מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיצוי בגין עצירת ביניים בטיסה ישירה

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

בהמשך, לאחר שהסביר הנתבע כי הטיסה ממרוקו ארצה אינה טיסה ישירה וכי נידרשת עצירת ביניים בפריז, שינה הנתבע את גירסתו והעיד כי התובעים ביקשו לעזוב את הקבוצה כבר במרוקו ובאותה נשימה העיד כי מי שבקש ממנו לעשות כן היה ראש הקבוצה: "הם ביקשו טיסה נפרדת גם ממרוקו לפריז" (עמ' 6 ש' 16) ובהמשך: "הזמנתי להם ממרוקו לפריז עצירה שבועיים ולהמשיך לת"א, מה שרצו בדיוק קיבלו. דוד קינן ביקש ממני לעשות את זה, לא הייתי חייב לעשות כי אני לא קשור לזה" (ש' 18-19).
באשר לטענת התובעים לעניין הנזקים הבלתי ממוניים שנגרמו להם, הנני סבורה כי להעריך את הפצוי בגין ראש נזק זה על הצד הגבוה.
עדות התובעת כי בשל שנויי הטיסות לא עלה בידיהם להזמין ארוחה כשרה ועל כן לא אכלו שעות ארוכות אמינה עליי אף היא ויש בה כדי להשליך על גובה הפצוי, כאמור.
...
באשר לטענת הנתבע כי היה על התובעים לבדוק את הכרטיסים ומבלי להיכנס לשאלה האם הכרטיסים הועברו לידיהם שלשה שבועות לפני היציאה לטיול, כטענת הנתבע, או שישה ימים בלבד לפני היציאה, כטענת התובעת, הרי שדין טענת הנתבע בעניין זה להידחות.
העולה מן המקובץ הוא כי הנתבע ישלם לתובעים פיצוי בסך של 6,741 ₪.
כמו כן, ישלם הנתבע לתובעים את הוצאות ניהול ההליך, לרבות אגרת משפט והתייצבות לדיונים בסך 500 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה על סך 15,000 ₪ כנגד אי קיום חובתה של הנתבעת למתן פיצוי בשל ביטול טיסת החזור לארץ.
לטענתה, חלק נכבד מטענות התובעים ממילא מתייחס ישירות לליקויים בהתנהלות הנתבעת ובין היתר ההמתנה בשדה התעופה ללא סיוע, אי אספקת שירותי סיוע ושינוי מסלול הטיסה והוספת עצירת ביניים.
במסגרת הדיון שהתקיים ביום 2.7.18, לא חלקו הצדדים על כך שמדובר בטיסה הנופלת בגדר טיסה מבוטלת והתובעים זכאים לפצוי מכח החוק בשל כך. המחלוקת בין הנתבעת לתובעים נגעה לליקויים אחרים בשירות, כשלטענתה עשתה ככל שניתן לסייע לנוסעים בשירות, מזון ולינה והסבירה את נחיצות עצירת הביניים בצורך לאסוף נוסעים נוספים שהמתינו מסיבה דומה.
...
בסופו של דבר, התובעים שהגיעו בשעה 22:00 לשדה התעופה, זכו, לאחר מספר דחיות בשעת הטיסה, להניח ראשם על מיטה במלון רק בשעה 05:00.
כך או אחרת, מכח סעיף 6 חוק שירותי התעופה ולאור כלל ייחוד העילה בסעיף 10 לחוק התובלה האווירית, תש"ם- 1980, אין מנוס מלקבוע כי בין הנתבעת צד ג' לבין התובעים אין ולו מקצת היריבות.
החלטתי תשלח לצדדים.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

התובעים עותרים להשבת הסכום ששלמו עבור מקומות הישיבה שנבחרו, ולפצוי בגין האיחור בהגעה ליעד.
בת"ק 70347-01-17 (כב' הש' ר' הירש; פסק דין מיום 13.8.17) המריאה הטיסה במועד (באיחור קל) אך נעצרה בדרכה לעצירת ביניים לצרכי תידלוק.
הטיסה היתה אמורה להיות טיסה ישירה, אולם לטענת הנתבעת באותו מקרה התברר הצורך בתדלוק רק לאחר ההמראה.
בית המשפט מצא שפרשנות תכליתית של חוק שירותי תעופה מוביל למסקנה כי טיסה שהמריאה במועדה אך לא הגיעה ליעדה היא בגדר טיסה שבוטלה המזכה את הנוסעים בפצוי על פי חוק שירותי תעופה.
...
בית המשפט מצא שפרשנות תכליתית של חוק שירותי תעופה מוביל למסקנה כי טיסה שהמריאה במועדה אך לא הגיעה ליעדה היא בגדר טיסה שבוטלה המזכה את הנוסעים בפיצוי על פי חוק שירותי תעופה.
נוכח המסקנה אליה הגעתי כאמור וכמפורט להלן, איני נדרש להכריע במחלוקת זו – אך דומה כי נימוקי בית המשפט בת"א 1040-02-16 והפסיקה הנזכרת בו תומכים דווקא בעמדת התובעים, שטיסה שלא הגיעה ליעדה כמוה כטיסה שבוטלה.
עם זאת, ובנסיבות המקרה דנן, שוכנעתי כי מדובר בנסיבות שלא היו בשליטת הנתבעת ושלא יכלה למנען.
לאור זאת התביעה נדחית.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

המבקשת הגישה הודעת צד ג' נגד אגיאן וקיבריש בטענה כי אגיאן היא בגדר "מפעילת הטיסה" כהגדרתה בחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה) תשע"ב -2012 (להלן "חוק שירותי תעופה") ואילו הזמנת הטיסות נעשתה דרך המשיבה 4, שהיא "מארגן טיסה" כמשמעותו בחוק שירותי תעופה .
בית משפט קמא קבע כי "לא ניתן לתובעים מידע בזמן אמת על הקשיים שהתגלעו באישור הטיסה ואפשרות לביטול הטיול וקבלת החזר כספי של מרבית הסכום ששולם". בית המשפט הוסיף וקבע שהאמין למשיב 1, שלו היה יודע שבמקום טיסה ישירה למרוקו עם עצירת ביניים קצרה בהרקליון הוא יעבור את הדרך הארוכה שעבר בפועל הכוללת עצירה בכרתים, נחיתה במלגה ונסיעה במעבורת ממלגה למרוקו, המשיבים היו מוותרים על הטיול ומבקשים לקבל את כספם חזרה .
המבקשת טענה כי הפצוי שנפסק למשיבים הוא בגין עוגמת נפש וכי על פי אמנת מונטראול משנת 1999, הדנה בכללים מסוימים לתובלה בינלאומית וכן לפי חוק התובלה האוירית, התש"מ -1980 הניזוקים אינם זכאים לקבל פיצויים בגין נזקים עקיפים כגון עוגמת נפש.
...
לאחר שבחנתי את הבקשה ואת נספחיה, ובתוקף סמכותי לפי תקנה 406(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, החלטתי לדחותה בלא לקבל את תגובת המשיבים.
אינני מקבלת את עמדתה זו של המבקשת.
לפיכך, וכאמור, החלטתי לדחות את הבקשה.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בתקופה הנדונה ובעקבות מגיפת הקורונה, נאסרה הכניסה לפינלנד בעבור מי שאינם אזרחי פינלנד או תושביה ובני משפחותיהם – בין אם בטיסה שכללה עצירת ביניים ובין אם בטיסה ישירה.
הוא הגיש תביעה קטנה בסך 5,842 ₪, סכוטם הכולל את עלות העסקה, מונית, בדיקת קורונה ופצוי בגין עוגמת נפש בסך 3,000 ₪.
...
לאחר עיון בטענות הצדדים הגעתי למסקנה ולפיה דין בקשת רשות הערעור להידחות מהנימוקים כדלקמן: א) ערכאת ערעור ממעטת להתערב בפסקי דין שניתנים בבית משפט לתביעות קטנות.
פסק דינו של בית משפט קמא מקובל עלי גם בכל הנוגע להודעת צד ג' ולפיכך לא ארחיב בעניין זה. לסיכום: א) לאור האמור לעיל, נדחית בקשת רשות הערעור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו