מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פיצוי איסתא על שינוי טיסה

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לטענת המבקש, חרף האיחור בטיסה, לא הציעה לו המשיבה שירותי סיוע שונים אותם היא מחויבת להעניק במקרה של איחור לנוסעים, על פי חוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), התשע"ב-2012 כגון הסעה, תיקשורת ומזון ומשקאות, ואף השבה כספית של הסכום ששולם עבור הכרטיסים או הצעת כרטיסים חלופיים (במקרה של איחור העולה על 5 שעות).
ביום 24/6/2019 הגישה המשיבה תשובה לבקשת האישור, בה טענה כי יש לדחותה בשל מספר טעמים, ובהם: המשיבה מעדכנת את לקוחותיה על זכויותיהם לפי חוק שירותי תעופה ומעניקה שירותי סיוע כנדרש כל פי החוק; המשיבה הודיעה על השינוי בשעת הטיסה לחברת הנסיעות 'איסתא' ממנה רכש המבקש את כרטיסי הטיסה לו ולמשפחתו, ואיסתא היא שהייתה צריכה להודיע על כך למבקש; המבקש ביקש להגדיר את הקבוצה ככזו הכוללת גם נוסעים שכלל לא היו על הטיסה עליה עלה, ומכאן שהוא אינו חולק עם חבריה עילת תביעה אישית.
...
נוסף לכל אלו, הוסכם שהמשיבה תתקן את האמור באתר האינטרנט שלה, באופן שבמקום הכיתוב "הנוסע עשוי להיות זכאי לקבל מזון, משקות ושירותי תקשורת", ייכתב שהנוסע "יהיה זכאי לקבל מזון, משקות ושירותי תקשורת". בנסיבות אלו, הגיע המבקש למסקנה כי התובענה השיגה את מטרותיה, כי אין עוד אינטרס ציבורי בהמשך בירורה וכי הסתלקות בשלב זה תהיה הדרך הנכונה והיעילה לסיים את הדיון בתובענה.
לאור עקרונות אלו, אני סבור שבנסיבות המקרה הנוכחי, יש לאשר את ההסתלקות מהבקשה לאישור הגשת התובענה כייצוגית, וזאת בעיקר לאור העובדה שהמבקש עצמו אינו מוצא עוד טעם בניהולה; כי המשיבה התחייבה להודיע ישירות לכל הנוסעים על אודות עיכובים או ביטולי טיסות (ובלבד שיש לה את פרטיהם), לחדד את הנהלים גם בסוכנויות הנסיעות שעובדות עמה וכן לתקן את הכיתוב באתר האינטרנט שלה, באופן שהשיג את מרבית מטרות בקשת האישור.
גם השלב המוקדם בו מצויה התובענה, בטרם התבררה הבקשה לאישור התביעה כתובענה ייצוגית, וכן העובדה שההסתלקות אינה מהווה מעשה בית דין כלפי חברי הקבוצה, תומכים במסקנה כי יש לאשר את בקשת ההסתלקות.
על כן אני מאשר את המלצת הצצדים לפסיקת גמון בסך של 10,000 ₪ (הכולל החזר הוצאות האגרה) ואת שכר הטרחה בסך של 25,000 ₪ בתירוף מע"מ. הסכומים המפורטים לעיל ישולמו בתוך 30 ימים מהיום.
לסיכום, אני מאשר את ההסתלקות מהבקשה ואת דחיית תביעתו האישית של המבקש כמפורט לעיל, ללא צורך בפרסום, תוך תשלום גמול ושכר טרחה כאמור בסעיף 20 לעיל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עניינה של התביעה שלפני בפצוי בגין טיסה שבוטלה, בהתאם להוראות חוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012 (להלן: "חוק שירותי תעופה") ופצוי בגין עוגמת נפש.
טענות הצדדים: התובע הגיש תביעה כנגד איסתא וטען שעקב פגישת עסקים שנקבעה לו בארץ מבעוד מועד, דחיית שעת הטיסה היתה בלתי אפשרית מבחינתו ולכן פנה לנתבעת לקבלת פיתרון.
הנתבעת הוסיפה וטענה כי שעת הטיסה חזרה אושרה ע"י השטיח המעופף ומיד כאשר חברת השטיח המעופף הודיעה לה על השינוי בטיסה שלחה הנתבעת הודעה בעיניין לתובע באמצעות הדואר האלקטרוני וכן, עידכנה אותו בדבר פרטי הטיסה החלופית.
...
התובע טען שבסופו של דבר ביום החזרה, בתאריך 2.9.19 הזמין את הטיסה החלופית.
בנסיבות אלה, יש לקבל את התביעה כנגד הנתבעת אך לקבוע שעל צד ג' לשאת בתשלום בו תחוב הנתבעת.
סוף דבר: דין התביעה להתקבל בחלקה.
אשר על כן, הנני מורה לצד ג' לשלם לתובע ובת זוגו, באמצעות התובע, סך של 5,991 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה, 31.1.19 ועד לביצוע התשלום בפועל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ב-ס' 5 למכתב התלונה של התובע אל שירות לקוחות של הנתבעת (מיום 10.8.15), שצורף לכתב התביעה, טוען התובע כי: "ביום שנודע על עיקוב וכתוצאה מכך נדרשו פחות ימי לינה דרשתי מסוכנת הנסיעות לבטל יום במלון שעלותו כ150 יורו . (דבר שמקובל במצב זה)"; עוד הוא טוען במכתב (בסעיף 11.4): "הצעתי לאיסתא לשנות לי יעד או לזכותי או כל פיתרון מסחרי אחר ולא הוצע דבר בשל חוסר אונים ניהולי בסניף". למחרת, ב-9.4.15 בשעה 10:03, כותבת נציגת איסתא (נציגה אחרת מזו שהיתה מול התובע ב-8.4.15): "היי, בהמשך לשיחתנו הרגע שטרקת לי את הטלפון בפנים. אז ככה אתמול דיברנו עם הספק לגבי המלון והוסבר לו על שביתת הפקחים דבר שידוע לו וטרם קבלנו תשובה אם יינתן פיצוי בגין הלילה." [מייל שצורף לכתב התביעה].
אבל, אין היא אחראית לאיכות השרות החבילה לחו"ל (שלא היא נשוא דיוננו), ולא לליקויים העלולים ליפול בו. בעניינינו, הודיעה הנתבעת לתובע על השינוי בטיסה, והבהירה כי אין לבטל החבילה ללא דמי ביטול מלאים; וכי, לבקשתו, משבחר שלא לבטל את החבילה, תידאג לברר לגבי גביית הספק בחו"ל את דמי הביטול לאותו לילה שלא מנוצל במלון.
...
יצוין, כי בעדותו התובע טוען שהטיסה היתה אמורה לצאת במקור "ב 9 לחודש בשעה 09:55", טענה הנסתרת מהפרטים שבמסמכי ההזמנה שהציגה הנתבעת כנספח א' לכתב ההגנה (שבה מועדים בשעות אחה"צ); אך, בכל מקרה, גם אם אכן נטען על ידו בעדותו, כי בגין השביתה "הטיסה נדחתה בכ-16 שעות", הרי שזה בסופו של דבר מציב את המועד שנקבע להמראה המאוחרת –לשעה 01:10 בלילה; מועד - שאינו שנוי במחלוקת.
למעלה מן הצורך, אעיר לענין הנזק הנטען, כי לא שוכנעתי כי שמירת חדר פנוי ונקי לשעות הבוקר המוקדמות עבור התובע ובת-זוגו איננה נחשבת שימוש בחדר מלון, כפי שהתובע מבקש להציג זאת; וכאמור, לא מצאתי כי הוכח בענייננו, שהמלון לא קיבל – מאת הספק – כל תמורה בגין שירות זה. אבל, לצורך הדיון, גם אם המלון לא מצא לחייב דבר בגין החדר שהמתין פנוי ונקי לתובע ובת-זוגו, שהיו אמורים לנחות ביום 10.4 ב-05:25 שעון פריז, אני מוצא, כאמור, כי מכל הגורמים שמארג המסחרי שיוצר ומספק את חבילת ההזמנה, כאמור, לא הנתבעת היא הנתבע הנכון בענייננו לפצות את התובע ובת-זוגו בגין האובדן של שעות הלילה במלון.
אשר על כן, דין התביעה הנדונה נגד הנתבעת להידחות.
לאור האמור לעיל, אני דוחה את התביעה.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

כל מה שצד ג' עשה זה פשוט לשגר ולשלוח את ההודעה על שינוי שעת הטיסה לאיסתא ולא עשה דבר מעבר.
טענת התובעת לפיה אחראית הנתבעת לכך ששעה שנחתו היא ובעלה בשדה התעופה בבורגוס, היה עליהם להמתין למי שאמור היה להסיעם למלון המוזמן למעלה ממחצית השעה בעוד אשר אחרים נסעו ליעדם באוטובוס מטעם איסתא שהמתין במקום והם לא היו רשומים להסעה זו ונגרמה להם עוגמת נפש שעל הנתבעת לפצות אותם בגינה - אין בה ממש, דינה להדחות, וכך אני מורה.
...
בנסיבות אלה, אני נעתרת לבקשת התובעת ובאין התנגדות אף מצד הנתבעת (שולחת הודעת צד ג') – אני מחליטה לדון בתביעת התובעת בהעדר צד ג' וכך גם לדון בהודעת צד ג' שנשלחה על ידי הנתבעת לצד ג' בהעדרו של צד ג' שהוזמן כדין ולא התייצב".
באשר לנזקים הלא ממוניים, שעניינם פיצוי התובעת בגין הסבל, עוגמת הנפש והטרחה שנגרמו לה ולבעלה בעטיה של הנתבעת וצד ג' כמתואר לעיל, הרי שלאחר שעיינתי בכתבי טענות הצדדים, שמעתי את עדות התובעת ובעלה ועדות העדה מטעם הנתבעת, השתלשלות האירועים כפי שעולה מכתבי הטענות והעדויות שנשמעו ועל דרך האומדנה המסורה לבית המשפט, אני סבורה כי באיזון הראוי יש לחייב בתשלום פיצוי לתובעת בגין הסבל, עוגמת הנפש והטרחה שנגרמו לה ולבעלה בסכום המוערך על ידי בסך של - 5,000 ₪.
אשר על כן, נוכח כל האמור לעיל, סכום הנזקים הממוניים והלא ממוניים מסתכם בסך כולל של - 8,300 ₪.
לסיכום, אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת את הסך של - 8,300 ₪ שהוכח לפניי, בצירוף ריבית והפרשי הצמדה החל מיום הגשת התביעה, 11.1.17, ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2012 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

לגירסת לנצמן, הגם שלא יכלה לזכור את השיחה עצמה, הרי שיש להניח כי הסבירה להם, כשם שהיא מסבירה לכל נוסע, מיהו ספק החבילה, כי יש לחפש נציג שלו בשדה התעופה, וכי יתכנו שינויים במועדי טיסות השכר; בהגינותה ציינה, כי לרוב אינה מכינה את לקוחותיה לאפשרות של תפוסת-יתר בבתי מלון, שכן מדובר בתופעה נדירה (וממילא הם מופנים לנציג שבשדה התעופה).
השטיח טוענת גם, כי מאחר שלנצמן הבהירה לאבני ומשפחתה את אשר עליהם לעשות בשדה התעופה, ואת היות השטיח ספק החבילה, הרי שמרבית הנזק שכן נגרם לא היה נגרם אם היתה המשפחה פועלת על פי ההנחיות, ומוסיפה וטוענת, כי אם לא נימסרו הבהרות כאלה, הרי שככל שניגרם נזק, על איסתא לפצות את אבני.
...
בנוסף, הן איסתא והן אבני טוענות כי התביעה נולדה מתאוות בצע, והיא חלק מתופעה נרחבת של נופשים המבקשים לעצמם מימון למפרע של חופשות, בתואנות שווא, ולראיה סכום התביעה שהוא כמעט כפול מעלות חבילת הנופש כולה, שעה שאין חולק שהמשפחה כן נהנתה מחלק מהנופש, כגון: טיסות, ואף עשתה שימוש – גם אם לא מושלם – במתקני המלון, בחדרים, בחדר האוכל, וכיו"ב. דיון והכרעה אקדים עתה ואומר, ראשית, כי את התביעה האישית נגד לנצמן יש לדחות, שכן לא הועלה כל יסוד המקים עילת תביעה אישית נגדה; שנית, כי סכום התביעה אכן חורג מכל יחס סביר לנזק שנגרם; ושלישית, כי לפחות באופן חלקי יש לקבל את התביעה, כפי שיובהר.
יש לחלק בין שני השלבים – זה שעד ההגעה למלון פנורמה, החלופי, וזה של השהיה בו. עד ההגעה למלון: בעניין זה, אני מקבל כסבירה את גרסתה של לנצמן, כי לא חרגה במקרה זה מההסברים שהיא נותנת לכלל הנופשים.
תוצאה אופרטיבית בשים לב לכל האמור, אני פוסק כדלקמן: אני דוחה את התביעה האישית נגד לנצמן.
אני מקבל באופן חלקי את התביעה נגד איסתא ונגד השטיח, באופן שאני מחייב את איסתא לשלם לאבני סך של 802 ₪, ואילו את השטיח לשלם לאבני סך של 7,201 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו