מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיצוי בגין נזקי חקלאות מחומרי הדברה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

התובעת טוענת כי היא הכינה את עצמה לקיום תנאי ההסכם וזאת על ידי השקעת סכומי עתק בהכשרת שטח הגידול, רכישת ציוד, ניצול מרבי של מכסות המים העומדות לרשותה, רכישת שתילים, חומרי הדברה, רכישת ציוד והתקשרות עם קבלני כוח אדם.
התובעת טוענת, כי חב' צ'אם בחרה על דעת עצמה ובאופן חד צדדי לא לקיים את ההסכם והודיעה שאינה מעוניינת לקבל את הכמות השניה של החצילים שהתובעת נערכה לספק לה, ובכך היא הפרה את ההסכם ביודעין, בחוסר תום לב וביטלה אותו ללא כל הודעה מוקדמת ו/או סיבה מוצדקת, דבר שגרם לה נזקים רבים ולפיכך, על חב' צ'אם לפצותה בגין נזקים אלו.
לא זו בלבד, לטענת חב' צ'אם, המכתב הנ"ל נימסר ידנית למנהל התובעת ביום 30.05.16, בפגישה עם מנהל המחלקה החקלאית בחב' צ'אם. חב' צ'אם טוענת כי אי אספקת החצילים במועד על ידי התובעת ומסירת חצילים באיכות ירודה, גרמו לה לנזקים.
...
התוצאה לאור האמור לעיל, אני קובעת כי התובעת הפרה את שני ההסכמים שחתמה עם חב' צ'אם הפרה יסודית, ועליה לפצותה בגין הנזקים שנגרמו לה, כפי שנקבע בחוות דעת מומחה בית המשפט.
סוף דבר לאור האמור לעיל , אני מורה על דחיית התביעה העיקרית.
אני מקבלת את התביעה שכנגד ומחייבת את הנתבעת שכנגד, חב' יאסר כנעאן חקלאות ושיווק בע"מ לשלם לתובעת שכנגד, חב' צ'אם מוצרי מזון (ישראל בע"מ) סך של 106,042 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה שכנגד, 10.3.17, ועד מועד התשלום בפועל.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

במהלך ההדברה השתמש בחומר הדברה חקלאי המכיל רעל פעיל, האסור לשימוש בדירת מגורים.
משיבים 4-3 (להלן: הורי המנוחות), הגישו תביעת פיצויים נגד המדביר, טר"מ והרופא המטפל מטעמה, יבואן חומר ההדברה ומדינת ישראל.
משיבים 4-1 מדגישים כי סכויי העירעור ביחס לקביעת הפצוי בגין נזק הלא ממוני קלושים אף הם, כאשר נשללו מהמנוחות מעל שמונים שנות חיים שהיו צפויות לכל אחת מהן, לאחר שסיבלו מייסורים קשים ובלתי נסבלים לאורך שעות רבות, ומשכך סכום הפצוי מאוזן, "במקרה הטוב". אשר למאזן הנוחות, משיבים 4-1 סבורים כי המערערת לא הציגה כל תימוכין לטענותיה ולחשש כי תתקשה להפרע ככלל שהערעור יתקבל, ועצם פסיקת סכום משמעותי אינו עילה לעיכוב ביצוע.
...
תמצית טענות הצדדים לטענת המערערת, יש לקבל את בקשתה לעיכוב ביצוע פסק דינו של בית המשפט המחוזי, שכן לא היה מקום להטיל עליה אחריות כלשהי לנזקי משיבים 4-1 ומשכך – סיכויי הערעור גבוהים.
לאור כל האמור, המערערת סבורה כי מאזן הנוחות נוטה לעבר קבלת הבקשה.
מנגד, משיבים 4-1 סבורים כי יש לדחות את הבקשה.
בנסיבות המקרה דנן, ומבלי לקבוע מסמרות בשאלת סיכויי הערעור, אני סבור כי שיקולי מאזן הנוחות נוטים במידת מה לטובת המערערת, ומצדיקים עיכוב ביצוע חלקי של פסק הדין.
נוכח האמור בבקשה, על פניו אכן קיים חשש כי באם המערערת תשלם בשלב זה את מלוא הסכום, היא תתקשה להיפרע בעתיד ממשיבים 4-1 ככלל שערעורה יתקבל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בהתייחס לנזקים לעתיד, טענו התובעים כי קביעתו של מומחה בית המשפט סומפולינסקי כי השבת הקרקע לקדמותה אינה כלכלית לנתבעת ועל כן מומלץ כי זו תשלם לתובעים פיצוי בגין אבדן הכנסה עתידי למשך 20 שנים, שוללת מהם את הברירה שהעמיד להם המחוקק בסעיף 21 לחוק המקרקעין, התשכ"ט - 1969.
מדובר בקרקע המזוהמת בחומרי הדברה וחומרים מעקרי קרקע המונעים את עיבוד השטח וגידול חקלאי עליו, אותם לא גילתה הנתבעת ובכך גרמה לתובעים לנזק ראייתי.
...
לסיכום הדברים, ועל מנת לחסוך מחלוקות בהמשך הדרך, בעת עריכת החישובים הנדרשים והגשת הפסיקתא לחתימה, אני רואה לסכם את קביעותיי שלעיל: 91.1 התיישנות: אני מקבל את טענת הנתבעת לפיה התביעה בכל הנוגע לתקופה שקדמה לשנת 2003 התיישנה זה מכבר.
בנוסף, תשלם הנתבעת לתובעים פיצוי בגין פינוי עצי האקליפטוס לפי חלקם היחסי של התובעים בשטח, כאשר מספרם הכולל של העצים הוא 1630 והפיצוי מחושב לפי 500 ₪ לכל עץ. ב"כ הצדדים יערכו פסיקתא מוסכמת בהתאם לעקרונות ולקביעות דלעיל, אותה יגישו לתיק בית המשפט תוך 30 ימים.
נוסף לפיצוי המגיע לתובעים בהתאם לכל האמור לעיל, אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעים הוצאות משפט בסך 25,000 ₪ ועוד שכ"ט עו"ד בשיעור 15% מסכום הפיצוי בתוספת מע"מ. הסכומים דלעיל ישולמו תוך 60 ימים אחרת יישאו ריבית והפרשי הצמדה כחוק החל מהיום ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בתצהיר עדות ראשית תיאר התובע: "החזקתי בידי חומרי הדברה והלכתי לכיוון קו קופה. לפתע, מספר מטרים לפני הקופה, נתקלתי בברזלים ו/או צנורות ו/או דיבלים בולטים מעל ריצפת החנות... ...במקום בו נפלתי היה מוצב ארונית (כך במקור), וככל הנראה כאשר הוציאו את הארונית, לא הסירו את הברזלים ו/או הצנורות ו/או הדיבלים שגרמו לנפילתי..." (ס' 4 – 5 לתצהיר התובע).
הכרעה בעיניין הפגיעה התיפקודית – מחד גיסא, מדובר בנכות משמעותית של כ- 19% לעובד בחקלאות שחלק נכבד מעבודתו היתה עבודה פיסית, ואשר היום איננו עובד, לטענתו עקב התאונה.
אשר לפצוי בגין נזק שאיננו נזק ממון, בהיתחשב בגילו של התובע ובמגבלותיו האחרות, ולנוכח מכלול הראיות שנשמעו, אני קובע פיצוי של 65,000 ₪ ברכיב זה. אשר לעזרה והוצאות, התובע טען כי נידרש ועוד יידרש לטיפולים מרובים, והדבר יחייב הוצאות ניידות והוצאות רפואיות.
...
בנסיבות אלה, לאחר ששמעתי את עדותו של התובע, בחנתי אותה והזהרתי עצמי כי מדובר בעדות יחידה של בעל דין, שוכנעתי כי למרות הסתירות שיתוארו בהמשך, בעיקרו של דבר יש לאמץ את עיקר העדות, שכן הורם הנטל לפי מאזן ההסתברויות להוכיח כי התאונה ארעה כפי שתיאר אותה התובע.
נוכח כל האמור לעיל, קבע המומחה כי לתובע נגרמה נכות בכתף בשיעור של 15% ונכות בגב בשיעור של 5%, ובס"ה 19.25% נכות רפואית אורתופדית.
אשר לפיצוי בגין נזק שאיננו נזק ממון, בהתחשב בגילו של התובע ובמגבלותיו האחרות, ולנוכח מכלול הראיות שנשמעו, אני קובע פיצוי של 65,000 ₪ ברכיב זה. אשר לעזרה והוצאות, התובע טען כי נדרש ועוד יידרש לטיפולים מרובים, והדבר יחייב הוצאות ניידות והוצאות רפואיות.
סיכומו של דבר כלל הנזק הפסוק עומד על 196,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

לפני תביעה לפצוי התובעים בגין נזקים שנגרמו, לטענתם, למקשת אבטיחים (להלן: שטח האבטיחים או שטח התובעים) שבבעלותם כתוצאה מריסוס שבוצע על ידי הנתבע בשטח הסמוך.
לטענת התובעים, בשל הנזק הרב שניגרם ל-44 דונם מתוך שטח האבטיחים כתוצאה מרשלנות הנתבע ו/או חוסר זהירות מצידו, הם נאלצו לפנות למומחה מטעמם, מר שמואל דוד אשר הנו שמאי חקלאי (להלן: המומחה מטעם התובעים), על מנת לאמוד את גובה הנזק.
· עוד ציין המומחה, כי ביום 11.02.21 התקבלה תשובתו של ד"ר אהד אפיק, מנהל תחום גידול דבורים במשרד החקלאות ופיתוח הכפר, לפניית התובע בנוגע לבדיקת שאריות חומרי הדברה בשטח האבטיחים (נספח 5 לתצהיר התובע), ובה נכתב כי לפי תוצאות בדיקות המעבדה שנשלחו לו על ידי התובע, נימצאו שאריות תכשירי ההדברה BIFENTHRIN (טלסטאר) ו- DIMETHOATA (רוג'ר) בריכוז גבוה, ושאריות של החומר IMIDACLOPRID בריכוז נמוך, שלושתם תכשירים רעילים מאוד לדבורים.
...
בנסיבות העניין, התובעים לא עמדו בנטל להוכיח כדבעי את עצם קיומו של הנזק הנטען, לא כל שכן את שיעורו, וגם מטעם זה, דין תביעתם, להידחות.
סוף דבר על יסוד האמור לעיל, התביעה נדחית.
התובעים ישלמו לנתבע הוצאות משפט בסך של 12,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו