אשר לטענות המערערת להפליה מגדרית: קבע בית הדין כי אין חולק על זכותן של נשים להזדמנות שווה, אך "על התובעת היה להוכיח בסיס כל-שהוא המשכנע, שהפלייתה הנטענת הייתה על בסיס מיגדרי". גם אם פרופ' קונסטנטיני זלזל במערערת ולעג לה כטענתה, או דרש ממנה כגירסתה להיות זמינה לניתוחים מסובכים בעוד שהוא עצמו שהה בטיסות ובעסקים בחו"ל, אין לטענה זו כל קשר למגדר ולא ברור מדוע היא סבורה כי הופלתה בקידומה בהיותה אשה יחידה מקרב רופאי המחלקה.
אשר לשאלת הייצוג ההולם, מדובר כאמור ביחידה קטנה וסוגיית המיכרז כבר אינה רלוואנטית, "ואם כוונת נציבות השויון לניהול בית החולים עצמו, אזי גם טענות הנתבעים בקיומו של ייצוג הולם לנשים בהנהלת בית החולים, לא נשללו ולא נסתרו...".
אשר לטענות המערערת בדבר קפוח בשכרה: קבע בית הדין כי המערערת השתהה בתביעתה זו שנים ארוכות, והעלתה אותה לראשונה רק לאחר שלא נבחרה במיכרז, כאשר השהוי עשוי ללמד על השלמתה עם תנאי השכר שקבלה בפועל.
ככל שהטענה מתבססת על התקופות בהן מילאה המערערת את מקומו של פרופ' קונסטנטיני בעת שהותו בחו"ל, הרי שלא הצביעה על מינוי פורמלי כממלאת מקום אלא "לכל היותר מדובר היה בהחלפה זמנית וקצובה, כמקובל בין חברים לעבודה", כאשר ההיעדרויות לא היו רצופות וכאשר לא התבקש על ידה פיצוי בגין ה"גיבוי המקצועי" האמור בזמן אמת.
במאמר מוסגר נוסיף כי גם אם ייקבע בסיום הליכים אלה כי המערערת אינה זכאית לפנסיה תקציבית ממועד סיום העבודה כמפוטרת - לכל הפחות זכאית היא להקפאת זכויותיה לגיל פרישה, כפי שאישר ב"כ הערייה בפנינו, מכוח סעיפים 17א' ו-46(ג) לחוק הגימלאות.
בית הדין האיזורי התרשם, לאחר שמיעת ראיות לרבות עדותו של פרופ' רם מנהל המערך הנוירוכירורגי בבית החולים, שהבחירה בפרופ' רוט הייתה עניינית וכי לא היו מעורבים בה שיקולים זרים או אפליה מטעמי מגדר, ולא הובאו בפנינו טעמים המצדיקים להתערב בכך גם אם נצא מנקודת הנחה לפיה הנטל עבר לכתפי המשיבים (לפערים האובייקטיביים בין המערערת לפרופ' רוט בנוגע לתחום הניתוחים האנדוסקופיים ראו למשל בסעיפים 29 ו-31 לסיכומי המשיבים).
...
בקשתה התקבלה בחלקה, נוכח פגמים מסוימים שנמצאו במכרז מכוחו מונה פרופ' רוט (להלן: המכרז), ומינויו הוקפא עד לסיום ההליך המשפטי (החלטה מיום 10.11.14; הפגמים שמצא בית הדין האזורי הם אי מתן אפשרות למערערת להתייחס בהרחבה בפני ועדת המכרזים למערכת היחסים בינה לבין פרופ' קונסטנטיני, וכן ספק לגבי חברותו בוועדה של סמנכ"ל רפואה בבית החולים ד"ר גיל פייר, נוכח ידיעתו על תלונות שהגישה המערערת כנגד מנהל המחלקה).
עוד קבע בית הדין בפתח פסק דינו כי אין עוד צורך לדון בטענות המערערת ביחס למכרז מכוחו מונה פרופ' רוט למשרת מנהל השירות בשנת 2014, שכן משרה זו בוטלה ובסופו של דבר קודם פרופ' רוט בתפקיד רק לאחר התפטרותה של המערערת.
בנסיבותיו המיוחדות של התיק, ולא בלי היסוס, לא מצאנו הצדקה להתערב בשיקול הדעת שהפעילה הערכאה הדיונית בקשר לכך.
סוף דבר - נוכח כל האמור לעיל, הערעור והערעור שכנגד נדחים.
בנסיבות העניין המיוחדות, ונוכח התרשמותנו כי המערערת ביצעה את תפקידה במסירות רבה ובמקצועיות, לא מצאנו לפסוק הוצאות בקשר לפרשה עגומה זו, שהסבה עוגמת נפש רבה לכל הצדדים המעורבים.