כללי:
לפני בקשת הנתבעת, כי אתיר לה הבאת ראיות לסתור את קביעת אגף השקום של משרד הבטחון מיום 15.05.19, במסגרתו הכיר בנפגע כנכה צה"ל בעל נכות צמיתה בשיעור 30% בגין PTSD והגבלה ניכרת בכושר התיפקוד לפי סעיף 37(5)(א) לתקנות המוסד לביטוח לאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז – 1956.
הנתבעת מעלה תהייה זו נוכח נתונים לפיהם הנפגע היה מעורב בשתי תאונות דרכים טרם התאונה נשוא התביעה דנן, וכן עבר תאונות נוספות אחרות כגון נפילות או חבלות בבית ספר, ומאלה לא סבל מפוסט טראומה או קשיים נפשיים אחרים.
עוד מוסיפה וטוענת התובעת, כי אין רשימה סגורה של תנאים שעם התקיימותם תותר הבאת הראיות לסתור, וכי יש לבחון כל מקרה לגופו ובהתאם לנסיבותיו, בהתאם לרוח המחוקק שהובעה בסעיף 6ב לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה – 1975 (להלן: "הפלת"ד").
מכאן, שלאחר קיומן של ועדות רפואיות אלה, ושלוש שנים לאחר מכן, הועדה הרפואית האחרונה קבעה לנפגע נכות רפואית צמיתה, כאשר כולה קשורה לתאונה וללא החרגת כל חלק, ומשהוועדה יודעת אודות מצבו של הנפגע ובכלל זאת מות אביו.
במה דברים אמורים – פרוטוקול הדיון של הוועדה פותח ב'הצהרות הנפגע', המתאר באריכות את מצבו, ואת שעבר עליו מאז התאונה, בכלל זה מסר הנפגע לחברי הועדה, כי אביו נרצח לפי 3 שנים, ובהמשך אמר "אחרי הרצח של אבי זה קשה אבל חיים". בהמשך מסרה אימו של הנפגע את דבריה וביקשה, כי ייקבע לנפגע נכות צמיתה, ולאחר מכן מתוארת 'בדיקת הנבדק'.
...
כן טוענת הנתבעת, כי הוועדה הרפואית של אגף השיקום של משרד הביטחון, לא דנה באופן מפורט במחלוקות שעלו בוועדות הקודמות שלה עצמה ביחס לאבחונו הפסיכיאטרי של הנפגע, ולא הסבירה מדוע בחרה לאמץ דווקא אבחנת PTSD בניגוד לחוו"ד אחרת המסבירה, כי הנפגע אינו סובל מתסמונת זו.
משכך, הנתבעת בדעה, כי לו הוועדה הייתה מנהלת דיון מפורט וענייני במצבו של הנפגע ולאחר שהייתה מענינת במלוא המסמכים שצורפו והיו לפניה, הרי שברמת וודאות גבוהה הייתה מגיעה למסקנה המתבקשת, שאין קשר סיבתי בין הממצאים הפסיכיאטריים לתאונה נשוא התביעה.
בפרוטוקול מפורט, כי הוועדה עיינה בסיכום ביקור מ- 20.04.17 מבי"ח קפלן ובמכתב מ- 15.01.19 ו- "וכל התיעוד הרפואי שבתיק".
בפרק 'דיון הועדה' מפורט כך: "לפנינו גבר צעיר רווק ... אביו נרצח לפני 3 שנים, לפני 8 שנים היה מעורב בתאונת דרכים בעקבותיה התפתחה חרדה עם סממנים דיכאוניים ומאפיינים פוביים לגבי נסיעה ברכב ..... לציין ברבות השנים הועלו אבחנות מבדלות שונות".
לסיכום קבעה הוועדה בפרק 'החלטת הועדה ונימוקיה' כי היא סבורה כי נכותו היא בשיעור 30% לצמיתות לפי סעיף 33 ד'.
במקרה דנן, הן בית משפט השלום הן בית המשפט המחוזי הגיעו למסקנה נחרצת כי הוועדה היתה מודעת לעברה הרפואי של המשיבה.
סופם של דברים – מכלל הטעמים האמורים, הבקשה להבאת ראיות לסתור את קביעת הועדה רפואית של אגף השיקום נדחית.