מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

פינוי נכסי נדל"ן בבעלות רשות הפיתוח

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2017 בעליון נפסק כדקלמן:

מאוחר יותר, סיכמו נכסי רמלה ומשיבה 2 (להלן: רשות הפיתוח) כי הזכויות במיגרש 104, העומד במוקד הליך זה, יחולקו בדרך של חלוקתו לשלושה מגרשים חדשים – האחד, בבעלות רשות הפיתוח; מישנהו, בבעלות הגורמים הפרטיים; ומגרש שלישי, בבעלות משותפת.
הנימוק שבגינו נוטה בית המשפט להעתר לבקשת עיכוב ביצוע בכל הקשור לפינוי דירת מגורים – קרי, הקושי האישי הכרוך בפנוי כזה – אינו רלוואנטי, איפוא, בעניינינו.
לפיכך, גם אם לא ניתן יהיה להחזיר את הגלגל לאחור ולהקצות להם חלק במיגרש זה, אין יסוד להניח שפיצוי כספי מתאים – במידה ויתעורר בכך הצורך – לא ישיב את המצב לקדמותו בצורה הולמת (ראו ע"א 7932/17 מונטגי יעוץ ושיווק בטחוני בע"מ נ' בי.אי.טי יזום ופיתוח נדל"ן בע"מ, פסקה 3 (6.11.2017)).
...
הנימוק שבגינו נוטה בית המשפט להיעתר לבקשת עיכוב ביצוע בכל הקשור לפינוי דירת מגורים – קרי, הקושי האישי הכרוך בפינוי כזה – אינו רלוונטי, אפוא, בענייננו.
סוף דבר, בחינת סיכויי הערעור ומאזן הנוחות מובילה למסקנה כי דין הבקשה להידחות.
בקשת עיכוב הביצוע נדחית, אפוא.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

בטרם אדון בטיב הזכויות שניתנו למנוח, יש לידון בטיבן של הזכויות שהיו בנכס לעריית אשקלון, זאת לאור טענת הנתבעת, כי המקרקעין בהם שוכן הקיוסק הנם מקרקעין שהוחרגו משטח הבעלות של רשות הפיתוח, בהתאם לתכנית המתאר הרלוואנטית למקרקעין (תכנית מתאר ד/183), שבה נרשם, כי דרכים ציבוריות תירשמנה על שם העיריה.
הקצאת המקרקעין במקרה דנן נעשתה עוד לפני חקיקתו של חוק המקרקעין, התשכ"ז-1968, אלא שלעניין הבעלות במקרקעין, זה היה המצב המשפטי גם קודם חקיקת החוק (לגבי מבנים שהוקמו לאחר שנת 1913, סעיף 5 לחוק על החזקת נדל"ן, משנת 1913, תיקון לפקודת חוק הקרקעות (תיקון) וכן ראה ספרו של מוטי בניאן "דיני מקרקעין, עקרונות והלכות" (מהדורה שניה, הוצאת המכון למחקרי משפט וכלכלה בע"מ, תל אביב, 2004) הנתבעת טוענת, כי ההקצאה למנוח היתה הקצאה לצמיתות, השמאי מטעמה של הנתבעת מיקד ההגדרה של ההקצאה, כהקצאה שיש לראות בה זכות דיירות מוגנת.
אין דינו של פינוי נכס שניתן ללא תמורה, שאז ממילא רשאי בעל הנכס לפנותו בכל עת והדייר ממילא אינו יכול להסתמך על המשך שהייתו בנכס, כפינוי נכס ששמש פרנסתו של המחזיק בו לאורך שנים ושמבוקש להמשיך ולעשות בו שימוש וכפינוי נכס שנעשתה בו השקעה על ידי המשתמש, השקעה שהסתמך עליה מבחינה כלכלית.
...
התובעת טוענת, כי לא הצליחה בעקבות שיחה זו ליצור קשר עם ילדי המנוח ולכן הגישה תביעתה כאן, לסילוק ידם של ילדי המנוח מהמקרקעין, לאחר שהגיעה למסקנה, כי אין מקום לאפשר לילדי המנוח להפעיל עסק כלשהו במבנה הקיוסק.
בסופו של דבר, יש לבחון את כוונת הצדדים, על רקע מכלול התנהגותם.
שלילת החזקת הנכס בתנאי רישיון, מביאה ממילא למסקנה, כי יש להגדיר את מערכת היחסים שבין הצדדים כמערכת יחסים שבין שוכר ומשכיר.
לאור האמור, התביעה לפינוי כפוי נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2015 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הנתבעת, חברה פרטית העוסקת במכירה, החכרה והשכרה של נכסי נדל"ן, היא בעלת זכות דיירות מוגנת במבנה.
בהתאם לתנאי המתלה נערך חוזה רשות, שהצדדים לו הם התובע, הנתבעת, החברה לפיתוח יפו וגב' אורן, שכן לשם השכרת הנכס נדרשה הסכמה של בעלת הנכס, היא החברה לפיתוח יפו (ראו לעניין זה נספח ו' לכתב התביעה).
כתב תביעה שכנגד לטענת הנתבעת, התובע הפר את תנאי הסכם השכירות על סעיפיו השונים: התובע הפסיק לשלם דמי שכירות החל מחודש דצמבר 2009 ונותר בנכס, פלש לשטח נוסף החורג מזה שהושכר לו וסירב לפנותו, הציב שולחן משקאות וזאת בנגוד למטרת השכירות, וכן לא דאג לרישיון עסק ולביטוח.
...
יודגש, כי לא נעלמו מעיני טענות התובע ביחס לעניין זה (ס' 31 לסיכומי התשובה, לרבות הטענה שהנתבעת לא התנגדה לחוות הדעת) אולם בסופו של דבר לא הוצגו נתונים המלמדים על עלות השיפוץ ומהותו, מעבר למוצהר על ידי התובע.
לפיכך, תובענתו נדחית.
סוף דבר התובענות נדחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפי הטענה בתביעה, התובעת 1 (התובעת) מבקשת לקדם פרוייקט נדל"ן במקרקעין ולצורך קדומו היתקשרה עם בעלי הזכויות והמחזיקים השונים בדירות.
מעיון בהסכם עם הנתבע עולה, כי נקבע שם, בין היתר: כי הבית המשותף שבו מצויה הדירה אינו רשום כבית משותף בפנקס הבתים המשותפים והזכות של הנתבע רשומה אצל החברה המשכנת, עמידר; כי הנתבע הוא דייר מוגן בדירה ותבע את המחזיקים לפינוי בתביעה בבית המשפט לעינייני מישפחה, שבמסגרתה ניתן פסק דין שלפיו הזכות תמכר באופן שהנתבע יקבל 50% מהתמורה והמחזיקים את המחצית השניה; כי הנתבע הגיש לעמידר בקשה לרכישת בעלות שאושרה, אך תוקף הבקשה פג והנתבע התחייב להגיש בקשה חדשה לעמידר ולאחר אישורה, להעביר לתובעת את שובר התשלום שהונפק ע"י עמידר לצורך תשלום ע"י התובעת; וכי לצורך העברת הזכויות מהנתבע לתובעת ייתכן כי יש צורך שהנתבע ירכוש תחילה את זכות הבעלות מעמידר ולאחר מכן, ימכור אותה לתובעת.
אף מתוך עיון בכתב התביעה כמצוטט לעיל, עולה לכאורה סימן שאלה בעיניין זה. ברי כי לא ניתן בתובענה כגון זו שהוגשה כאן, שבין התובעת לבין הנתבעים, לקבוע דבר אשר ליחסים שבין הנתבע לעמידר/רשות הפיתוח, שאינה צד לתובענה ובכל הקשור לזכותו של הנתבע כלפי עמידר/רשות הפיתוח, לרכוש בעלות בדירה (ואף לא התבקש לקבוע זאת).
אף הדרישה מהנתבע (כחלק מהסעד המבוקש להמצאת מסמכים) להמצאת מסמכים לרישום מישכון על הזכות החוזית של הנתבע מול עמידר ולרישום הערת אזהרה אצל החברה המשכנת, מעידים על כך שבזכויות חוזיות עסקינן (ראו גם החלטת בית המשפט בעיניין נכסי רמלה 3 בע"מ בס' 12 היפים גם לכאן בשינויים המחוייבים: "מסקנה זו נלמדת גם מכך שבתביעה לא התבקש סעד נגד רשויות התיכנון או רשם המקרקעין, כדוגמת סעד שיורה להם להשלים את רישום הבעלות על מיגרשי המשנה, וגורמים אלו כלל לא צורפו לתביעה").
...
סבורני כי הסמכות העניינית נתונה לבית משפט השלום.
לאחר עיון בטענות התובעים סבורני כי הסמכות נתונה לבית משפט השלום, כמבואר להלן.
אף הדרישה מהנתבע (כחלק מהסעד המבוקש להמצאת מסמכים) להמצאת מסמכים לרישום משכון על הזכות החוזית של הנתבע מול עמידר ולרישום הערת אזהרה אצל החברה המשכנת, מעידים על כך שבזכויות חוזיות עסקינן (ראו גם החלטת בית המשפט בעניין נכסי רמלה 3 בע"מ בס' 12 היפים גם לכאן בשינויים המחוייבים: "מסקנה זו נלמדת גם מכך שבתביעה לא התבקש סעד נגד רשויות התכנון או רשם המקרקעין, כדוגמת סעד שיורה להם להשלים את רישום הבעלות על מגרשי המשנה, וגורמים אלו כלל לא צורפו לתביעה").
התוצאה היא שהסמכות קנויה לבית משפט השלום ואני מורה על העברת התיק בהתאם.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מיוחד (תא"ח) שהוגש בשנת 2013 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

משכך, אין לאפשר לה לזנוח חובה זו ולפנות את המרכז, בשל הצורך הנדל"ני שלו, ולאחר שלא השכילה למצוא מקום חלופי.
טוענת האגודה עוד, כי אין לעירייה זכויות בנכס שהנו בבעלות רשות הפיתוח, ומשכך אין היא זכאית לעתור לפינויה.
...
דין טענה זו להידחות מכל וכל.
סוף דבר השורה התחתונה היא, שאני מקבל את התביעה ומורה על סילוק ידה של הנתבעת מהמבנה שברחוב הגפן 26 בחיפה (גוש 11676 חלקה 8).
בנוסף, אני מחייב את הנתבעת לשאת בהוצאות המשפט וכן בשכ"ט עו"ד בסך 5,000 ₪ + מע"מ. סכומים אלה ישולמו בתוך 30 ימים מהיום שאן לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד התשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו