ביום 1.1.59 סבו של הנתבע 3, סלים ועלני ז"ל, חתם מול הנתבעת על הסכם שכירות מוגן, במסגרתו שכר דירה בת חדר אחד, שכללה מטבח וחדר שירותים משותף, בקומה הראשונה של הנכס.
לגופו של עניין, סעיף 20 לחוק הגנת הדייר קובע (להלן: החוק):
"20. (א) דייר של דירה שנפטר, יהיה בן-זוגו לדייר, ובילבד שהשניים היו בני-זוג לפחות ששה חדשים סמוך לפטירת הדייר והיו מתגוררים יחד תקופה זו.
(ב) באין בן-זוג כאמור בסעיף קטן (א) יהיו ילדי הדייר לדיירים, ובאין ילדים - קרוביו האחרים, כל אלה בתנאי שהיו מתגוררים בדירה יחד אתו לפחות ששה חדשים סמוך לפטירתו, ולא היתה להם בזמן פטירתו דירה אחרת למגוריהם.
קרי: גם לאחר פסק הדין הקודם, ומהלך 16 שנים לאחר שניתן (משנת 1997 ועד להגשת ההליך הנוכחי), התובעת השלימה עם מגוריה של מישפחת ועלני בנכס.
כפי שציינתי, בהליך הקודם יוסף ז"ל טען שהנכס הושכר בכללותו, וכי בני המשפחה התגוררו בכל החדרים, עשו שימוש במחסן אחד, ואילו מחסן אחר נאטם, וכי התובעת סירבה לחתום על הסכמי שכירות ביחס לתוספות ולמחסנים, בשל מצבו של המבנה.
פעם אחר פעם, גם בהליך הקודם וגם בהליך הנוכחי, התובעת לא עשתה דבר כדי לתחזק את הנכס השייך לה. התובעת ישבה בחוסר מעש שעה שהדיירים, בני מישפחת ועלני, השקיעו כספים וממון רבים כדי להפוך את הנכס לראוי למגורים, ולאחר שעשו כן, פנתה בהליכי פינוי לבית המשפט על סמך טענות הסותרות את הסכמת הצדדים ואת היתנהגותה.
...
התביעה שכנגד והקיזוז
דין התביעה שכנגד להידחות.
לפיכך, אני דוחה את התביעה שכנגד, בהיעדר הוכחה לפרטים הדרושים לביצוע ההתחשבנות בין הצדדים, כפי שעולה מפסק הדין בהליך הקודם.
סיכום
אני מורה על דחיית התביעות.