מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיצוי בגין אי עריכת פרוטוקול שימוע

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

לפני בית הדין תביעת התובע על סך של 241,623 ₪ בגין אי מתן הודעה על תנאי העסקה, תשלום בגין שעות נוספות, שעות שבת, דמי הבראה, פדיון חופשה, ימי מחלה, דמי חגים, תוספת ותק, הפרשות לפנסיה, פיצוי בגין תלושי שכר שאינם תקינים, פצויי פיטורים, תמורת הודעה מוקדמת, אי עריכת שימוע, פיצוי בגין העסקה בנגוד לחוק שעות עבודה ומנוחה, נזק לא ממוני, עוגמת נפש, החזר הוצאת לרו"ח בגין עריכת החישובים לצורך הגשת התביעה, פצויי הלנת שכר והלנת פצויי פיטורים.
פרוטוקול השימוע (נספח 3 לכתב ההגנה) משקף כי שלושה חודשים קודם לכן נערכה לתובע שיחת משוב ובה הובהר לו כי על אף שהוא מגלה מוטיבציה בעבודה, הוא לא מצליח להעמיק בעבודה הטיפולית עם הילדים.
...
הנתבעת תשלם לתובע את הסכומים הבאים, בגין הרכיבים המפורטים מטה: בגין הפרש דמי הבראה סך של 1,512 ₪.
בשים לב לכך שעיקר הרכיבים נדחו, ולפער התהומי בין היקף רכיבי התביעה וסכום התביעה שהועמדה על סך של 241,623 ₪ לבין היקף הרכיבים שאושרו והסכומים שנפסקו לטובת התובע בפועל, ונוכח הפסיקה בעניין זה, התובע ישלם שכ"ט ב"כ הנתבעת בסך 5,000 ₪.
נציין כי נוכח כל האמור לעיל, והתנהלות התובע, ראוי היה כי ישמור על לשון שאינה משתלחת ועל כבודה של הנתבעת.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

התובע, אשר עבד בנתבעת בענף קמעונות המזון, הגיש תביעה על סך 119,417 ₪ בגין הרכיבים הבאים: אי מתן הסכם העסקה או טופס הודעה לעובד, שכר עבודה, גמול שעות נוספות ותגמול על עבודה ביום המנוחה, תגמול בגין עבודה בימי חג, שכר עבודה לחודש 11/18, דמי הודעה מוקדמת, פיצוי בגין אי עריכת שימוע כדין, השלמת פצויי פיטורים והפרשות לפנסיה.
התובע פוטר ללא עריכת שימוע כדין, לא קיבל הזמנה לשימוע ולא פרוטוקול שימוע.
...
באשר לטענת הקיזוז שהעלתה הנתבעת, מצאנו כי יש לדחותה, ונפרט.
לאור כל האמור לעיל, זכאי התובע לתשלום בגין הרכיבים הבאים: · פיצוי בגין פיטורים שלא כדין סך של 18,000 ₪ · דמי הודעה מוקדמת (חודש 11/18) סך של 3,569 ₪ · דמי הודעה מוקדמת (חודש 12/18) סך של 1,200 ₪ · שעות עבודה בימי ראשון (בתקופה הראשונה) סך של 18,304 ₪ · שעות עבודה נוספות בימי ראשון (בתקופה הראשונה) סך של 5,720 ₪ · בגין עבודה בימי שבת סך של 15,840 ₪ ________________________________________________________________ סה"כ: 62,633 ₪ אחרית דבר הנתבעת תשלם לתובע סך של 62,633 ₪ בתוך 30 ימים מיום המצאת פסק הדין.
בנוסף, הנתבעת תשלם לתובע הוצאות משפט בסך 1,500 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך של 9,000 ₪, והכל בתוך 30 ימים מיום המצאת פסק הדין.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

(פרוטוקול השימוע נספח ב' לתצהיר מר אלירן נח מטעם הנתבעת- להלן: נח) ביום 5.5.20 זומן התובע לשימוע.
לאחר מכן נדון בנסיבות סיום עבודתו וברכיבי התביעה הנוגעים לכך-פצויי פיטורין , הודעה מוקדמת וכן פיצוי בגין אי עריכת שימוע.
...
גם דין התביעה לקיזוז שוי הודעה מוקדמת דחיה שכן כאמור מצאנו כי התובע פוטר.
(זאת מבלי להכנס לטענת זיוף המסמך ת/1- טענה שהועלתה לראשונה בחקירתו הנגדית של נח) סוף דבר על הנתבעת לשלם לתובע את הסכומים הבאים: הפרשי שכר בגין ש"נ- בסך של 25,763 ₪.
גם בהתחשב בגובה סכום התביעה אל מול התוצאה שאליה הגענו מצאנו לקבוע כי הנתבעת תשא בהוצאות התובע לרבות שכ"ט עו"ד בסך כולל של 4000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

זאת ועוד, מבחינת פרוטוקול השימוע עולה כי גם הוא נכתב באופן כללי מבלי שפורטו הנימוקים לשקילת פיטורי התובע ומבלי שפורטו הטעמים שניתנו על ידי התובע למניעת פיטוריו.
לפיכך, ולנוכח הנסיבות בהן פוטר התובע בתחילת יום עבודה מבלי שניתנה לו היזדמנות להשמיע טענותיו הנתבעת תשלם לתובע פיצוי בגין אי עריכת שימוע בסך של 10,000 ₪.
...
יוצא אפוא כי התובע זכאי להפרש בסך של 1,709 ₪.
כללו של דבר, הנתבעת תשלם לתובע השלמת פיצויי פיטורים בסך של 1,709 ₪.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובע בתוך 30 יום מיום המצאת פסק הדין את הסכומים הבאים: גמול עבודה בשעות נוספות בסך 3,020 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

פיצוי בגין אי עריכת שימוע כדין, עגמת נפש בתאריך 06.02.20 נשלח אל התובע מכתב זימון לשימוע, בו צוין כי הסיבות לעריכת השימוע הנן: "חוסר שביעות רצון מתפקודך ואי ציות להוראות" (נספח 12 לתצהיר התובע).
מצאנו כי הסכום בגין ההתנהלות בשימוע מתייחס גם להיבט ז. תשלום הודעה מוקדמת לפיטורין נציג הנתבעת 1 העיד תחילה כי נתן לתובע הודעה מוקדמת כמתחייב (עמ' 60 ש' 36-37): "פרוטוקול שימוע לפני פיטורים, ושמה החלטנו שהוא מתפטר ונתנו לו מה-11/02 עד ה16/02 כמה זמן זה? חמישה ימים". אולם, לאחר שעומת עם העובדה כי מכתב הפיטורין נשלח לתובע רק ביום 17.02.20, הודה כי לא ניתנה לתובע הודעה מוקדמת על פיטוריו (עמ' 62 ש' 6-11): "הש'.... אתה אמרת קודם שנתת לו 4 ימים הודעה מוקדמת, מה11/02 עד ה17/02, אבל את ההודעה על סיום ההעסקה נתתם לו ב-17/02, ולכן 4 ימים היו צריכים להיות אחרי ה17/02
...
בנוסף, תשלם הנתבעת 1 שכ"ט ב"כ התובע בגין תביעה זו בסך 8,000 ₪ וזאת תוך 30 יום ממועד מתן פסק הדין , אחרת ישא סכום זה הפרשי ריבית והצמדה כחוק מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום המלא בפועל.
התביעה נגד הנתבעת 2 נדחית.
בנסיבות אלה עת טענה לדחיה על הסף כבר בהזדמנות הראשונה, והתובע הודה כי לא הועסק על ידה ישירות כלל, והוכח כי שילמ סכומים ניכרים בעד שירותיו לנתבעת 1 ולחברה נוספת, התובע ישלם שכ"ט ב"כ הנתבעת 2 .
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו