ביום 25/9/13, בחול המועד סוכות, ערב הנסיעה, פנתה התובעת ונוסע נוסף בשם עידן יהודה מלול, לסוכנת הנתבעת גב' ליאת לוי, וביקשה לרכוש חבילת נופש לטורקיה ל-3 לילות.
להלן נימוקיי:
עיון במסמכי הנסיעה לרבות תנאי החבילה, וכן מניתוח האירועים בגינן התובעת באה בשערי בית המשפט, אינם מקימים לתובעת עילה בגינה היא זכאית לפצוי.
לא בנקל יפסוק בית המשפט פיצוי בגין עגמת נפש, אלא בהתקיים תנאים ונסיבות המצדיקים זאת.
...
באשר לטענת אי-קיומם של סיורים, מקבל אני את טענת הנתבעות, לפיהן, אין מדובר בשרות הנכלל במסגרת חבילת הנופש ומכל מקום לא נמצאה אסמכתא המעידה כי סיורים נכללים במסגרת חבילת הנופש.
לעניין זה, יפים דברי כב' השופטת נעה גרוסמן, בקובעה בת"א 103072/98 בין היתר כי: "כיום תביעות בגין עגמת נפש מתפשטות כאש בשדה קוצים. אין לסטות מהעובדה כי המדובר פה בעניין אזרחי מסחרי ולכן יש למדוד אותו במשורה. בתביעות נזיקיות כאשר ניזוקים איבריו של אדם , אין הוא מקבל סכומים גבוהים בגין עגמת הנפש דווקא, על כן, יש להיזהר בטענת עגמת הנפש בעניינים אזרחיים כדנן, כדי שלא נגיע למצבים אבסורדים".
עוד יצויין, כי גם אם פה ושם נפלו כשלים או תקלות הרי שסבורני כי לא היה באלה כדי לרדת לשורשו של עניין שכן, לא כל כשל או פגם זניחים גורמים לעוגמת נפש עד כדי הצדקת הגשת תביעה משפטית ולא כל פגם או אי-נוחות מביאה באופן ישיר לביטול העיסקה ולהשבת תמורתה כאשר אין חולק, כי התובעים נהנו מכל החבילה שרכשו באופן שטסו לסופ"ש, לנו במלון ברמת תיירות שהובטחה להם, סעדו את הארוחות שהוגשו להם וכו'.
סוף דבר - התביעה נדחית.