלה עליה החובה לבדוק את טיב העריכה או לערוך אותן מחדש לצורך פירסומן באינסטגרם.
...
סבורני, כי התובע ידע היטב באילו פלטפורמות יבוצע הפרסום.
לאור כל האמור במקובץ, התביעה נדחית.
התובע ישלם לנתבעת הוצאות משפט ויוסיף עליהן שכ"ט עו"ד בסך 16,000 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

מאחר ולטענת הצלם, פורסמה התמונה ללא קבלת רשותו ומבלי ששולמו לו תגמולים בגין הפירסום, הוא פנה למערערים במכתב בו דרש להסיר את התמונה מהאתר, טרם נקיטת הליכים משפטיים בגין הפרת זכות יוצרים.
המערערים הפרו את זכות היוצרים של הצלם ביצירה – בית משפט קמא דחה את טענת המערערים, כי בעצם העובדה שהצלם התיר לפרסם את התמונה באתר "mynet רחובות", נכללה מכללא הסכמתו לכך שהתמונה תימצא במערכת הניהול של רשת המקומונים לשימוש בלתי מוגבל, ללא תמורה, בכל עת, בהתאם לצרכיהם.
לא מצאתי לנכון להתערב בקביעות בית משפט קמא בנוגע לשעור הפצוי שנפסק על ידו, בין היתר, תוך השוואה לשעור הפצוי הסביר והמקובל בפסקי דין דומים (סעיף 55 לפסק הדין) ותוך שקילת מכלול השיקולים בדבר טיבה של התמונה, זהות הנתבעים, הקף ההפרה, משכה, מהות הזכות שהופרה, היתנהלות המערערים לפני ואחרי פירסום התמונה, התנהלותם במסגרת ההליך המשפטי, הקף הנזק לצלם ורווחי המערערים מנגד והשמוש בתמונה.
...
אני סבור, כי קביעות אלו מאוזנות, סבירות והגיוניות בנסיבות העניין ואין להתערב בהן.
ללמדך, כי השיקול של התנהלות המערערים במסגרת ההליך המשפטי הינו רק שיקול אחד מיני רבים אחרים ששקל בית משפט קמא בעת קביעת שיעור הפיצוי ואני סבור, כי הפיצוי אותו קבע בית משפט קמא, הינו סביר ומאוזן בנסיבות העניין אף בהתעלם מאותו שיקול של התנהלות המערערים במסגרת ההליך.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו