מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיצוי בגין איחור בפינוי דירה שכורה

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי התרשם שהקביעות בעיניין תשלום דמי השכירות והפיצוי המוסכם בשל האיחור בפנוי הדירה מבוססות על הראיות שהונחו בפני בית משפט השלום ולא מצא כי יש מקום להתערב בהן.
...
בקשת רשות ערעור שהגישו המבקשים לבית משפט זה התקבלה, אך הערעור נדחה לגופו, וזאת מן הטעם שהדירה פונתה זה מכבר כך שהסוגיה הפכה לתיאורטית (וממילא, הסתיימה תקופת השכירות) (רע"א 5078/21 שנזכר לעיל).
לאחר שעיינתי בבקשה על נספחיה הגעתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות אף מבלי להידרש לתשובה, בהתאם לתקנה 148א לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018.
סוף דבר: הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

תניית הפצוי המוסכם קבועה בסעיף 18 לחוזה בין הצדדים וזו לשונה: " נסתיימה תקופת השכירות או הופסקה כדין, מכל סיבה שהיא והשוכר לא פינה את המושכר כמפורט בסעיף 16 לעיל יהיה המשכיר רשאי לתפוס את החזקה במושכר. בגין כל יום איחור בפנוי המושכר מתום תקופת השכירות או הפסקתה ישלם השוכר למשכיר סך של 30$ (שלושים דולר של ארה"ב) ליום המוערך בעת חתימת הסכם זה כפצוי נאות בגין איחור בפנוי הדירה מבלי שהמשכיר יצטרך להוכיח נזק ו/או אובדן רווח צפוי". (ההדגשה שלי – מ.י.).
...
בכל הנוגע לרכיב התביעה בגין נזקים למושכר, לאחר ששקלתי טענות הצדדים והראיות בפני, סבורני כי יש לדחות דרישת התובע לעניין זה. כאמור, טען התובע כי הנזקים נובעים משימוש בלתי סביר ובאופן המנוגד לקבוע בחוזה ובדין.
מאחר וטענת התובע לפיצוי בגין נזקים במושכר נדחית, יש לדחות אף הטענה כי על הנתבעת לפצותו בגין אובדן דמי שכירות לתקופה שלאחר פינוי המושכר.
ואולם, הנתבעת לא פירקה את המזגנים שהתקינה לטענתה בדירה ואף לא פנתה לתובע בעניין זה. לאור כל האמור לעיל, התביעה מתקבלת בכל הנוגע לרכיב הפיצוי המוסכם ונדחית ביחס ליתר רכיביה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

עוד קבע בית המשפט קמא, כי מוטלת על השוכר (קרי על המערער) החובה "לתקן כל נזק" שייגרמו לדירה, שלא כתוצאה משימוש סביר או בלאי טבעי, ועל כן המשיבה זכאית לפצוי בגין הנזקים שנגרמו לדירה בשריפה (סעיף 9.4 לפסק הדין של בית המשפט קמא).
במועד חתימת ההסכם הצדדים העריכו (כפי שהעריכו את שיעור הפצוי המוסכם בגין יום איחור בפנוי הדירה, סעיף 9(א) להסכם השכירות) את הקפו של הנזק האפשרי, במועד פינוי הדירה, בשיעור של 10,000 ₪.
...
סעד בשים-לב לשיקולים דלעיל, אני מקבל את הערעור, ומבטל את כלל החיובים של המערער כלפי המשיבה מכוח פסק הדין של בית המשפט קמא.
אני מחייב את המערער, מכוח שיק הביטחון, לשלם למשיבה את הסך של 10,000ש"ח, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין, החל מיום אירוע השריפה (1.1.14) ועד ליום התשלום המלא בפועל.
כאשר אני מביא בחשבון את ההליכים בפני בית המשפט קמא, ואת הוצאות הצדדים שם, את העובדה כי גם לשיטתי תביעת המשיבה התקבלה באופן חלקי (יחסית לסכום תביעה של 178,838 ₪), וכן את ההליכים שבפניי, אני מחייב את המשיבה לשלם למערער את הוצאותיו בשתי הערכאות ושכר טרחת עורך דין, בסכום כולל של 15,000 ₪, להיום.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

ראו לעניין זה גם עדותו המתחמקת של התובע בעמודים 2 ו- 3 לפרוטוקול, ובפרט: "הארנונה צריך לבדוק, אמרתי לו, אם זה מופיע בזה, הוא שילם מחיר כולל ארנונה, סכום השכירות היה כולל ארנונה, אמרתי לו אם יש ארנונה ורשמת ארנונה תוריד את זה, זה הכל, מגיע לי חודשיים, מגיע לי ציוד זה הכל, צביעה של הדירה ויתרתי, דברים שהוא עשה שם נזקים, ויתרתי". באופן דומה יש לתהות כיצד זה התובע מבקש פיצוי עבור איחור בפנוי המושכר מזה ופצוי בגין אי מסירת הודעה מוקדמת מזה.
...
אולם התובע הודיע לנתבע שעליו לפנות את המושכר (מבלי לתבוע את הפיצוי המוסכם) והצדדים אף הסכימו שהנתבע ישלם את דמי השכירות עבור התקופה שעד ליום 20.4.20.
סוף דבר לאור כל האמור מצאתי לקבל התביעה רק לעניין תשלום הסך של 1,650 ש"ח, עבור מחצית משווי הציוד שנטל הנתבע.
לפיכך אני מורה כדלקמן: הנתבע ישלם לתובע סך של 1,650 ש"ח בצירוף הפרשי הצמדה וריבית ממועד הגשת התביעה ועד למועד ביצוע התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

על כן, התובע זכאי לפצוי בגין איחור בפנוי הדירה בסך של 47,932.5 ש"ח. תשלום עבור פינוי הריהוט וחפצים מהדירה התובע טוען כי הוא זכאי לקבל החזר של כספים ששילם עבור פינוי ריהוט וחפצים מהדירה (כולל מנוף, הובלה ודמי הטמנה וסלוק גרוטאות) בסך של 5,000 ש"ח, כמפורט בחשבונית שצרף (נספח 18 לתצהיר התובע).
התובע לא עשה כן (ע' 27 ש' 14), ולפיכך יש לדחות התביעה בגין ראש נזק זה. אשר לתביעה לפצוי בגין עוגמת נפש, יש מקום לפסוק פיצוי מסוים בגין נזק לא ממוני, נוכח הפרות הנתבעים את הסכם השכירות ואופן התנהלותם לאחר תום תקופת השכירות, לרבות סירובם הראשוני לפנות את החפצים והתנערותם המאוחרת מחפצים אלה, לאחר זמן רב, דבר שחייב את התובע להגיש הן תביעת פינוי מושכר והן תביעה זו. ראיתי לפסוק בנסיבות העניין פיצוי בגין עוגמת נפש בסך של 3,000 ש"ח. חיוב הנתבע 1 כערב לשטר החוב להסכם השכירות הנתבע 1 חתם על שטר החוב כערב להתחייבויותיו של אביו, הנתבע 2, כשוכר בדירה.
...
לאחר עיון בראיות התובע ושמיעת העדויות שוכנעתי, כי התובע הרים את הנטל, במידה מספקת בדין האזרחי, להראות כי הנזקים הנטענים בדירה נגרמו על ידי השוכרים או מי מטעמם.
המסקנה מכל האמור לעיל היא, כי ראש נזק זה לא הוכח ואין מקום לחייב את הנתבעים בגינו.
סוף דבר נוכח כל האמור לעיל, אני מקבלת את התביעה בחלקה, ומחייבת את הנתבעים 1-2, ביחד ולחוד, לשלם לתובע, את הסכומים הבאים: פיצוי מוסכם בגין עיכוב בפינוי הדירה - סך של 47,932.5 ש"ח. החזר תשלום בגין תיקון הנזקים הכלליים בדירה בסך של 25,740 ש"ח. החזר תשלום עבור תיקון הנזקים בארונות במטבח ובדירה בסך של 10,000 ש"ח. החזר תשלום עבור תיקון הנזקים במזנון וינטג' בסך של 5,000 ש"ח. החזר תשלום עבור פינוי ריהוט וחפצים מהדירה על ידי התובע בסך של 5,000 ש"ח. החזר תשלום עבור חוב לתאגיד המים בת ים בסך של 765 ש"ח. החזר הוצאות משפטיות ושכ"ט עו"ד בגין פתיחת תיק ההוצל"פ בסך של 9,486 ש"ח. פיצוי בגין עוגמת נפש בסך של 3,000 ש"ח. סכומים אלה יישאו הפרשי ריבית מיום הגשת התביעה ועד מועד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו