בע"ע (ארצי) 30585-09-12 חברת יישום פיתרונות אנושיים בע"מ – אורית בוסי (4.8.13) נקבע כי:
"עגמת הנפש היא סוג של נזק לא ממוני, שככלל אין מניעה מלפסוק עבורו פיצוי וזאת במקרים המתאימים, כגון פגיעה בזכויות חוקתיות, ובכלל זה פיטורים על רקע של אפליה".
שעה שהתובעת תבעה פיצוי שאינו ממוני בלבד, ומששוכנענו כי הנתבעת פעלה בחוסר תום לב תוך כדי ניסיון לעקוף את חוק עבודת נשים ותוך שגרמה לתובעת בשל היתנהלותה זו להתפטר, שוכנענו כי יש לפסוק לתובעת פיצוי בגין רכיב זה בזיקה אף לפצוי מכוח חוק עבודת נשים.
שעה שהתובעת תבעה רכיב זה לא בהתאם להוראת החוק הרלוואנטית ושעה שיש מחלוקת בכל הנוגע למועד סיום העסקה לא שוכנענו כי יש לפצות את התובעת בגין רכיב זה.
פיצוי בגין פגיעה במוניטין, לשון הרע והוצאת דיבה
לטענת התובעת מעשיה של הנתבעת, ושל גב' לירן בפרט, בכך שהפיצה ברבים את דבר הסיכסוך ביניהן, תוך סילוף העובדות והצגת מצגי שוא בפני גורמים חשובים בעריית קריית מלאכי ואף מעסיקים של התובעת, תוך הוצאת דיבתה, מהוה פגיעה בשמה הטוב של התובעת ובמוניטין שלה, ומשכך יש לפצותה בנידון על סך של 30,000 ₪.
...
שעה שהתובעת תבעה רכיב זה לא בהתאם להוראת החוק הרלוונטית ושעה שיש מחלוקת בכל הנוגע למועד סיום העסקה לא שוכנענו כי יש לפצות את התובעת בגין רכיב זה.
פיצוי בגין פגיעה במוניטין, לשון הרע והוצאת דיבה
לטענת התובעת מעשיה של הנתבעת, ושל גב' לירן בפרט, בכך שהפיצה ברבים את דבר הסכסוך ביניהן, תוך סילוף העובדות והצגת מצגי שווא בפני גורמים חשובים בעיריית קריית מלאכי ואף מעסיקים של התובעת, תוך הוצאת דיבתה, מהווה פגיעה בשמה הטוב של התובעת ובמוניטין שלה, ומשכך יש לפצותה בנדון על סך של 30,000 ₪.
לא שוכנענו כי התובעת הרימה את הנטל להוכיח רכיב תביעה זה.
בהקשר לחובת הפירוט המוטלת על תובע בתביעה בגין פרסום לשון הרע נקבע ברע"א 2291/12 מרדכי הלפרין - חיים איצקוביץ (25.6.12) כי:
"כאשר מדובר בהוצאת דיבה, המילים (או המעשה, לפי העניין), מהוות את הבסיס העיקרי להקמת העילה ובלעדיהן אין. על כן, כבר נקבע, כי התובע על פי החוק אינו יכול להסתפק בטענה שהנתבע הוציא את דיבתו, ועליו לציין בכתב תביעתו "את פירוט המילים, בכתב או בע"פ, בהן השתמש הנתבע", ואשר מולידות לטענתו את עילת התביעה .
כאמור, על התובע להוכיח לא רק את מרכיב "לשון הרע" אלא גם את מרכיב ה"פרסום" ואת "העובדות שמהן נגזרת אחריותו של כל אחד מהנתבעים".
די בכל אלה כדי לקבוע כי התובעת לא הרימה את הנטל להוכחת רכיב תביעה זה.
משכך לא שוכנענו כי יש לקבל רכיב תביעה זה.
סוף דבר
הנתבעת תשלם לתובעת, תוך 30 ימים מקבלת פסק הדין, את הסכומים המפורטים להלן:
פיצוי בסך 10,000 ₪ בגין הפרת סעיף 9א לחוק עבודת נשים.